GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το νεκροταφείο του βυθού: Εντυπωσιακά ναυάγια απο όλο τον κόσμο [εικόνες]

Στα απύθμενα βάθη της θάλασσας, μέσα στο σκοτάδι και την απόλυτη σιωπή, βρίσκονται μερικά από τα διασημότερα ναυάγια πλοίων, τα οποία μ...


Στα απύθμενα βάθη της θάλασσας, μέσα στο σκοτάδι και την απόλυτη σιωπή, βρίσκονται μερικά από τα διασημότερα ναυάγια πλοίων, τα οποία με το πέρασμα των χρόνων έχουν προσαρμοστεί απόλυτα στο περιβάλλον δημιουργώντας μία απόκοσμη ατμόσφαιρα.
Εκτός από τον πασίγνωστο Τιτανικό, στους βυθούς του κόσμου κρύβονται εντυπωσιακά ερείπια, όχι μόνο από πλοία, αλλά και από αεροπλάνα ή και ερπυστριοφόρα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Ακολουθούν μερικά από τα πιο διάσημα ερείπια στα υδρόβια «νεκροταφεία» του κόσμου.

Ναυάγιο Κάιμαν, Δυτικές Ινδίες
Αγνώστου προελεύσεως πλοίο που βυθίστηκε κοντά στα νησιά Κάιμαν και πλέον έχει προσαρμοστεί απόλυτα στο περιβάλλον, αποτελώντας με τα χρόνια μέρος του ύφαλου και σπίτι για σπάνια είδη ψαριών.


Τιτανικός
Η πλώρη του διάσημου κρουαζιερόπλοιου που βούλιαξε μετά την πρόσκρουση σε παγόβουνο τον Απρίλιο του 1912, εντοπίστηκε το 1982 σε βάθος 3,500 μέτρων.


Αεροπλάνο του Β' Π.Π., Νέα Γουινέα
Το Ιαπωνικό μαχητικό πλοίο, εντοπίστηκε στα ανοιχτά της πόλης Ραμπαούλ στην Παπούα-Νέα Γουινέα. Τα νερά γύρω από την πόλη είναι γεμάτα με συντρίμμια αεροπλάνων από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.


U.S.S. President Coolidge
Στα νερά του νησιού Εσπίριτου Σάντο βρίσκεται το ναυάγιο του συγκεκριμένου πλοίου. Κατασκευασμένο το 1931 για κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας, χρησιμοποιήθηκε ως πολεμικό πλοίο κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Βυθίστηκε το 1942 μετά από ατύχημα.


Ναυάγιο στις Φιλιππίνες
Το σκουριασμένο σκάφος του ναυαγίου βρίσκεται σε ρηχά νερά στα ανοικτά του ύφαλου Tubbataha στις Φιλιππίνες. Καλύπτοντας πάνω από 81.000 στρέμματα στην πολυσύχναστη θάλασσα Sulu Sea, ο ύφαλος Tubbataha αποτελεί αιτία πολλν ναυαγίων.


British Carnatic – Ερυθρά Θάλασσα
Οι ύφαλοιτης Ερυθράς Θάλασσας είναι τόσο πλούσιοι όσο και θανατηφόροι. Εδώ, βρίσκεται και το ναυάγιο του British Carnatic το οποίο βυθίστηκε το Σεπτέμβριο του 1869 μετά την προσάραξη στο νησί Gubal.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση