GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απίστευτες επιχειρηματικές ιδέες που έκαναν πλούσιους τους εμπνευστές τους

Απίστευτες εμπνεύσεις που μπορεί στην αρχή να φαίνονταν ανόητες ή ουτοπικές, ωστόσο στην πορεία αποδείχθηκαν ιδιαίτερα κερδοφόρες. Αυτές...


Απίστευτες εμπνεύσεις που μπορεί στην αρχή να φαίνονταν ανόητες ή ουτοπικές, ωστόσο στην πορεία αποδείχθηκαν ιδιαίτερα κερδοφόρες. Αυτές είναι οι πιο «τρελές» ιδέες για ιστοσελίδες και προγράμματα που έκαναν κροίσους τους εμπνευστές τους.
Από το Facebook και το Twitter μέχρι το Amazon και την Google, ή ακόμα και τα Angry Birds, η ιστορία αποδεικνύει ότι ο κόσμος της τεχνολογίας ανταμείβει αδρά την εφευρετικότητα.
Δείτε τις κορυφαίες εφαρμογές, όπως τις παρουσίασε το fortunegreece.com, που έγιναν επιτυχίες ξεκινώντας από μία τρελή ιδέα. Κάθε τίτλος παιχνιδιού, ακολουθείται από τον αριθμό των χρηστών του και την πρώτη ιδέα όπως την παρουσίασαν οι εμπνευστές που το υλοποίησαν.

Angry Birds. 1,7 δισ. downloads, 152 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις το 2012
«Ένα παιχνίδι στο οποίο πετάς ζωντανά πουλιά με μία σφεντόνα πετυχαίνοντας γουρούνια και γκρεμίζοντας τα σπίτια τους»
Facebook, 1.1 δισ. χρήστες
«Μια σελίδα σαν το Myspace, το Friendster και το HotOrNot, στην οποία ο καθένας θα βάζει πληροφορίες για τον εαυτό του, εικόνες, την άποψή του και τι σκέφεται και οι φίλοι του θα έρχονται να σχολιάζουν. Θα το κάνουμε διαθέσιμο μόνο σε φοιτητές του Χάρβαρντ».
Amazon.com, 61 δισ. δολάρια έσοδα το 2012
«Ένα online βιβλιοπωλείο με μόνο μερικές εκατοντάδες τίτλους, με τους πελάτες να πληρώνουν μόνο με πιστωτική κάρτα (παρά το ότι οι περισσότεροι φοβούνται), με τα έξοδα αποστολής να είναι περίπου όσο και η αξία του βιβλίου και το πακέτο να φτάνει στον προορισμό του μετά από πεντέξι μέρες μόνο!»
Mint.com, πάνω από 10 εκατ. χρήστες
«Ένα site στο οποίο ο χρήστης θα εισάγει στοιχεία της τράπεζάς του (αριθμούς λογαριασμών και καρτών, passwords, όλα), του εισόδηματός του καθώς και τα δάνεια, την περιουσία και τις επενδύσεις του. Εμείς θα του τα παρουσιάζουμε όλα μαζί σε μία σελίδα για να μην κουράζεται».
iOS, πάνω από 400 εκατ. συσκευές
«Ένα λειτουργικό σύστημα εντελώς καινούριο, που δεν μπορεί να τρέξει σε καμία από τις υπάρχουσες συσκευές μας (θα φτιάξουμε καινούριες) και δεν μπορεί να τρέξει καμία από τις εκατοντάδες εκατομμύρια εφαρμογές που ήδη υπάρχουν για Mac, Windows ή Linux. Μόνο εμείς, η Apple, θα μπορούμε να γράφουμε και να εγκρίνουμε εφαρμογές. Ο κώδικας θα είναι μόνο δικός μας».
Google, 34.000 αναζητήσεις και 700 δολάρια έσοδα το δευτερόλεπτο
«Μια μηχανή αναζήτησης σαν τις άλλες (Yahoo, Lycos, AltaVista, Webcrawler και καμιά δεκαριά ακόμη) χωρίς την παραμικρή διαφήμιση στην πρώτη σελίδα και χωρίς το παραμικρό άλλο περιεχόμενο, δεν θα είναι portal. Τους αλγόριθμους θα τους γράψουμε μόνοι μας».
Twitter, 200 εκατ. χρήστες
«Κάτι ανάμεσα σε SMS και email, αλλά μόνο για υπολογιστή και μόνο για 140 χαρακτήρες και μόνο για όσους σε ακολουθούν. Θα γράφεις με τι ασχολείσαι σε κάθε δεδομένη στιγμή».
FitDecks από τον Phil Black. 5 εκατ. δολάρια πωλήσεις
«Μια τράπουλα στην οποία κάθε φύλλο θα έχει γυμναστικές ασκήσεις χωρίς όργανα (push ups, squats κ.λπ). Θα τραβάς ένα χαρτί στην τύχη και θα εκτελείς την άσκηση. Θα τονίζουμε ότι ο ιδρυτής είναι πρώην πεζοναύτης».
One million dollar page. Πουλήθηκαν όλα μέσα σε δέκα μέρες το 2006
«Μια σελίδα στο Internet με 1 εκατ. πίξελς. Πουλάμε το κάθε πίξελ για ένα δολάριο και ο αγοραστής το κάνει ό,τι θέλει. Η σελίδα θα είναι τελικά σαν κολάζ των πίξελς του κάθε αγοραστή»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση