GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτόνομη Παρέμβαση: Κοινωνική εργασία ή νέα βαρβαρότητα

Η κυβέρνηση των απολύσεων στο δημόσιο και των ιδιωτικό τομέα, της έκρηξης της ανεργίας και της διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών, αν...


Η κυβέρνηση των απολύσεων στο δημόσιο και των ιδιωτικό τομέα, της έκρηξης της ανεργίας και της διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών, ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας για 50.000 ανέργους για μετά το καλοκαίρι. Ποντάρει στις μεγάλες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και στο γεγονός ότι πολλαπλασιάζονται οι οικογένειες, χωρίς κανένα μέλος της να εργάζεται.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε, όταν ήδη γνωρίζουμε το νέο πρόγραμμα, όταν γνωρίζουμε ότι χιλιάδες εργαζόμενοι που εργάστηκαν την προηγούμενη περίοδο, μένουν απλήρωτοι, ενώ οι μεσάζοντες και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο), εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη για εργασία, παίρνουν προμήθειες, καθυστερούν τις πληρωμές, τους απασχολούν σε αλλότρια καθήκοντα χωρίς να εφαρμόζεται ούτε η εναπομείνουσα εργατική νομοθεσία.

Τα προγράμματα αυτά όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν την ανεργία, όχι μόνο δεν την αναχαιτίζουν αλλάς την πραγματικότητα την αναπαράγουν καταργώντας σταθερές θέσεις εργασίας με θέσεις προσωρινού χαρακτήρα.

Δυστυχώς, και το έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα, σ’ αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της εργασίας, έχουν εμπλακεί και συνδικαλιστικοί φορείς (ΓΣΕΕ και Εργατικά Κέντρα). Στοιχειώδες καθήκον τους είναι η απεμπλοκή τους, γιατί στο βαθμό που συνεχίζουν να εμπλέκονται, βάζουν από το παράθυρο όλη τη φιλοσοφία των μνημονιακών πολιτικών και από την άλλη οδηγούν στην ολοκληρωτική απαξίωση όλων των συνδικάτων.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί την εργατική τάξη να μην συμβιβαστεί με τη νέα βαρβαρότητα για ένα κομμάτι ψωμί. Δεν μπορεί να υιοθετηθεί ένα μοντέλο εργασίας όλο και πιο φτηνού και ανακυκλώσιμου εργαζόμενου, που θα εργάζεται για 5 μήνες και χωρίς δικαιώματα!

Έτσι ζουν σύγχρονοι δούλοι και όχι εργαζόμενοι, που έχουν ανάγκες σε μια κοινωνία που μπορείς να τα έχεις όλα, αλλά να στερείσαι τα πάντα! Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά από το φθινόπωρο θα μας παίρνουν και τα σπίτια.

Καλούμε τα συνδικάτα να παλέψουν για το σταμάτημα των απολύσεων, για προσλήψεις με πλήρη απασχόληση και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για την επαναφορά άμεσα του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη στα 751€ από τα 586€ και 510€ που είναι σήμερα και επαναφορά σε ισχύ των κλαδικών ΣΣΕ.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση εκφράζει επίσης την απόλυτη αντίθεσή της στο νέο μνημονιακό φρούτο της εργασίας, μέσω των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ), όπου οι εργαζόμενοι βαφτίζονται σε εργοδότες και επινοικιάζουν τους εαυτούς τους!

Η κυβέρνηση διαλύει όλες τις κοινωνικές δομές του δημοσίου και των ΟΤΑ, απολύει τους εργαζόμενους και προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι καλώντας τους να συστήσουν ΚΟΙΝΣΕΠ διαλύοντας κάθε έννοια της εργασίας και δημιουργώντας εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση τέλος καλεί τους εργαζόμενους να μη συμβιβαστούν με τις δυσκολίες, να μην υποκύψουν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς και να μη δεχτούν να γίνουν αντικείμενο ομηρίας και να επιβιώσουν πάλι αυτοί που μας κατάντησαν σύγχρονους δούλους. Μοναδική διέξοδος είναι η ενεργής συμμετοχή στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες για την απαλλαγή της χώρας μας από τα μνημόνια και την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και της κυβέρνησης.

1 σχόλιο

  1. ΒΡΕ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ!!!!!

    Βρε που να σας πάρει και να σας σηκώσει από την άκρα αριστερά ως την άκρα δεξιά τι είναι αυτά που έχετε νομοθετήσει με το κέρδος επί του φαρμάκου ?
    Από πού και ως που σε ένα εμπόρευμα γιατί και το φάρμακο είναι εμπόρευμα οι φαρμακοποιοί έχουν κέρδος με την μεγάλη βούλα τους κράτους επί του φαρμάκου 25 και παραπάνω τοις εκατό?
    Ο πρώην υπουργός υγείας Λοβέρδος από του βήματος της βουλής είχε δηλώσει ότι το κέρδος των φαρμακοποιών είναι 36/100, και την άλλη μέρα ο πρόεδρος των φαρμακοποιών από τηλεοράσεως έξω από το φαρμακείο του δήλωνε αγανακτισμένος ότι ο υπουργός ψεύδεται και ότι το κέρδος των φαρμακοποιών είναι 26/100 επί του φαρμάκου, και έστω ότι η αλήθεια είναι στην μέση.
    ( Βέβαια μετά από μεγάλο παρασκηνιακό αγώνα όπου βγήκαν νικητές οι φαρμακοποιοί, αλλά οι πολιτικοί μας, ΕΣΕΙΣ, το παρουσιάσατε σαν μεγάλο επίτευγμα σας υπέρ του λαού, τα ακριβά φάρμακα για καρκίνο και λοιπά έφυγαν από τα φαρμακεία των νοσοκομείων από όπου τα προμηθευόντουσαν οι ασθενείς με μηδενικό κέρδος για το νοσοκομείο και τα πήραν τα ελεύθερα φαρμακεία, και όπως ανακοίνωσαν οι σύλλογοι τους ΔΗΜΟΣΙΑ τα αποδέχτηκαν θυσιάζοντας τα συμφέροντα τους και ΑΥΤΟΙ υπέρ του λαού, έχοντας το μισό κέρδος ως ποσοστό επί της αξίας του συγκεκριμένου φαρμάκου από ότι σε άλλα φάρμακα, βέβαια δεν μας είπατε εσείς οι πολιτικοί αλλά ούτε και οι φαρμακοποιοί ότι όταν ένα φαρμακείο πουλήσει ένα από αυτά τα φάρμακα θα έχει περισσότερο κέρδος από όταν θα πουλήσει μια σαρανταριά αντιβιοτικά και DEPON, κατά τα άλλα θυσιάστηκαν υπέρ του λαού)
    Ποια επιχείρηση βρε νομοθέτες της συμφορά στην Ελλάδα με εξασφαλισμένη πελατεία έχει νομοθετημένο κέρδος 25/100 και πάνω? Γιατί πρέπει κατά εσάς και τα συμφέροντα των φαρμακοποιών και ΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ? Να υπάρχει αυτό το κέρδος? Ειδικά στο φάρμακο δεν επιτρέπετε κέρδος πάνω από 12/100 και σε όποιον αρέσει, και όποιος θέλει φαρμακείο αλλά μπουτίκ Κολωνακίου να πουλήσει το σπίτι του να το κάνει.
    Από πού κι ως που βρε νομοθέτες της συμφοράς σε ένα εμπόρευμα με τζίρο δισεκατομμυρίων ευρώ απαραίτητο για τον κάθε ένα που ασθενεί και που δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτό έχετε επιτρέψει αυτό το παράλογο κέρδος?
    Μήπως είναι αγγουράκια και σε μια βδομάδα θα έχουν σαπίσει στα τελάρα? Μήπως είναι μαρούλια και θα μαραθούν σε τρεις μέρες? Ή μήπως είναι ανομολόγητα συμφέροντα που και εσείς ή κάποιοι από εσάς τα στηρίζετε είτε με πράξεις είτε με παραλείψεις?
    Από πού κι ως που σε μια χώρα που το 60/100 των νέων είναι χωρίς δουλειά, που το 26/100 των εργαζομένων είναι χωρίς δουλειά, που οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν λεφτά ούτε την συμμετοχή τους να πληρώσουν σε ένα φάρμακο, σε μια χώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, που συνεχώς μειώνουν συντάξεις, που αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, σε μια χώρα που οι αυτοκτονίες ούτε στα ψιλά των εφημερίδων δεν αναφέρονται πλέον, καθώς δεν αποτελούν είδηση άξια κατά τους εκδότες να γραφτεί, άσε την τηλεόραση που οι καναλάρχες μετρούν τον χρόνο με δευτερόλεπτα, επιτρέπετε με τους νόμους που εσείς ψηφίζετε αυτήν την λεηλασία των ολίγων εις βάρος των πολλών?
    Γιατί πρέπει κατά ΕΣΑΣ ΚΑΙ τους ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ να αιμορραγούν ασφαλιστικά ταμεία και ασφαλισμένοι μόνο και μόνο για να πλουτίζουν κάποιοι?
    ΒΡΕ ΣΕΙΣ ΤΡΑΚΟΣΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ, ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΤΟ 12/100?
    Ο ΕΟΠΠΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΒΑΣΤΑΤΕ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΒΑΛΕΤΕ?...κατάλαβα θα μειώσετε τις συντάξεις, θα κόψετε εξετάσεις κλπ ανθρωποθυσίες, χάριν της αλληλεγγύης ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση