GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ – ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...

Από τον Βασίλη Τσούγκαρη. Ελλάδα καλοκαίρι 2013. Η χώρα μας και φέτος «χτυπήθηκε» από πυρκαγιές, πανέμορφα δάση, αλλά και σπίτια έγινα...

Από τον Βασίλη Τσούγκαρη.

Ελλάδα καλοκαίρι 2013.
Η χώρα μας και φέτος «χτυπήθηκε» από πυρκαγιές, πανέμορφα δάση, αλλά και σπίτια έγιναν στάχτη, και ακόμα, δεν τελείωσε.
Συνελήφθηκαν πολλά άτομα ως υπεύθυνα για τις πυρκαγιές αλλά…..
Η καταστροφή έγινε και αυτό δυστυχώς δεν αλλάζει.
Οι περισσότερες από τις πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρησμό , όπως έλεγαν παλιά «μπαίνουν από τους οικοπεδοφάγους» (θα θυμούνται οι παλιότεροι).
Εδώ όμως να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους, γιατί πολλοί έχουν λάθος εντύπωση σχετικά με τον όρο «εμπρηστής».
Οι πιο επικίνδυνοι εμπρηστές λοιπόν, είναι εκείνοι που ΔΕΝ έχουν την πρόθεση να βάλουν φωτιά, αλλά…..
Δεν καθαρίζουν από ξερόχορτα και σκουπίδια τα οικόπεδα τους!
Ενώ κατά την αντιπυρική περίοδο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΟΣ, εκείνοι ανάβουν φωτιές για να κάψουν κλαδιά, η χόρτα στις αυλές τους, η ψησταριές η κάνουν σιδηρουργικές εργασίες (ηλεκτροσυγκολλήσεις, οξυγονοκολλήσεις, τροχίσματα) έξω σε χωράφια κοντά σε ξερά χόρτα.
Πετούν αναμμένα τσιγάρα από τα παράθυρα των αυτοκινήτων τους.
Καίνε πυροτεχνήματα για εκδηλώσεις χωρίς καμία άδεια από τις αρμόδιες αρχές κοντά σε δέντρα χωρίς να έχουν πάρει κανένα μετρό ασφαλείας (φαινόμενο που παρατηρείται συνέχεια).
Όλοι αυτοί που ανέφερα πιο πάνω, είναι εκείνοι που ΔΕΝ θέλουν να βάλουν φωτιά, (θέλουν μόνο να περάσουν καλά στις διακοπές τους) αλλά όχι μόνο τελικά βάζουν, προκαλούν και μεγάλες καταστροφές.
Είναι και οι «άλλοι» εμπρηστές, που εξυπηρετούν συμφέροντα και σκοπιμότητες.
Εδώ και χρόνια, η χώρα κάθε καλοκαίρι καίγεται.
Η πυροσβεστική παρόλο που δίνει ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ οδηγίες στους αρμόδιους φορείς, δεν λαμβάνεται υπόψη με αποτέλεσμα μετά από κάποια καταστροφή οι φταίχτες να επιχειρούν να ρίξουν τις ευθύνες τους αλλού.
Είναι και κάτι ακόμα….
Η συμπεριφορά των Ελλήνων, ενός μεγάλου αριθμού, όταν κάπου έχει φωτιά.
Πρώτα απ’ όλα, πολλοί οδηγοί, όταν βλέπουν κάποιο πυροσβεστικό με σειρήνες και φάρους να πηγαίνει σε συμβάν, όχι μόνο δεν το διευκολύνουν να περάσει (πολλοί το κάνουν αυτό) αλλά ΟΤΑΝ κατορθώσει και τους περάσει, κολλούν από πίσω του για να γλυτώσουν την κίνηση του δρόμου.
Είναι και οι περίεργοι, που προκειμένου να χαζέψουν τις φλόγες, παρκάρουν όπως και όπου νάνοι τα αυτοκίνητα τους με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την προσέγγιση των πυροσβεστικών οχημάτων στο συμβάν.
Αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχει ξεσπάσει φωτιά στην Κασσάνδρα.
tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση