GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θρησκευτική κατάνυξη με, παρ’ ολίγον, «θερμό επεισόδιο»

Δέσποινα των πιστών γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νυδρί της Λευκάδας...


Δέσποινα των πιστών γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νυδρί της Λευκάδας...

παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και πλήθους κόσμου που πήγε να προσευχηθεί και να προσκυνήσει τη Χάρη της.

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, παραμονή του εορτασμού της Παναγίας, από τους εκατοντάδες πιστούς που περίμεναν με θρησκευτική ευλάβεια στον αύλειο χώρο της εκκλησίας προκειμένου να καταφέρουν να ανάψουν ένα κερί, να παρακολουθήσουν τον Εσπερινό και την τελεσθείσα αρτοκλασία και, στη συνέχεια, να ακολουθήσουν την Λιτάνευση της εικόνας της Μεγαλόχαρης, που έγινε υπό τους ήχους της φιλαρμονικής, στους κεντρικούς δρόμους και την παραλία του Νυδριού.



Επηρεασμένος από την κατανυκτική ατμόσφαιρα, αναδεικνύοντας παράλληλα την ανάγκη να βιώσει την επαφή με τα Θεία, ήταν επίσης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, παρουσία του οποίου τελέσθηκε επίσημη δοξολογία, σήμερα Πέμπτη 15 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της στο Νυδρί της Λευκάδας.
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέδωσε τιμές άγημα του στρατού που ανέκρουσε τον Εθνικό Ύμνο και ακολούθως τον υποδέχθηκε, στην είσοδο του Ναού, ο Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ. κ. Θεόφιλος, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας. Την επίσημη δοξολογία παρακολούθησαν ο βουλευτής κ. Θεόδωρος Σολδάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βερύκιος, οι Δήμαρχοι Λευκάδας και Μεγανησίου κ. κ. Αραβανής και Ζαβιτσάνος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, στρατιωτικές αρχές και πολλοί πιστοί.
Με απλότητα, αλλά έντονα φορτισμένος συναισθηματικά, ο Πρόεδρος Δημοκρατίας προέβη, μετά το πέρας της δοξολογίας, στην ακόλουθη δήλωση:
«Χρόνια Πολλά σε όλους μας. Είναι μια μεγάλη μέρα, μια μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία. Ελπίζω και εύχομαι να είναι και η αφετηρία της απαλλαγής του ελληνικού λαού από τα βάρη που, δυστυχώς, για αρκετό χρόνο βαστάζει»

Η εκπαιδευτικός, το «επεισόδιο» και η αναταραχή

Μεγάλη όμως ήταν η αναταραχή που δημιουργήθηκε ελάχιστα μόλις δευτερόλεπτα πριν την είσοδο του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Νυδρί, όταν μία εκπαιδευτικός προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να πλησιάσει τον κ. Παπούλια, φωνάζοντας ότι ήθελε απλά να του δώσει ένα χαρτί-υπόμνημα. Οι άνθρωποι της φρουράς του Προέδρου και οι παρόντες αστυνομικοί κινήθηκαν αστραπιαία απομακρύνοντας την εκπαιδευτικό και οδηγώντας την σε ένα από τα περιπολικά που βρίσκονταν λίγο πιο πέρα από την εκκλησία. Μετά από τις εξηγήσεις της - και την παρέμβαση του κ. Παπούλια, ο οποίος ζήτησε να μην οδηγηθεί στο αυτόφωρο - το επεισόδιο θεωρήθηκε λήξαν
Σε δηλώσεις της πάντως στην εφημερίδα LEFKASNEWS η «πρωταγωνίστρια» του επεισοδίου ανάφερε τα εξής:

«Είμαι εκπαιδευτικός, κάνω το μάθημα της τεχνολογίας σε γυμνάσιο και ήρθα να δώσω ένα χαρτί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γράφοντάς του ότι δεν πρέπει να κάνει κάθετες περικοπές στην παιδεία. Κόβοντας τα μαθήματα της μουσικής, των καλλιτεχνικών και της τεχνολογίας σταματά τη δημιουργική σκέψη και τον πολιτισμό της νέας γενιάς. Αυτά και τίποτα άλλο. Δεν ήθελα ούτε να τον βρίσω, ούτε να τον θίξω, ούτε τίποτα άλλο. Απλώς δεν ήξερα το πρωτόκολλο ποιο είναι. Τελικά δεν με άφησαν να το δώσω. Το πήρε όμως ο υπασπιστής του και είπε ότι θα του το δώσει».
http://www.lefkasnews.gr/

1 σχόλιο

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος16 Αυγ 2013, 3:22:00 π.μ.

    Μάθετε τα στοιχεία τους και σκοτώστε αυτούς της οικογένειες τους τα παιδιά τους και τον σκύλο τους αν έχουν..
    Αυτά τα ΝΈΑ καθίκια ΟΙ ΚΑΛΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι η νέα τάξη νεωλαμογιόν ,που είναι ΌΛΟΥ εθελοντές Οδηγοί θα πρέπει να σκοτώσουμε ΈΝΑΝ; ΔΥΟ; ΕΚΑΤΌ ΧΙΛΙΑΔΕΣ δεν ξέρω αλλά στο καφενείο η ΕΛΛΑΣ πρέπει να πεθάνουν κάποιοι για να αναστηθούμε ...

    Όταν πηδάς για να φύγεις, πηδάς με το σώμα μπροστά , το παιδί βρέθηκε να πηδά ανάποδα και με το κεφάλι χτυπημένο πείσω!!!!!

    Όσο για τον Τατσόπουλος με την ΔΗΒΗΝΗ ΜΕ ΑΥΤΆ που γράφουν να τους χαίρονται στη συνηστωστα της χρυσής αυγής του ΣΥΡΙΖΑ ..ναι εχει και ο ΣΥΡΙΖΑ συνηστωστα με ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ... Αν ήταν παιδί ΜΟΥ δηλώνω , σε κάποιο θα έκοβα το λαιμό με κονσερβοκούτι .

    ΑΡΚΕΤΆ με τον πολιτισμό μας ΤΆΧΑ..ΕΝΑ ΓΑΜΗΝΕΝΟ ΕΥΡΩ ΤΙΜΆΤΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ; ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση