GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το "λάδωμα" συμβαίνει και αλλού: Αμερικανοί "προσλάμβαναν" παιδιά Κινέζων αξιωματούχων

Έρευνα σε βάρος της τράπεζας JP Morgan Chase έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές αρχές προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ευσταθούν οι κατηγ...

Έρευνα σε βάρος της τράπεζας JP Morgan Chase έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές αρχές προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ευσταθούν οι κατηγορίες ότι προσλάμβανε τα παιδιά υψηλόβαθμων Κινέζων αξιωματούχων ώστε να εξασφαλίζει κερδοφόρα συμβόλαια στην Κίνα, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times.

Επικαλούμενη ένα εμπιστευτικό έγγραφο της αμερικανικής κυβέρνησης η εφημερίδα γράφει ότι η μονάδα καταπολέμησης της διαφθοράς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) άρχισε έρευνα με βάση αυτές τις καταγγελίες.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ως παράδειγμα η πρόσληψη από την τράπεζα του γιου του Τανγκ Σουανγκνίνγκ, του προέδρου του κρατικού ομίλου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών China Everbright Group. Αφότου ο Τανγκ Σιαονίνγκ ξεκίνησε να εργάζεται για την JP Morgan, η τράπεζα εξασφάλισε μια σειρά συμβάσεων με τον όμιλο όπου προεδρεύει ο πατέρας του.

Η εφημερίδα εξηγεί επίσης ότι το παράρτημα της JP Morgan στο Χονγκ Κονγκ προσέλαβε την Ζανγκ Σισί, την κόρη ενός υψηλόβαθμου στελέχους των κινεζικών σιδηροδρόμων China Railway ο οποίος κατόπιν συνελήφθη ως ενεχόμενος σε σκάνδαλο διαφθοράς. Η πρόσληψη της κόρης έγινε ενώ οι κινεζικοί σιδηρόδρομοι είχαν απευθυνθεί στην JP Morgan ζητώντας της να αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο ενόψει της εισόδου τους στο Χρηματιστήριο.

Πάντως στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι το έγγραφο της κυβέρνησης δεν αποκαλύπτει κάποια άμεση σχέση της πολιτικής προσλήψεων της τράπεζας με τα συμβόλαια που εξασφάλισε. Επίσης, τίποτα δεν αποδεικνύει ότι οι Κινέζοι που προσελήφθησαν δεν είχαν τα απαιτούμενα προσόντα. Ο Τανγκ και η Ζανγκ δεν εργάζονται πλέον για την τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση