GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εννέα λάθη και οκτώ «παγίδες» σε δύο εκατ. δηλώσεις

Ουρές στις εφορίες για διασταύρωση αλλά και για λάθη στις ηλεκτρονικές υποβολές δηλώσεων σχηματίζουν οι πολίτες. Τα 8 σημεία που χτ...


Ουρές στις εφορίες για διασταύρωση αλλά και για λάθη στις ηλεκτρονικές υποβολές δηλώσεων σχηματίζουν οι πολίτες.
Τα 8 σημεία που χτυπά «κόκκινο» ο έλεγχος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» είναι:

1. Μεγάλες βεβαιώσεις παρακράτησης φόρου από μισθωτές υπηρεσίες.
2. Μεγάλες βεβαιώσεις παρακράτησης φόρου από δελτία παροχής υπηρεσιών.
3. Υψηλές δαπάνες.
4. Χαμηλά κέρδη από έσοδα και τόκους.
5. Χαμηλά εισοδήματα από ελεύθερους επαγγελματίες.
6. Υψηλές αφορολόγητες δαπάνες.
7. Μεγάλες επαγγελματικές δαπάνες.
8. Μεγάλη επιστροφή φόρου από περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι 9 παγίδες που φουσκώνουν τον φόρο είναι:

1. Λάθος αναγραφή εισοδήματος στο εκκαθαριστικό.
2. Λάθος υπολογισμός του παρακρατούμενου φόρου.
3. Πολλά ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν παρακρατήσει την εισφορά αλληλεγγύης.
4.Μη επικαιροποίηση στοιχείων φορολογουμένων με ευθύνη του Taxis.
5. Υπολογισμός εφάπαξ και επιδόματος ανεργίας ως εισόδημα.
6. Διπλοεγγραφή ακινήτου.
7. Διαγραφή ακινήτων χωρίς να έχουν μεταβιβαστεί.
8. Λανθασμένη αναγραφή τετραγωνικών μέτρων στην ακίνητη περιουσία.
9. Λάθος αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Απόγνωση και ταλαιπωρία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τον επόμενο μήνα προκειμένου να αποπληρώσουν τον τριπλό «χαράτσι» για την ιδιοκτησία τους ενώ καλούνται σε νέα ταλαιπωρία με την υποβολή του Ε9 έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα πάνω 5 εκατ. φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα καλούνται έως τα μέσα Σεπτεμβρίου να οριστικοποιήσουν τα στοιχεία τους στο Ε9 εάν έχουν υπάρξει αλλαγές.

Η δήλωση θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά καθώς με βάση το συγκεκριμένο έντυπο θα υπολογιστεί ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων που βρίσκεται στα σκαριά από το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να παρουσιαστεί τον ερχόμενο μήνα.

Στη δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2013 εισάγονται τα ακόλουθα:

• 12ψήφιος Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), προσωρινός ή οριστικός, εφόσον υπάρχει

• αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, εφόσον το ακίνητο την 1η Ιανουαρίου 2013 ήταν ηλεκτροδοτούμενο ή κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης ηλεκτροδοτείται

• επιφάνεια των κατοικιών - μονοκατοικιών, αποθηκών, γεωργικών κτισμάτων επαγγελματικών στεγών ή άλλων ειδικών κτιρίων που βρίσκονται εντός αγροτεμαχίου καθώς και το σύνολο της επιφανείας τους

• μήκος της πρόσοψης

• το πλήθος των προσόψεων του κάθε ακινήτου

• το μήκος της πρόσοψης ή το άθροισμα των προσόψεων της επαγγελματικής στέγης

Την ίδια στιγμή οι ιδιόκτητες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν το τριπλό «χαράτσι» για την ιδιοκτησία τους. Ήδη αποστέλλονται τα εκκαθαριστικά για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011 και του 2012 και οι λογαριασμοί για το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ.

«Κραχ» στην αγορά ακινήτων

Περαιτέρω μείωση κατά 11,6% κατέγραψαν οι τιμές των ακινήτων το β΄τρίμηνο του 2013 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012. Έτσι από την αρχή του χρόνου (α΄και β΄τρίμηνο 2013) η πτώση των τιμών των ακινήτων έφθασε στο 22,9%.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία τα νέα διαμερίσματα αποδείχθηκαν πιο «ανθεκτικά» έναντι των παλαιών καθώς η μείωση των τιμών το β΄ τρίμηνο του 2013 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012 ήταν 11,3% για τα διαμερίσματα ηλικίας έως 5 ετών, έναντι μείωσης 11,8% για τα ηλικίας άνω των 5 ετών.

Σημειώνεται ότι το α΄ τρίμηνο του 2013, ο αντίστοιχος μέσος ετήσιος ρυθμός μείωσης των τιμών των "νέων" διαμερισμάτων ανήλθε στο 10,3% έναντι 12,0% των "παλαιών". Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή, προκύπτει ότι οι τιμές των διαμερισμάτων το β΄ τρίμηνο του 2013 ήταν μειωμένες σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2012 κατά 12,7% στην Αθήνα, 10,5% στη Θεσσαλονίκη, 11,5% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 10,0% στις λοιπές περιοχές της χώρας. Για το σύνολο του 2012, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, η μείωση των τιμών στις ίδιες περιοχές σε σχέση με το 2011 ήταν 11,8%, 13,6%, 10,7% και 11,7%, αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση