GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζωγραφίζοντας σε ταμπλέτα από τον Πρεβεζάνο Κώστα Καλέντζη...

Μετά τις Βρυξέλλες ο Κώστας Καλέντζης παρουσιάζει και στην πόλη της Πρέβεζας την πρώτη έκθεση ζωγραφικής σε ταμπλέτα. Δείτε στο video...

Μετά τις Βρυξέλλες ο Κώστας Καλέντζης παρουσιάζει και στην πόλη της Πρέβεζας την πρώτη έκθεση ζωγραφικής σε ταμπλέτα.
Δείτε στο video την δημιουργία ενός έργου από την αρχή έως το τέλος στην Πρέβεζα. 
Το καρνάγιο στην Μαργαρώνα ζωγραφίζει με ταμπλέτα ο Κώστας Καλέντζης στο video που ακολουθεί, όπου φαίνεται από την αρχή μέχρι το τέλος η δημιουργία του έργου στην ταμπλέτα με φυσική παρουσία του καλλιτέχνη στο θέμα.
Πρόκειται για ένα πρωτότυπο είδος ζωγραφικής που πραγματικά βλέποντας το βίντεο, μας κίνησε το ενδιαφέρον και σας το παρουσιάζουμε.
Μετά τις Βρυξέλλες ο Κώστας Καλέντζης παρουσιάζει και στην πόλη της Πρέβεζας την πρώτη έκθεση ζωγραφικής σε ταμπλέτα.
Η έκθεση θα διαρκέσει από σήμερα Σάββατο 10 Αυγούστου έως Τετάρτη 21 Αυγούστου στην αίθουσα που βρίσκεται Δαρδανελίων 3 στην Πρέβεζα από 20:00 έως 23:00.
Το Σάββατο και κάθε μέρα στις 9 μμ θα γίνεται και επίδειξη σε μεγάλη οθόνη μέσα από ένα βίντεο το οποίο και ακολουθεί.
Μιλώντας για την έκθεση ο ίδιος ο καλλιτέχνης λέει:
Πριν από ένα χρόνο εγκατέστησα στην ταμπλέτα ipad το πρόγραμμα σχεδίασης SketschBook για τον ελεύθερο χρόνο μου.
Επειδή ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς μου γίνεται στην ύπαιθρο της πόλης μου, η δυνατότητα σχεδίασης στην ταμπλέτα με απαλλάσσει από το βάρος μεταφοράς μεγάλου όγκου υλικών που χρησιμοποιούσα στη συμβατική ζωγραφική.
Την ίδια περίοδο, μου κοινοποιήθηκε e-mail για τον ζωγράφο Jorge Colombo από τη Νέα Υόρκη που έργο του σε Iphone δημοσιεύθηκε σε εξώφυλλο των New York Times. Επίσης έργα Ipad του ζωγράφου Ντέιβιντ Χοκνι εκτίθεντο στην Ισπανία, στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ του Μπιλμπάο, μετά τη μεγάλη παρουσίαση της δουλειάς του στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου.
Τα γεγονότα αυτά με έκαναν να ασχοληθώ σοβαρότερα, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο ζωγραφίζοντας στην ταμπλέτα. Μετά από πολλούς πειραματισμούς και εξοικείωση με το πρόγραμμα, άρχισα να δημιουργώ τα πρώτα μου έργα.
Ένα από αυτά έγινε «εκ του φυσικού» σε ένα στενό της πόλης μου και αναρτήθηκε σε μεγάλα μπλογκς και Sites ΜΜΕ.
Η πρώτη μου έκθεση πραγματοποιήθηκε το Μάιο-Ιούνιο 2013 στον πολυχώρο Blabla & gallery στις Βρυξέλλες και αυτή ήταν η πρώτη έκθεση ζωγραφικής σε ταμπλέτα στην πόλη.
Τέλος σχετικά με την εικαστική αυτή έκφραση, στην επιφάνεια της ταμπλέτας υλοποιείται με τη χρήση του δάκτυλου, σχεδόν η ίδια διαδικασία με τη συμβατική ζωγραφική με εικονικά όμως εργαλεία (μολύβια, πινέλα, χρώματα κλπ). Η εφαρμογή του προγράμματος που επιτρέπει σχεδίαση σε επίπεδα, δημιουργεί επιπλέον δυνατότητες.
Στο τελικό στάδιο γίνεται εκτύπωση σε καμβά σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων που αριθμούνται και υπογράφονται.
Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση