GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οργή στην Κίνα για το πλουσιόπαιδο που κατηγορείται για ομαδικό βιασμό [εικόνες]

Ξεχειλίζει η οργή της κοινής γνώμης στην Κίνα με τη δίκη για τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής γυναίκας, καθώς ανάμεσα στους κατηγορούμενο...


Ξεχειλίζει η οργή της κοινής γνώμης στην Κίνα με τη δίκη για τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής γυναίκας, καθώς ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκεται και ο έφηβος γιος ενός σπουδαίου κινέζου στρατηγού και μιας διάσημης τραγουδίστρας.
Αν και ο 17χρονος Λι Τιανγί αρνήθηκε σήμερα την εις βάρος του κατηγορία για τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής γυναίκας το Φεβρουάριο σε ξενοδοχείο του Πεκίνου, η υπόθεση έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των Κινέζων εναντίον των κακομαθημένων γόνων της πολιτικής ελίτ.
Ο Λι είναι ο πιο «προβεβλημένος» στόχος των διαμαρτυριών ότι οι γιοι και οι θυγατέρες των κορυφαίων αξιωματούχων του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος μπορούν να παρακάμπτουν το νόμο χάρη στην επιρροή των οικογενειών τους.
Ο πατέρας του Λι είναι ο στρατηγός Λι Σουανγκτζιάνγκ του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, ο οποίος είναι τραγουδιστής γνωστός ως ερμηνευτής πατριωτικών τραγουδιών σε τηλεοπτικές εκπομπές και επίσημες εκδηλώσεις και πρύτανης του τμήματος μουσικής της Ακαδημίας Τεχνών του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.
Η μητέρα του Λι, η Μενγκ Γκε, διάσημη τραγουδίστρια του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, έφθασε στο δικαστήριο του Πεκίνου όπου δικάζεται ο γιος της, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα.
Η οικογένεια του Λι Τιανγί είχε αρχικά υποστηρίξει πως το θύμα επιδιδόταν στην πραγματικότητα σε πορνεία, πράγμα που ο δικηγόρος της νεαρής κοπέλας είχε διαψεύσει έντονα.
Ο δικηγόρος του θύματος διευκρίνισε σήμερα ότι το τελευταίο νοσηλεύεται καθώς έχει υποστεί ψυχολογικό τραύμα και δεν θα συμμετάσχει στην ακροαματική διαδικασία. Δεν έχει γίνει γνωστό πόσο θα διαρκέσει η δίκη.
Ο Λι υποστήριξε στη δίκη ότι ήταν μεθυσμένος και δεν γνωρίζει για το βιασμό.
Δεκάδες δημοσιογράφοι, καθώς και υποστηρικτές του Λι και του θύματος συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο στο βορειοδυτικό Πεκίνο. Αστυνομικοί απομάκρυναν σέρνοντάς την μία από τους υποστηρικτές του Λι αφού την είδαν να μιλάει σ' ένα δημοσιογράφο.
Η άρνηση της ενοχής του εκ μέρους του Λι έχει προκαλέσει χείμαρρο επικρίσεων στο διαδίκτυο.
«Η οικογένεια Λι εξακολουθεί να προκαλεί την ευφυΐα του απλού λαού. Χρησιμοποιούν ποταπά μέσα για να αθωώσουν τον Λι», έγραψε ένας μπλόγκερ. «Αν δεν επιβληθεί βαριά καταδίκη, η λαϊκή δυσαρέσκεια δεν θα ικανοποιηθεί».
Η υπόθεση κυριαρχεί εδώ και μήνες στα πρωτοσέλιδα, επικεντρώνοντας την προσοχή στην πολιτική αριστοκρατία της Κίνας που θεωρείται ευρέως διεφθαρμένη και υπεράνω του νόμου.
Δεν πρόκειται για την πρώτη δοσοληψία του Λι με το νόμο. Το 2011, οδηγούσε μια BMW στο Πεκίνο και, αφού έριξε το αυτοκίνητο πάνω σ' ένα άλλο, ξυλοκόπησε το ζευγάρι που ήταν μέσα σ' αυτό μπροστά στα μάτια του έντρομου παιδιού τους και μετά έβρισε τους περαστικούς επειδή κάλεσαν την αστυνομία. Καταδικάσθηκε σε εγκλεισμό ενός έτους σε σωφρονιστήριο ανηλίκων και ο πατέρας του είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη.
Η μητέρα φθάνει στο δικαστήριο

Και το παιδί ...διαμάντι


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση