GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσο η τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο επηρεάζει το μορφωτικό επίπεδο του παιδιού;

Συχνά ακούμε ή διαβάζουμε τους γονείς να αναρωτιούνται αν πρέπει να τοποθετήσουν τηλεόραση στο παιδικό δωμάτιο. Πολλοί γονείς μάλιστα προ...



Συχνά ακούμε ή διαβάζουμε τους γονείς να αναρωτιούνται αν πρέπει να τοποθετήσουν τηλεόραση στο παιδικό δωμάτιο.


Πολλοί γονείς μάλιστα προκειμένου να γλιτώσουν το πολύ πρωινό ξύπνημα ή ακόμη και την γκρίνια των παιδιών, θεωρούν πως η τηλεόραση στο δωμάτιο θα τους λύσει τα χέρια. Ερευνητές έχουν καταλήξει ότι η τηλεθέαση κατά την παιδική ηλικία έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στη μάθηση.

Σε μία μελέτη, διαπίστωσαν ότι μια τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα ενός παιδιού μπορεί να συνδέεται με χαμηλές δεξιότητες. Μια άλλη μελέτη στη Νέα Ζηλανδία όπου ερευνητές παρακολουθούσαν 1.037 παιδιά για σχεδόν 30 χρόνια διαπιστώθηκε πως είχε επίπτωση στο μορφωτικό τους επίπεδο. Λένε ότι όσοι παρακολούθησαν περισσότερη τηλεόραση σε ηλικίες 5 έως 15 ήταν λιγότερο πιθανό να αποφοιτήσουν από το γυμνάσιο ή το κολλέγιο.

Μια τρίτη μελέτη, από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον διαπιστώνει ότι τα πολύ μικρά παιδιά που παρακολουθούν πολύ τηλεόραση έχει μειωθεί η κατανόηση του γραπτού λόγου. Δεν χρειάζεται λοιπόν η τηλεόραση σε ανεξέλεγκτα επίπεδα. Φροντίστε να ορίσετε εσείς τη διάρκεια που το παιδί θα παρακολουθεί τηλεόραση σε καθημερινή βάση.


mothersblog

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση