GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προς Θεού, μην χρησιμοποιήσετε την Σούδα...

Από τον Γιάννη  Μιχελογιαννάκη.    Βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ. Ως χώρα, έπρεπε να προωθούμε την ένταξη μας στο διεθνές γίγνεσθαι μέσω ...

Από τον Γιάννη  Μιχελογιαννάκη. 
  Βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ.

Ως χώρα, έπρεπε να προωθούμε την ένταξη μας στο διεθνές γίγνεσθαι μέσω μιας ανεξάρτητης, πολυδιάστατης και φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής, που θα εδράζεται στην ισότιμη συνεργασία, στην εθνική ανεξαρτησία και στην προστασία της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρώπης και ταυτόχρονα των Βαλκανίων και της Μεσογείου, σε εγγύτατη συνάφεια με τις εστίες μόνιμης έντασης που αποτελούν οι χώρες της Μέσης Ανατολής. Είναι κατανοητό ότι η σύνθετη αυτή πραγματικότητα εγκυμονεί κινδύνους, αλλά είναι περισσότερο κατανοητό το ότι πρέπει επιτέλους να προχωρήσουμε στην κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων και στην εφαρμογή της αρχής «κανείς Έλληνας στρατιώτης σε πολεμικά μέτωπα έξω από τα σύνορα της χώρας». Ο αγώνας για την ειρήνη και τον πυρηνικό αφοπλισμό πρέπει να αποτελέσει την προτεραιότητα όλων μας, καθώς συνδέεται στενά και με τους αγώνες για τη δημοκρατία. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να αφήσουμε να χρησιμοποιηθεί ξανά η Σούδα, ως βάση επιδρομών.
Η χρησιμοποίηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, καθώς και η χρησιμοποίηση της χώρας μας για τα πολιτικοοικονομικά παιχνίδια τρίτων, πρέπει να σταματήσει.
Ως χώρα πρέπει να επικεντρωθούμε σε έναν νέο σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να διατηρήσουν την επιχειρησιακή τους αποτελεσματικότητα και να διασφαλίσουν την άμυνα του ελλαδικού χώρου. Η πολιτική μας πρέπει να αρθρώνεται σε τέσσερις άξονες:
- Ισχυρή αποτρεπτική δύναμη και ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων
- Εξορθολογισμός των αμυντικών δαπανών.
- Εκσυγχρονισμός της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας
- Ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων
Πρέπει να κάνουμε απόλυτα ξεκάθαρο ότι τόσο η χώρα όσο και οι ένοπλες δυνάμεις της, δεν μπορούν να βρίσκονται στην στρατιωτική ατζέντα τους. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν επιθυμούμε την συμμετοχή μας στις προγραμματιζόμενες επιδρομές, με κανένα τρόπο.
Προς θεού δεν πρέπει να δεχτούμε την εμπλοκή της χώρας μας, μέσω της χρησιμοποίησης της Σούδας, στις στρατιωτικές επιδρομές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση