GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το αλβανικό ΥΠΕΞ τα "ρίχνει" στους ιερείς για τις βιαιοπραγίες

«Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση» συστήνει σε ανακοίνωσή του το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με τις βιαιοπραγίες στον Ιερό Ναό ...

«Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση» συστήνει σε ανακοίνωσή του το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με τις βιαιοπραγίες στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην Πρεμετή, αλλά και την επίθεση με πέτρες κατά του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας, στο Αργυρόκαστρο.
Όπως μεταδίδει το «ΑΜΠΕ», η εν λόγω ανακοίνωση αναφέρεται στην απάντηση που έδωσε η επιτετραμμένη της αλβανικής πρεσβείας στην Αθήνα Ερμίρα Μπράχο στο διάβημα που τής επιδόθηκε από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Στην ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ σημειώνεται ότι "τα επίσημα στοιχεία μιλούν για διαφορετικές καταστάσεις" και ότι "στο Γενικό Προξενείο του Αργυροκάστρου βρέθηκε μια σχετικά μικρή πέτρα, η οποία – κατά τις προκαταρκτικές έρευνες – μπορεί να πετάχτηκε τυχαία από τους τροχούς κάποιου διερχόμενου οχήματος".
Για τα δε επεισόδια στην εκκλησία, στην Πρεμετή, η ανακοίνωση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα όσα συνέβησαν χθες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι φέρουν ευθύνες οι ιερείς και οι πιστοί, οι οποίοι – κατά την κ. Μπράχο – "έσπασαν τον κλοιό της ιδιωτικής αστυνομίας, αφαίρεσαν τα προστατευτικά υλικά και μπήκαν στο κτίριο".
Αναφορικά με τους χθεσινούς τραυματισμούς, σημειώνεται ότι, όντως, δύο τραυματίες παρουσιάστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, αλλά, όπως υποστηρίζεται, δεν δέχτηκαν να καταθέσουν στα αρμόδια όργανα.
Στο μεταξύ, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, άνδρες της ιδιωτικής αστυνομίας "Aulona", από κοινού με υπαλλήλους του Δήμου Πρεμετής, κατέλαβαν εκ νέου του κτίριο της εκκλησίας, όπου από χθες το απόγευμα δεν υπήρχε παρουσία ιερέα ή πιστών.
Οι υπάλληλοι του Δήμου καθάρισαν τους χώρους, αφαιρώντας εκ νέου ιερά σκεύη, που είχαν επανατοποθετήσει χθες ιερείς και πιστοί, ενώ έκλεισαν με τοίχο πόρτες και παράθυρα για να εμποδίσουν τυχόν νέα προσπάθεια εισόδου των πιστών στον χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση