GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περιστέρια-ζόμπι πέφτουν από τον ουρανό – Αιτίες η “νόσος του Νιούκασλ” ή το “τέλος του κόσμου”

Η ζωή σε μια μεγάλη πόλη είναι συχνά τόσο δύσκολη που το τελευταίο που χρειάζονται οι κάτοικοι είναι να πέσει στο κεφάλι τους ένα ετ...


Η ζωή σε μια μεγάλη πόλη είναι συχνά τόσο δύσκολη που το τελευταίο που χρειάζονται οι κάτοικοι είναι να πέσει στο κεφάλι τους ένα ετοιμοθάνατο περιστέρι.
Και όμως από αυτό κινδυνεύουν οι κάτοικοι της Μόσχας, καθώς η ρωσική πρωτεύουσα έχει κατακλυστεί από άρρωστα περιστέρια-ζόμπι που πετούν αποπροσανατολισμένα και πέφτουν ζαλισμένα στο έδαφος.
Σύμφωνα με τον Guardian, τα περιστέρια της Μόσχας αρρωσταίνουν από τη “νόσο του Νιούκασλ”, μια μεταδοτική ασθένεια που πλήττει τα πτηνά, μεταδίδεται στον άνθρωπο, αλλά δεν είναι θανατηφόρα.
Η ασθένεια δεν επηρεάζει όλα τα περιστέρια, αλλά εκείνα που αρρωσταίνουν πετούν σαν “ναρκωμένα”, πέφτουν από τον ουρανό και δεν έχουν δύναμη να ξαναπετάξουν.
Μερικά ακόμη πουλιά βρέθηκαν νεκρά από σαλμονέλα. Η ταυτόχρονη εξάπλωση των δύο ασθενειών οδηγεί τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι οφείλονται στις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικρατούν στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.
Η αρρώστια που χτύπησε τα περιστέρια της Μόσχας -και που ευτυχώς δεν έχει σχέση με τη θανατηφόρο γρίπη των πτηνών- αποτέλεσε “τροφή” για Ρώσους συνωμοσιολόγους που είδαν σε αυτή ένα σημάδι για το “τέλος του κόσμου”.
Βασίστηκαν δε στον διαβόητο μυστικιστή Γκριγκόρι Ρασπούτιν ο οποίος είχε προβλέψει ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει σήμερα 23 Αυγούστου 2013.
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση