GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρετανία: Επέμβαση ακόμη και χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ

Σε πόρισμα που δημοσιεύτηκε χθες από την κυβέρνηση της Βρετανίας, το οποίο συντάχθηκε από νομικούς συμβούλους, αναφέρεται ότι... της επ...

Σε πόρισμα που δημοσιεύτηκε χθες από την κυβέρνηση της Βρετανίας, το οποίο συντάχθηκε από νομικούς συμβούλους, αναφέρεται ότι... της επιτρέπεται να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά της Συρίας ακόμη κι αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποκλείσει μια τέτοια δράση.

Η βρετανική κυβέρνηση δημοσιοποίησε επίσης υλικό των υπηρεσιών πληροφοριών για την επίθεση με χημικά όπλα που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Συρία, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε, όπως και ότι είναι «πολύ πιθανό» πως η συριακή κυβέρνηση κρύβεται πίσω από αυτήν.
Εκπρόσωπος της βρετανικής πρωθυπουργίας διευκρίνισε ότι «θα εξακολουθεί να επιτρέπεται» στο Λονδίνο να πραγματοποιήσει «μια στοχευμένη στρατιωτική επέμβαση» στη Συρία «βάσει του δόγματος της επέμβασης για ανθρωπιστικούς λόγους» ακόμη και στην περίπτωση που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μπλοκάρει μια τέτοια δράση.

«Η θέση της κυβέρνησης όσον αφορά την νομιμότητα οποιασδήποτε δράσης δείχνει σαφώς ότι αν η δράση αποκλειστεί στους κόλπους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα εξακολουθήσει πάντα να επιτρέπεται στην Βρετανία, βάσει του δόγματος της επέμβασης για ανθρωπιστικούς λόγους, να πάρει έκτακτα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης μιας στοχευμένης στρατιωτικής επέμβασης προκειμένου να ελαφρύνει τα βάσανα των ανθρώπων στην Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, η οποία δημοσιοποίησε σήμερα τα πορίσματα των νομικών της συμβούλων όσον αφορά μια πιθανή επέμβαση.

«Αν μπλοκαριστεί η δράση στο Συμβούλιο Ασφαλείας, θα εξακολουθήσει να επιτρέπεται στην Βρετανία βάσει του διεθνούς δικαίου να λάβει έκτακτα μέτρα προκειμένου να ελαττώσει την κλίμακα της υπερβολικής ανθρωπιστικής καταστροφής στην Συρία», αναφέρεται επίσης σε αντίγραφο της νομικής θέσης της βρετανικής κυβέρνησης.

Υπό τις συνθήκες αυτές, προστίθεται, «μια στρατιωτική επέμβαση για να πληγούν συγκεκριμένοι στόχοι με σκοπό την αποτροπή και την διακοπή περαιτέρω επιθέσεων αυτού του είδους θα ήταν απαραίτητη και αρμόζουσα και ως εκ τούτου νομικά αιτιολογημένη».

«Επίσης έχουμε ένα περιορισμένο αλλά αυξανόμενο σώμα από πληροφορίες οι οποίες υποστηρίζουν την κρίση ότι το καθεστώς ήταν υπεύθυνο για τις επιθέσεις και ότι αυτές έγιναν για να βοηθήσουν στο να απαλλαγούν στρατηγικά μέρη της Δαμασκού από την Αντιπολίτευση», επισημαίνεται επίσης στο κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση