GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιερώνυμος για Αλβανία: ''Η νέα ηγεσία ας αποδείξει πως δεν επέστρεψαν οι εφιάλτες του παρελθόντος''

Τη συμπαράστασή του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας και το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας εξέφρασε με δήλωσή του ο Αρχιεπίσκο...

Τη συμπαράστασή του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας και το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας εξέφρασε με δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος καταδίκασε τα επεισόδια στην Πρεμετή και στο ελληνικό προξενείο στο Αργυρόκαστρο.
"Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας", αναφέρει στη δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμο, "από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το πηδάλιο της μαρτυρικής Εκκλησίας λειτούργησε και λειτουργεί ενωτικά για ολόκληρη την κοινωνία της γειτονικής χώρας ανεξαρτήτως διακρίσεων.
"Τα θλιβερά και κατάπτυστα επεισόδια κατά κληρικών και πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας στον Ι. Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Πρεμετή θυμίζουν δυστυχώς άλλες σκοτεινές εποχές στις οποίες η εκδήλωση του θρησκευτικού φρονήματος και της θρησκευτικής ελευθερίας εδιώκετο απηνώς" προσθέτει.
"Είναι βαθύτατα λυπηρό και απέραντα επώδυνο", συνεχίζει στη δήλωσή του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, "τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και δη το δικαίωμα στη θρησκευτική ελευθερία να τίθενται στο εκτελεστικό απόσπασμα, ιδιαίτερα σε μία στιγμή κατά την οποία η γειτονική χώρα επιδιώκει την ένταξή της στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια".
Και καταλήγει εκφράζοντας την ελπίδα πως "όλη αυτή η τραγική κατάσταση, της οποίας μέρος αποτέλεσε και η επίθεση κατά του ελληνικού προξενείου στο Αργυρόκαστρο, αποτελεί περιστατικό που δεν εντάσσεται σε ένα οργανωμένο σχέδιο κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας και της ελληνικής μειονότητας στη χώρα και είναι στο χέρι της νέας πολιτικής ηγεσίας της γείτονος χώρας να αποδείξει ότι οι εφιάλτες του παρελθόντος ούτε ξύπνησαν, ούτε πρόκειται να επιστρέψουν ξανά".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση