GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυξάνονται φέτος οι θέσεις στους παιδικούς σταθμούς

Περίπου 70.000 παιδιά θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Εναρμόνισης Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ζωής για τους παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με...

Περίπου 70.000 παιδιά θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Εναρμόνισης Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ζωής για τους παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρας Τζάκρη, ο κ. Κεγκέρογλου ενημέρωσε ότι ήδη έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια της τάξης των 149 εκατ. ευρώ για την ένταξη 60.000 παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, ενώ - μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης - θα δοθούν ακόμη 10 εκατ. ευρώ για την εισαγωγή άλλων 4.000 παιδιών.

«Η κυβέρνηση έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα αυτό, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών αυξάνοντας σημαντικά τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως το 2011 είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα 48.000 παιδιά και το 2012 έφτασαν στις 57.500.

Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι οι οικογένειες που δεν δικαιούνται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να βάλουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς καταβάλλοντας τα απαραίτητα τροφεία.

Οι προσωρινοί πίνακες για 91.153 παιδιά

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης τα προσωρινά αποτελέσματα των δυνητικά ωφελούμενων μητέρων που είχαν υποβάλλει αιτήσεις για τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Το εν λόγω πρόγραμμα αφορούσε μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή / και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία που επιθυμούσαν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας, ώστε να διευκολυνθούν να εναρμονίσουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Το πρόγραμμα δίνει μια ανάσα στις οικογένειες, καθώς στις γυναίκες που θα επιλεγούν (ωφελούμενες) θα προσφέρονται θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας για τα τέκνα τους, σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Η διάθεση των θέσεων στις ωφελούμενες θα γίνεται μέσω «Εντολών Τοποθέτησης» από την E.E.T.A.A. Α.Ε.

Σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη κάλυψης κενών θέσεων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, αυτές θα καλύπτονται από τον πίνακα επιλαχουσών, η διάρκεια ισχύος του οποίου λήγει με τη λήξη του εκάστοτε τρέχοντος σχολικού έτους.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση