GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν υπογράφει νέο Μνημόνιο το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας την ερχόμενη Ανοιξη που σχεδιάζεται να είναι μια αποκλειστικά ευρωπαϊκή υπό...

Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας την ερχόμενη Ανοιξη που σχεδιάζεται να είναι μια αποκλειστικά ευρωπαϊκή υπόθεση καθώς οι γερμανοί αξιωματούχοι πρωτοστατούν στις συνεννοήσεις για την... θέσπιση αυτής της απόφασης. Οι γερμανοί τάσσονται από τώρα κατηγορηματικά κατά του κουρέματος του χρέους που έχει σκαρφαλώσει ήδη στα 320 δις (180% του ΑΕΠ) ακόμη και μετά τις εκλογές του επόμενου μήνα και θεωρούν ότι με λίγη σχετικά βοήθεια (περί τα 10 δις), το θέμα μπορεί να διευθετηθεί.
Το πακέτο βοήθειας που ευσχήμως αποφεύγεται να ονομασθεί νέο μνημόνιο, δεν αποδέχεται το ΔΝΤ με το επιχείρημα ότι δεν οδηγεί πουθενά και επιμένει στο κούρεμα του χρέους για να καταστεί βιώσιμο. Μετά από ένα σύντομο πόλεμο στα παρασκήνια φαίνεται ότι το ΔΝΤ και οι προτάσεις του οδηγούνται στο περιθώριο της Ελληνικής υπόθεσης με τους γερμανούς να αναλαμβάνουν αποκλειστικά να υπαγορεύσουν τις αποφάσεις, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς τους.
Οι Μέρκελ και οι επιτελείς της φοβούνται ότι να κουρευτεί για δεύτερη φορά το Ελληνικό χρέος, αυτό θα αποτελέσει πρόκριμα και για τις άλλες χώρες του νότου που έχουν παρόμοια δημοσιονομικά προβλήματα και θα ζητήσουν ανάλογη στήριξη. Επιμένουν λοιπόν στην περιοριστική πολιτική και ηθελημένα αδιαφορούν για τις οδυνηρές συνέπειες που έχει και θα έχει σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.
Το ΔΝΤ επιλέγει να κρατήσει αποστάσεις από αυτή την πολιτική που θεωρεί καταστροφική και με τη στήριξη των ΗΠΑ θα διαφοροποιήσει βαθμιαία τη στάση του ξεκινώντας από τη διαφαινόμενη απόφασή του να μην συμμετάσχει στη νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας.
sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση