GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Μπερλουσκόνι ή εκλογές"

Διαδήλωση συμπαράστασης διοργανώνει η ιταλική κεντροδεξιά, αύριο το απόγευμα για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στην κεντρική πλατεία «Σάν...


Διαδήλωση συμπαράστασης διοργανώνει η ιταλική κεντροδεξιά, αύριο το απόγευμα για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στην κεντρική πλατεία «Σάντι Απόστολι» στην Ρώμη.

Χθες το βράδυ οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ιταλικής κεντροδεξιάς, αποφάσισαν να θέσουν τις παραιτήσεις τους στην διάθεση των προέδρων του κοινοβουλευτικών τους ομάδων Ρενάτο Σκιφάνι και Ρενάτο Μπρουνέττα.

Οι δύο τους ήδη ανακοίνωσαν ότι έχουν την πρόθεση να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ζητώντας του να απονείμει χάρη στον Μπερλουσκόνι.

Πάντως πηγές της ιταλικής προεδρίας επιβεβαιώνουν ότι το αίτημα απονομής χάριτος "δεν θα μπορέσει να ικανοποιηθεί".

Παράλληλα, αίσθηση, προκαλεί η δήλωση του Ιταλού πρώην υπουργού Πολιτισμού Σάντρο Μπόντι, ο οποίος τόνισε :

"ή η πολιτική είναι σε θέση να βρει κάποιες λύσεις, ικανές να αποκαταστήσουν την φυσιολογική ισορροπία ανάμεσα στις διάφορες θεσμοθετημένες εξουσίες και να εγγυηθούν την πολιτική δράση του ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας, ή η Ιταλία κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με μια μορφή εμφυλίου πολέμου η έκβαση του οποίου είναι για όλους άγνωστη".

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο πρόεδρος Ναπολιτάνο θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση