GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο πανεπιστημιακός και πρωτοπόρος της οικολογίας Νίκος Μάργαρης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ένας από τους πρωτεργάτες στην ανάδειξη της οικολογίας στην Ελλάδα, πανεπιστημιακός και δι...

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ένας από τους πρωτεργάτες στην ανάδειξη της οικολογίας στην Ελλάδα, πανεπιστημιακός και διευθυντής του ελληνικού τμήματος του national Geographic, Νίκος Μάργαρης.

Ο Νίκος Σ. Μάργαρης γεννήθηκε στο Βόλο το 1943 και έκανε τις προπτυχιακές και πανεπιστημιακές σπουδές του στην Αθήνα.

Διετέλεσε ακαδημαϊκός δάσκαλος στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου εξελέγη Διευθυντής Τομέα Οικολογίας στα 35 του.

Στο πανεπιστήμιο Αιγαίου έβαλε τα θεμέλια για την ίδρυση του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Υπήρξε πρωτοπόρος της Μεσογειακής Οικολογίας Φυτών, με την οποία «μπόλιασε» χιλιάδες φοιτητές.

Όμως, δεν αρκέστηκε στην ακαδημαϊκή καριέρα. Μεταπήδησε στο χώρο της δημοσιογραφίας και ως παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκιμαντέρ, απέσπασε διεθνή βραβεία.

Η δημοσιότητα και η διεθνής συγκυρία (Τσερνομπίλ) συνέβαλαν σταδιακά στην ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινής γνώμης σε θέματα φυσικού, κοινωνικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος.

Στα τέλη του 2012 διαγνώστηκε με καρκίνο, ωστόσο, δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με το μεγάλο του πάθος, ενώ λίγες ώρες πριν το θάνατό του έστειλε τα τελευταία του κείμενα στο National Geographic.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι από το Α' Νεκροταφείο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση