GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό στη Χαβάη από κατεψυγμένα ωάρια

Όταν η Ελίζαμπεθ ήταν 22 ετών αποφάσισε να κάνει περίδεση στις σάλπιγγές της καθώς ήταν βέβαιη τότε πώς δεν ήθελε να κάνει άλλα παιδιά. Ε...



Όταν η Ελίζαμπεθ ήταν 22 ετών αποφάσισε να κάνει περίδεση στις σάλπιγγές της καθώς ήταν βέβαιη τότε πώς δεν ήθελε να κάνει άλλα παιδιά. Είχε ήδη δυο γιούς και η απόφασή της τότε φάνταζε ως η πιο σωστή.


Δεν περίμενε όμως ότι 19 χρόνια μετά θα ήθελε να γίνει και πάλι μητέρα καθώς είχε μεγάλη επιθυμία να αποκτήσει ένα ακόμα μωρό...

Η Ελίζαμπεθ λοιπόν μαζί με τον σύζυγό της και τη βοήθεια της σύγχρονης ιατρικής κατάφεραν να προσθέσουν ακόμα ένα μέλος στην οικογένειά τους. Η μέθοδος που χρησιμοποίησαν ήταν με κατεψυγμένο ωάριο που όμως δεν ήταν γονιμοποιημένο.

Οι γιατροί συλλέγουν τα ωάρια και τα αφυδατώνουν προτού τα καταψύξουν. Αυτό γίνεται για να αποφύγουν την κρυστάλλωση του νερού στο εσωτερικό των αυγών η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μόνιμη βλάβη.

Μπορεί η τεχνική αυτή να δίνει την δυνατότητα σε γυναίκες να κάνουν παιδί αλλά μια εγκυμοσύνη για να επιτευχθεί δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το ζευγάρι δήλωσε ότι το άγχος του ήταν τόσο μεγάλο που κάποια στιγμή αποφάσισαν να σταματήσουν τη διαδικασία γιατί δεν άντεχαν άλλο.

Τελικά συνέχισαν και σήμερα έχουν ένα αγοράκι που γέμισε με χαρά το σπίτι τους.

Η τεχνική αυτή έχει ήδη γίνει σε πολλά μωρά πλέον και οι γιατροί λένε πως με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να σώσουν και να καταψύξουν το 95% των ωαρίων που συλλέγουν.

mothersblog

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση