GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσαβάκια του Ψυρρή...

Tου Βαγγέλη Σημανδράκου.  Περιφερειακoύ Συμβούλου  & Προέδρου ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ.   Διαβάζουμε, ακούμε και παρακολουθούμε ότι οι ...

Tου Βαγγέλη Σημανδράκου. 
Περιφερειακoύ Συμβούλου 
& Προέδρου ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ.  

Διαβάζουμε, ακούμε και παρακολουθούμε ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης έχουν ξεσηκωθεί – επαναστατήσει για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.
Οι λεονταρισμοί σε διαδικτυακά μέσα και τηλεοπτικά στασίδια από κυβερνητικούς εκπροσώπους - φορείς πάνε και έρχονται. Οι αντιδράσεις τους, ενώ είναι ακατανόητες διότι στηρίζουν την κυβέρνηση, είναι δικαιολογημένες.
Ωστόσο διερωτώμαι αν οι «διαφωνούντες» βουλευτές που απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση, είναι γνώστες του πολυδιάστατου κοινωνικού και οικονομικού προβλήματος των 100.000 περίπου «κόκκινων» στεγαστικών δανείων.
Οι υπόχρεοι αυτών των δανείων εκτός από άνεργους, πολύτεκνους και γενικά άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, είναι και χιλιάδες ιδιοκτήτες με σημαντική οικονομική επιφάνεια που εσκεμμένα δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των δανείων τους εκμεταλλευόμενοι την απαγόρευση κατασχέσεων. Για παράδειγμα διατηρούν καταθέσεις σε άλλες τράπεζες από αυτή που οφείλουν το δάνειο, ώστε μη να φαίνονται ικανοί να αποπληρώσουν τις δόσεις ή εμφανίζουν την εξοχική κατοικία για την οποία οφείλουν το δάνειο ως κύρια για να αποφύγουν τα μέτρα της τράπεζας κλπ.
Από την άλλη περίπου 1εκ συνεπέστατοι πολίτες κάθε μήνα δίνουν με θυσίες και στερήσεις την αρχική ή την ρυθμισμένη δόση που τους αναλογεί.
Η εφαρμογή οριζόντιων ρυθμίσεων - διευκολύνσεων θα τολμούσα να πω είναι άδικη, καθώς κάθε δανειολήπτης αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση. Συνεπώς θα πρέπει να γίνεται διευκόλυνση ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε δανειολήπτη.
Η μετάθεση προβλημάτων ή η επιδερμική επίλυση μνημονιακών ζητημάτων που ανακύπτουν σε μηνιαία σχεδόν βάση δημιουργούν αισθήματα ομηρίας, αδικίας, αγανάκτησης, αντίδρασης και εν τέλη απαξίωσης του πολιτικού συστήματος.
Από την μια ανενδοίαστες και σθεναρές ανακοινώσεις -και μόνο ανακοινώσεις γιατί φυσικά θα υπάρξει κοινωνική οργή- για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, και από την άλλη αναδιπλώσεις έως κυβιστήσεις της λογικής «αδιαπραγμάτευτη η προστασία της πρώτης κατοικίας των κοινωνικά αδύναμων».
Ας σοβαρευτούμε. Ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους την λανθασμένη πολιτική και οικονομική κατεύθυνση. Δεν μας παίρνει να το παίζουμε κουτσαβάκια του Ψυρρή. Ας πάρουν κάποιοι ξεκάθαρη θέση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση