GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θαύμα στη Λέρο με την εικόνα της Παναγίας!

Οι πιστοί και ο ιερέας είδαν την εικόνα της Παναγίας να δακρύζει Θαύμα! Δάκρυσε η εικόνα της Παναγίας. Συγκίνηση, θρησκευτικό δέος, επ...


Οι πιστοί και ο ιερέας είδαν την εικόνα της Παναγίας να δακρύζει

Θαύμα! Δάκρυσε η εικόνα της Παναγίας. Συγκίνηση, θρησκευτικό δέος, επιφυλάξεις αλλά και πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει το ανεξήγητο φαινόμενο που παρουσιάστηκε στη Λέρο, όπου η εικόνα της Παναγίας του Κάστρου... δάκρυσε παρουσία δεκάδων πιστών. Οι κάτοικοι και οι πιστοί που ήταν παρόντες, όταν έλαβε χώρα το φαινόμενο, μιλούν για θαύμα. Ο ιερέας του ναού δεν μπορεί να δώσει εξήγηση, όπως και ο δήμαρχος Λέρου, ενώ και η Μητρόπολη, από την πλευρά της, διατηρεί επιφυλάξεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες και να διαπιστωθεί περί τίνος πρόκειται.

Αμέσως το νέο μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα και στην εκκλησία της κοινότητας άρχισαν να σπεύδουν άνθρωποι κάθε ηλικίας, προκειμένου να δουν ιδίοις όμμασι το «θαύμα της Παναγίας».

Οι καμπάνες του χωριού άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα, ενώ αρκετοί ήταν οι πιστοί οι οποίοι ξέσπασαν σε κλάματα και ευχαριστούσαν τον Θεό που τους αξίωσε να δουν με τα ίδια τους τα μάτια ένα σημάδι από την παρουσία Του. Ο,τι η επιστήμη, η τεχνολογία και η λογική δεν μπορούν να εξηγήσουν για πολλούς δεν είναι απλώς ανεξήγητο -είναι θαύμα που αποδέχεται η Ορθοδοξία και τιμά η Εκκλησία μας. Αλλωστε, όπως είπαν οι Αγιοι Πατέρες, το θαύμα είναι «υπέρ την φύσιν και δεν επιδέχεται έρευνας».

Το θαύμα
Ηταν μεσημέρι Τετάρτης, την πρώτη ημέρα του Αυγούστου. Ο ιερέας του ναού, πατέρας Σέργιος, και οι πιστοί του -πάνω από 50 άτομα- μετέφεραν, όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, την εικόνα της Παναγίας του Κάστρου από την εκκλησία τους, τον Αγιο Φανούριο, στην τοποθεσία όπου είχε βρεθεί αρχικά. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα συνέβαινε. Η πομπή διακόπηκε για λίγο, όταν μια πιστή που πήγε να προσκυνήσει είδε το περίεργο σημάδι στην εικόνα της Παναγίας. Ο πατέρας Σέργιος αλλά και δεκάδες πιστοί, όπως αποκαλύπτει και το φωτογραφικό ντοκουμέντο που παρουσιάζουν σήμερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», διαπίστωσαν και οι ίδιοι το περίεργο φαινόμενο. Η Μεγαλόχαρη δάκρυσε! Σύμφωνα με μαρτυρίες πιστών αλλά και τον δημοσιογράφο Μάκη Αρμενιάκο, ιδιοκτήτη του antilogoi.blogspot.gr στη Λέρο, η Παναγία άρχισε να δακρύζει κατά την ανάβαση της εικόνας στο κάστρο και το γεγονός διήρκεσε συνολικά περίπου 20-30 λεπτά της ώρας.

Η πιστή που είδε πρώτη το θαυματουργό συμβάν είχε την ευκαιρία να βγάλει φωτογραφία την εικόνα, όπου φαίνεται καθαρά το δάκρυ της Παναγίας, όπως το περιέγραψε και ο ιερέας μαζί με δεκάδες πιστούς που το είδαν.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του παπά της ενορίας, πατέρα Σέργιου, το δάκρυ της Παναγίας δεν προήλθε από υγρασία, νερό κ.λπ., αλλά επρόκειτο για εμφάνιση δακρύων, τα οποία μάλιστα εξαφανίστηκαν έπειτα από χρονικό διάστημα μισής ώρας.

Θεική επέμβαση
Στη θρησκευτική διδασκαλία, το θαύμα ερμηνεύεται ως η επέμβαση της δύναμης του Θεού για ευεργεσία του πιστού ή τιμωρία του ασεβή ή ως προειδοποίηση.

Το τρίτο ενδεχόμενο είναι αυτό που εκτιμά ότι συμβαίνει ο δήμαρχος της Λέρου, Μιχάλης Κόλιας, ο οποίος, όπως αναφέρει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», μη μπορώντας ο ίδιος να δώσει κάποια άλλη εξήγηση, πιστεύει ότι πρόκειται για ένα ανεξήγητο φαινόμενο, για θαύμα, όπως λένε οι συμπολίτες του που ήταν παρόντες, όταν η εικόνα της Παναγίας δάκρυσε.

«Οποιος έχει άλλη εξήγηση να έρθει να μας την πει και εμάς. Εμείς εδώ στη Λέρο πιστεύουμε στα θαύματα και, άλλωστε, όπως όλοι μας, περιμένουμε πως… ένα θαύμα θα μας σώσει. Αν θέλετε να δώσουμε και μια πιο κοινωνική διάσταση στο θέμα, ήταν βέβαιο ότι η Παναγία μας θα δάκρυζε. Με αυτά που βλέπει τα οποία μας κάνουν οι πολιτικοί μας πώς να μη δακρύσει και η Παναγία, πώς να μη λυγίσει;» καταλήγει ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας.

Επιφυλακτική η Μητρόπολη

Η Εκκλησία εξετάζει με επιφύλαξη τέτοια θέματα, καθώς πολλοί θέλησαν μέσα από την απάτη να επωφεληθούν από την αφέλεια των πιστών. Γι’ αυτό μας καλεί να αποδεχτούμε την παρουσία των θαυμάτων στη ζωή μας μόνο ως αποτέλεσμα της πίστης στον Θεό. Ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Λέρου, πατέρας Αμφιλόχιος, μίλησε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για το «θαύμα της Λέρου», εκτιμώντας ότι θα πρέπει αρχικά να καταγραφεί ως μαρτυρία πιστών. «Ακόμη η Μητρόπολη δεν έχει την πλήρη εικόνα του συμβάντος. Είμαστε πάντα πολύ προσεκτικοί σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Θα πρέπει προς το παρόν όλοι μας να καταγράψουμε το φαινόμενο ως μαρτυρία πιστών και όχι ως γεγονός, ως θαύμα. Ωστόσο, πολλοί είναι οι πιστοί που επισκέφθηκαν τη Μητρόπολη για να καταθέσουν τη μαρτυρία τους. Να πουν αυτό που είδαν με τα ίδια τους τα μάτια. Θα εξετάσουμε προσεκτικά όλες τις μαρτυρίες και, αφού καταγράψουμε και την άποψη του ιερέα του ναού, τότε θα καταλήξουμε σε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Προς το παρόν, μένουμε στην έρευνα και στις μαρτυρίες των πιστών που ήταν παρόντες και είδαν την εικόνα της Παναγίας να δακρύζει και έπειτα από λίγη ώρα το δάκρυ να εξαφανίζεται. Καταγράφεται επίσης ότι κανένα χέρι δεν την είχε αγγίξει, ούτε πριν ούτε μετά».'

Της Στέλλας Νοβάκη, 
Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

1 σχόλιο

  1. ΔΑΚΡΥΣΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΠΕΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΗ.ΤΥΦΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΥΦΛΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΟΤΙ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΝΕΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΞΕΥΤΙΛΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΡΙΞΑΤΕ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ.ΚΛΕΦΤΕΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΧΙΔΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΝΙΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ.ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
    ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΗ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΑΚΡΥΖΕΙ.ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΗΜΑΡΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση