GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νικολόπουλος: «Τα στρατιωτικά Νοσοκομεία βορά στα χέρια του υπ. Υγείας με τις ευλογίες του ΥΕΘΑ!»

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης συναντήθηκε χτες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Δεν είναι η πρώτη φορά...


Ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης συναντήθηκε χτες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Δεν είναι η πρώτη φορά που Υπουργός Υγείας στρέφει το ενδιαφέρον του προς το ΥΠΕΘΑ και βέβαια το ζήτημα είναι...
η ολοένα και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που έχουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα Ελλάδος έχει πολλές φορές αναφερθεί στο ζήτημα των στρατιωτικών νοσοκομείων και στην αναγκαιότητα να παραμείνουν αυτά με το ισχύον καθεστώς. Ας μην ξεχνούμε ότι, τα στρατιωτικά νοσοκομεία ήταν αυτά που πρώτα άνοιξαν τις πύλες τους προς τους Έλληνες πολίτες ΠΡΟ της κρίσης!!!

Ο Γενικός Γραμματέας του ΧΡΙ.Κ.Ε Νίκος Νικολόπουλος εύλογα πλέον διερωτάται και ταυτόχρονα απευθύνει αυτό το ερώτημα και στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας: «Έχουν όμως κάτι άλλο να δώσουν τα νοσοκομεία των ΕΔ;» Μετά από την κρίση η συμβολή των στρατιωτικών νοσοκομείων έγινε ακόμη πιο σημαντική.

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε το ΥΠΕΘΑ μετά το πέρας της συναντήσεως των δύο Υπουργών, ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος δήλωσε: «Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, στο πλαίσιο της συνεχούς φροντίδας, της μέριμνας για όλους τους κατοίκους των Μικρονήσων του Ανατολικού Αιγαίου, έχει δημιουργήσει μια διακλαδική ομάδα υγειονομικού προσωπικού, που αποτελείται από τρεις έως τέσσερις εξειδικευμένους ιατρούς με τον απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό η οποία επισκέπτεται τις ακριτικές νήσους με τις ανεπτυγμένες ναυτικές μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.

Ήδη για τον Αύγουστο του 2013 έχει προγραμματιστεί ο Άγιος Ευστράτιος και τα Ψαρά, ενώ για τους λοιπούς μήνες του έτους η Κάσος, η Κάρπαθος, οι Λειψοί, οι Φούρνοι, η Αστυπάλαια, η Χάλκη και το Καστελόριζο.»

Το ερώτημα που εύλογα γεννάται στο μυαλό του ιατρικού δυναμικού των ΕΔ, αλλά και των ανδρών των Πολεμικού Ναυτικού είναι ένα: «Έχετε τη δυνατότητα να αποστείλετε μόνιμους στρατιωτικούς ιατρούς με πλοία του ΠΝ στα σημεία που αναφέρετε; Γιατί πολύ απλά, περίπου το ίδιο έργο είχε ξαναγυριστεί στο πρόσφατο παρελθόν και αποδείχθηκε ως μία «επικοινωνιακή απάτη»! Ποιους προσπαθείτε να πείσετε κ. Υπουργοί; Τους πολίτες, τα στελέχη των ΕΔ ή τον εαυτό σας;»

Το επόμενο σημαντικό ερώτημα που είναι συνέχεια του παραπάνω συλλογισμού και που καλείται να απαντήσει ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι: «Με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία σε φαρμακευτικό υλικό εξαιτίας της κρίσης, αλλά και σε στελεχιακό δυναμικό – ιατρικό, νοσηλευτικό και εργαστηριακό προσωπικό, λόγω των αυξανόμενων αιτήσεων αποστρατείας - μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη περισσότερο για την εξυπηρέτηση πολιτών; Ιδιαίτερα δε με απομάκρυνσή τους από τις έδρες τους επί μία εβδομάδα;»

Το τελευταίο ερώτημα υπάρχει και γίνεται ακόμα πιο έντονο σήμερα, γιατί όπως είναι γνωστό με πολύ δυσκολία μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν ακόμη και το προσωπικό των ΕΔ!!! Σύμφωνα με την παρακάτω δήλωση του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη: «Επίσης, το δεύτερο θέμα, πλην του πρωτοκόλλου, ήταν η συμμετοχή του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης στην εκπόνηση του σχεδίου των 15 ημερών, κατά την διάρκεια των οποίων θα υπάρχει κινητικότητα στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εμείς ως Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ, φτιάχνουμε ένα πλήρες σχέδιο, ώστε να λειτουργήσουν οι εφημερίες αυτές τις 15 μέρες κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μην υπάρχει η παραμικρή ανησυχία στους πολίτες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.»

Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι τα εξής: «Πόσες εφημερίες θα κάνουν τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης; Ποιο προσωπικό θα επιφορτισθεί αυτές τις εφημερίες; Θα καλυφθούν οικονομικά τα στελέχη των ΕΔ για τις επιπλέον εφημερίες; Εάν ναι, ποιος φορέας θα τις καλύψει;»

Ο Γ.Γ. του ΧΡΙ.Κ.Ε Νίκος Νικολόπουλος παρακολουθεί στενά το θέμα των νοσοκομείων και αναδεικνύει κάθε νοσηρή τροϊκανή σκέψη περί διάλυσης των στρατιωτικών νοσοκομείων και απεμπόλησης του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας που παρέχουν κυρίως στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των ΕΔ, αλλά και στην Ελληνική Κοινωνία. Η σημερινή «δωρεά» του ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλου προς τον ακραίο Υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη είναι μια απόδειξη πλήρους απεμπόλισης των δικαιωμάτων του στρατιωτικού προσωπικού στο βωμό του «επικοινωνιακού θεαθήναι»!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση