GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρευνα: Νέο τεστ αυξάνει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης!

Οι περισσότερες γυναίκες, οι οποίες βρίσκονται σε φάση που προσπαθούν να μείνουν έγκυες μετά από καιρό έχουν κουραστεί να κάνουν όλα αυτά...



Οι περισσότερες γυναίκες, οι οποίες βρίσκονται σε φάση που προσπαθούν να μείνουν έγκυες μετά από καιρό έχουν κουραστεί να κάνουν όλα αυτά τα τεστ ωορρηξίας και να παρακολουθούν την θερμοκρασία του σώματός τους.


Όμως υπάρχει ένας άλλος τρόπος πολύ πιο εύκολος και αυξάνει τις πιθανότητες στο να μείνει έγκυος μια γυναίκα. Ο τρόπος αυτός ονομάζεται «παρακολούθηση της βλέννας».

Πώς λειτουργεί αυτό; Ο οργανισμός της γυναίκας μέσα στον έμμηνο κύκλο αλλάζει συνεχώς. Υπάρχουν μεταβολές στο ιξώδες του τραχήλου της μήτρας και αλλαγές στην βλέννα. Όταν λοιπόν αναπτύσσεται ωάριο μέσα στις ωοθήκες απελευθερώνεται βλέννα μέσω του τραχήλου , η οποία είναι πιο λεπτή και ολισθηρή ώστε το σπέρμα να κολυμπήσει εύκολα και να φτάσει προς το ωάριο. Μόλις όταν το ωάριο απελευθερωθεί τότε η βλέννα πυκνώνει και ενεργεί σαν εμπόδιο για το σπέρμα.

Την μέθοδο αυτή , σύμφωνα με έρευνες από το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Τσάπερ Χίλ, λίγες γυναίκες την γνωρίζουν και μάλιστα όσες χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες από εκείνες που δεν το κάνουν. Στην έρευνα που έκανε το πανεπιστήμιο ζήτησε από γυναίκες ηλικίας 30-40 ετών χωρίς προβλήματα γονιμότητας , οι οποίες προσπαθούσαν για 3 περίπου μήνες να μείνουν έγκυες, να παρακολουθούν και να καταγράφουν καθημερινά την βλέννα τους ώστε να δουν και να κατανοήσουν τις αλλαγές. Τελικά όμως μόνο το 5% των γυναικών έκανε καθημερινή καταγραφή και ήταν εκείνες που είχαν τις μεγαλύτερες πιθανότητες για εγκυμοσύνη στους επόμενους 6 μήνες.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι όχι μόνο είναι μια αξιόπιστη μέθοδος αλλά και οικονομική. Για τεστ μέτρησης ωορρηξίας οι γυναίκες χρειάζεται να πληρώνουν ένα σωρό χρήματα ενώ με την μέθοδο αυτή τίποτα. Η συμβουλή λοιπόν των ερευνητών είναι να καταγράφουν καθημερινά τις αλλαγές στην βλέννα τους για να μάθουν πότε ακριβώς είναι η καλύτερη στιγμή για να μείνουν έγκυες και λένε με βεβαιότητα ότι με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουν μια εγκυμοσύνη πολύ πιο εύκολα και γρήγορα .



mothersblog

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση