GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μας όταν σκοντάφτουμε;

Εχει συμβεί σε όλους: Περπατάτε στο δρόμο και ξαφνικά σκοντάφτετε. Συνειδητοποιείτε οτι πέφτετε, ωστόσο για κάποιο λόγο δε μπορείτε να το...

Εχει συμβεί σε όλους: Περπατάτε στο δρόμο και ξαφνικά σκοντάφτετε. Συνειδητοποιείτε οτι πέφτετε, ωστόσο για κάποιο λόγο δε μπορείτε να το σταματήσετε αυτό. Για πρώτη φορά οι ερευνητές κατάφεραν να κατανοήσουν τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μας όταν χάνουμε την ισορροπία μας.

Τα ευρήματα από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν δείχνουν ότι υπάρχει μια χρονική καθυστέρηση μεταξύ του εγκεφάλου μας, της συνειδητοποίησης ότι είμαστε έτοιμοι να πέσουμε, και της αντίδρασης των μυών μας. Οι ερευνητές ήταν σε θέση να εντοπίσουν αυτή την καθυστέρηση αναλύοντας ηλεκτρικές αντιδράσεις στον εγκέφαλο με ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG).

«Χρησιμοποιήσαμε ένα EEG με έναν πρωτότυπο τρόπο, για να δούμε τι συμβαίνει στο εσωτερικό του εγκεφάλου» εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης Ντάνιελ Φέρις, ένας καθηγητής κινησιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μισιγκαν. «Καταφέραμε να καθορισουμε ποια μέρη του εγκεφάλου συνηδειτοποιούν πρώτα την επερχόμενη πτώση» προσθέτει.

Στα πλαίσια της έρευνας, οι επιστήμονες τοποθέτησαν ηλεκτρόδια σε 26 νέους, υγιείς ανθρώπους καθώς περπατούσαν σε μια δοκό τοποθετημένη πάνω σε διάδρομο γυμναστικής. Με αυτόν τον τρόπο, όταν οι συμμετέχοντες στη μελέτη όταν έχαναν αναπόφευκτα την ισορροπία τους έπεφταν στον διάδρομο και ξεκινούσαν να περπατάνε και έτσι ήταν εύκολο για τους ερευνητές να παρατηρήσουν τι τους συμβαίνει.

Με την εξέταση των ηλεκτρικών αποκρίσεων στους εγκεφάλους των συμμετεχόντων στη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλος αναγνωρίζει την απώλεια της ισορροπίας πριν από την πτώση, Παράλληλα, ο εγκέφαλος μπορεί να προβλέψει πιο εύκολα την πτώση όταν και τα δύο πόδια του ατόμου βρίσκονται στο έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση