GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΙΝΚΑ: «Όχι» σε άρση αναστολής των πλειστηριασμών

Tην πλήρη αντίθεσή της σε κάθε συζήτηση ή σχεδιασμό για έναρξη πλειστηριασμών α' κατοικίας από 01/01/2014 εξέφρασε... η Γενική Ομοσ...

Tην πλήρη αντίθεσή της σε κάθε συζήτηση ή σχεδιασμό για έναρξη πλειστηριασμών α' κατοικίας από 01/01/2014 εξέφρασε... η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος - ΙΝΚΑ, με επιστολή της προς τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Το ΙΝΚΑ καλεί τα μέλη της Επιτροπής και τους υπόλοιπους βουλευτές να καταψηφίσουν κάθε πρόταση η διάταξη νόμου που θα επιτρέπει την έναρξη πλειστηριασμών κατά της πρώτης κατοικίας, η οποία συχνά είναι και η μοναδική κατοικία των οφειλετών.

Επίσης αναφέρεια ότι το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει υπολογίσει τις κοινωνικές συνέπειες της έναρξης πλειστηριασμών α' κατοικίας και την κοινωνική έκρηξη που μπορεί να προκληθεί από τα αποτελέσματα μιας τέτοιας νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Τέλος, το ΙΝΚΑ ζητεί από το υπουργείο να προχωρήσει σε μελέτη ώστε να υπολογιστεί ο αριθμός των πολιτών οι οποίοι θα μείνουν άστεγοι και σε γενικότερη μελέτη των συνεπειών των πλειστηριασμών α' κατοικίας για την κοινωνική συνοχή και για την κοινωνική γαλήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση