GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντί για πιστωτικές... πληρώνουν με το πρόσωπό τους!

Ένας νέος τρόπος συναλλαγής έχει αρχίσει και εδραιώνεται στις ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό να κάνει την ζωή των πελατών πιο εύκολη και λιγό...



Ένας νέος τρόπος συναλλαγής έχει αρχίσει και εδραιώνεται στις ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό να κάνει την ζωή των πελατών πιο εύκολη και λιγότερο επικίνδυνη όσον αφορά στα κρούσματα ληστείας σε εξωτερικούς χώρους. Οι πελάτες πλέον πληρώνουν με το πρόσωπό τους! Ξεχάσατε το πορτοφόλι στο σπίτι σας ή δεν υπολογίσατε σωστά τα χρήματά σας για τις αγορές; Κανένα πρόβλημα, το πρόσωπό σας θα σας βγάλει… ασπροπρόσωπους!

Στην Μεγάλη Βρετανία όπου και εφαρμόζεται αυτός ο νέος τρόπος πληρωμών, οι πελάτες δεν χρειάζεται να κουβαλούν πάνω τους χρήματα ή πιστωτικές κάρτες αφού με ένα απλό σκανάρισμα του προσώπου τους από τους υπαλλήλους του καταστήματος για την ταυτοποίηση των στοιχείων τους, γίνεται αυτόματη ανάληψη χρημάτων από τον λογαριασμό τους!

Ο Ντέιβιντ Κλεμέντ, ερευνητής της διεθνούς ασφαλείας εξήγησε πως το πρόσωπό μας, αποτελεί ένα είδος δακτυλικού αποτυπώματος αφού η γεωμετρία του προσώπου μας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας δεν αλλάζουν σημαντικά με την πάροδο των χρόνων. Μια εικόνα μας, αρκεί για να εξασφαλίσουμε αγορές με το σκανάρισμα του προσώπου μας για πέντε χρόνια περίπου οπότε και θα πρέπει να ανανεώνεται η φωτογραφία μας με μια πιο πρόσφατη.

Η Μεγάλη Βρετανία όμως δεν είναι η μόνη χώρα που πρωτοπορεί στον τρόπο διευθέτησης των πληρωμών των πελατών στις εμπορικές τους συναλλαγές. Επάξιο ανταγωνιστή αποτελεί η Δανία, στην οποία πολλοί διοργανωτές φεστιβάλ έχουν υιοθετήσει έναν εναλλακτικό τρόπο πληρωμής των εισιτηρίων, αφαιρώντας αυτόματα χρήματα από τον λογαριασμό του πελάτη, έπειτα από το σκανάρισμα του ειδικού βραχιολιού που καλούνται να φοράν κατά την διάρκεια της εισόδου τους στον συναυλιακό χώρο. Η πληρωμή με το βραχιόλι, δεν σπάει μόνο ρεκόρ πρωτοτυπίας αλλά και ταχύτητας αφού για την ολοκλήρωση των αγορών του ο πελάτης δεν χρειάζεται περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση