GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μικρό προβάδισμα της Μέρκελ...

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ παγιώνει ένα μικρό προβάδισμα, πέντε εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 22ας Σε...

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ παγιώνει ένα μικρό προβάδισμα, πέντε εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, όπως καταδεικνύει μια δημοσκόπηση της εταιρίας Forsa που δημοσιεύθηκε σήμερα.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κλιμάκωσαν αυτή την εβδομάδα τις επικρίσεις τους σε βάρος της Μέρκελ, καταγγέλλοντας ότι οι πολιτικές της στο πεδίο των μεταφορών ευθύνονται για τα προβλήματα που πλήττουν μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου στη χώρα, αλλά ακόμη δεν έχουν βρει κάποιο ζήτημα-κλειδί στην προεκλογική εκστρατεία που θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές μετακινήσεις ψηφοφόρων.
Σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Forsa για το περιοδικό Stern, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και το αδελφό κόμμα των βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) συγκεντρώνουν 40%, ποσοστό που παρέμεινε αμετάβλητο σε σύγκριση με μια εβδομάδα πριν. Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), ο ήσσων εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού, συγκεντρώνει 5%, ποσοστό επίσης αμετάβλητο, το οποίο είναι ακριβώς το όριο για την είσοδό του στην ομοσπονδιακή κάτω βουλή, την Μπούντεσταγκ.
Η αντιπολίτευση συγκεντρώνει συνολικά ένα ποσοστό 1% κατώτερο από τα κόμματα της συμπολίτευσης – οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συγκεντρώνουν 23%, οι Πράσινοι 13% και το κόμμα Η Αριστερά 8%.
Μια έρευνα της Emnid η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα την Κυριακή εμφάνισε παρόμοια αποτελέσματα.
Το νεοπαγές αντιευρωπαϊκό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (2%) και οι Πειρατές (3%) δεν μοιάζουν να μπορούν να εισέλθουν στη βουλή.
Στο μεταξύ η καγκελάριος Μέρκελ πρόκειται να επισκεφθεί την προσεχή Τρίτη το στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.
«Είναι η πρώτη φορά που μια αρχηγός της γερμανικής κυβέρνησης θα επισκεφθεί αυτό το παλαιό στρατόπεδο συγκέντρωσης, τόπο μνήμης», διευκρίνισε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη σημερινή ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου.
Αφού εκφωνήσει μια σύντομη ομιλία, θα καταθέσει στεφάνι σε ένα μνημείο για τα θύματα και κατόπιν θα κάνει μια περιήγηση στο στρατόπεδο, πρόσθεσε.
Το στρατόπεδο συγκέντρωσης αυτό είχε ανοίξει την 22α Μαρτίου 1933 για να οδηγούνται εκεί πολιτικοί κρατούμενοι, πριν αρχίσουν να στέλνονται επίσης εκεί εβραίοι, μάρτυρες του Ιεχωβά, ομοφυλόφιλοι και τσιγγάνοι. Συνολικά σε αυτό φυλακίστηκαν πάνω από 200.000 πρόσωπα την περίοδο από το 1933 ως το 1945, εκ των οποίων οι 41.000 και πλέον έχασαν τη ζωή τους, όπως υπενθύμισε ο Ζάιμπερτ.
Ο Μαξ Μανχάιμερ, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Νταχάου, μιας οργάνωσης η οποία εκπροσωπεί τους πρώην τροφίμους του στρατοπέδου, χαιρέτισε την επικείμενη επίσκεψη, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι «είναι η πρώτη φορά που καγκελάριος εν ενεργεία επισκέπτεται το στρατόπεδο του Νταχάου», τονίζοντας πως αυτή η ενέργειά της Μέρκελ θα συμβάλει να «μην ξεχαστούν ποτέ τα φρικτά γεγονότα του παρελθόντος».
Την Μέρκελ θα συνοδεύει ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της κρατιδιακής κυβέρνησης της Βαυαρίας, Λούντβιχ Σπένλε. Το απόγευμα, η Μέρκελ θα λάβει μέρος σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Νταχάου, ένα προάστιο του Μονάχου.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση