GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλία: "Ανεύθυνη" η δήλωση για "εμφύλιο"

«Ανεύθυνη» χαρακτήρισαν πηγές της ιταλικής προεδρίας της Δημοκρατίας τη δήλωση με την οποία ο κεντροδεξιός πρώην υπουργός πολιτισμ...


«Ανεύθυνη» χαρακτήρισαν πηγές της ιταλικής προεδρίας της Δημοκρατίας τη δήλωση με την οποία ο κεντροδεξιός πρώην υπουργός πολιτισμού Σάντρο Μπόντι τόνισε...

ότι αν δεν απονεμηθεί χάρη στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι «η Ιταλία κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με μια μορφή εμφυλίου πολέμου η έκβαση του οποίου είναι για όλους άγνωστη».
«Δεν πρόκειται να μου κλείσει το στόμα κανείς, ούτε και τυχόν επίσημο ανακοινωθέν της προεδρίας της Δημοκρατίας» απάντησε αργά το απόγευμα ο Μπόντι.
Παράλληλα, κάποια άλλα στελέχη της κεντροδεξιάς, όπως ο εκπρόσωπος των γερουσιαστών του «Λαού της Ελευθερίας» Ρενάτο Σκιφάνι, επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους της οξείας αυτής σύγκρουσης.
«Η μεγάλη αγανάκτηση της συντηρητικής παράταξης για την καταδίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν πρόκειται να οδηγήσει σε πράξεις θυμού ή σε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την μετριοπαθή παράδοση», σχολίασε ο Σκιφάνι.
Ο κεντροαριστερός υφυπουργός οικονομικών, Στέφανο Φασίνα, από την μεριά του, αναφέρθηκε στο όλο θέμα χωρίς διπλωματικές περιστροφές: «Ή ο Λαός της Ελευθερίας επιστρέφει εντός των καθιερωμένων ορίων της Δημοκρατίας, ή οι υπουργοί του, οι οποίοι απείλησαν ότι θα παραιτηθούν, ας δείξουν συνοχή. Ας επιλέξουν την οδό της παραίτησης κι ας πέσει η κυβέρνηση», δήλωσε ο Φασίνα, «ρίχνοντας το γάντι» στο κόμμα του Μπερλουσκόνι.
Η κεντροδεξιά παράταξη ετοιμάζει πυρετωδώς την αυριανή διαδήλωση συμπαράστασης στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στις έξι το απόγευμα (ώρα Ιταλίας) στην Ρώμη. Αρχικά, είχε προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Σάντι Απόστολι. Τελικώς, όμως, οι συντονιστές του «Λαού της Ελευθερίας» επέλεξαν την οδό που οδηγεί στην κατοικία του μεγιστάνα πρώην πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση