GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο συγγραφέας Έλμορ Λέοναρντ

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών ένας από τους πιο επιδραστικούς συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων των ΗΠΑ. Ο Έλμορ Λέο...



Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών ένας από τους πιο επιδραστικούς συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων των ΗΠΑ. Ο Έλμορ Λέοναρντ νοσηλευόταν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί.
Έγραψε πάνω από 30 μυθιστορήματα κατά τη διάρκεια μιας εκπληκτικά μεγάλης καριέρας και πολλά από τα βιβλία του μεταφέρθηκαν με επιτυχία στον κινηματογράφο. «Τζάκι Μπράουν», «Πιάστε τον κοντό», «Το τελευταίο τρένο για τη Γιούμα» είναι μερικά μόνο από τα φιλμ που βασίστηκαν στις ιστορίες του.
Γεννήθηξε στο 1925 στη Νέα Ορλεάνη, αλλά μεγάλωσε στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν όπου παρέμεινε από το 1935 μέχρι και το θάνατό του. Ως νεαρός εντυπωσιάστηκε τόσο από τη δράση των τοπικών συμμοριών όσο και από την τοπική ομάδα μπέιζμπολ.
Αυτά τα δύο θέματα, οι εγκληματικές συμμορίες και ο αθλητισμός, επρόκειτο να τροφοδοτήσουν αργότερα τη συγγραφική του παραγωγή. Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Ντιτρόιτ, επιδόθηκε στο γράψιμο. Είχε ονομαστεί Μεγάλος Μέτρ από την ένωση Συγγραφέων Μυστηρίου της Αμερικής και τιμήθηκε για το σύνολο του έργου του από τη βρετανική ένωση Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας.

AthensVoice

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση