GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μάθημα στο οποίο κόβονται όλοι οι φοιτητές

Πόσες φορές μπορεί ένας καθηγητής να κόβει ένα μαθητή; Και πώς αντιμετωπίζεται ένα τέτοιο φαινόμενο; Το ερώτημα αυτό είχε θέσει παλαιότ...

Πόσες φορές μπορεί ένας καθηγητής να κόβει ένα μαθητή; Και πώς αντιμετωπίζεται ένα τέτοιο φαινόμενο; Το ερώτημα αυτό είχε θέσει παλαιότερα προς τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών ο πρύτανης Γιώργος Παναγιωτάκης με εγκύκλιο που αφορούσε και... άλλα ζητήματα λειτουργίας των τμημάτων αλλά και της δραστηριότητας ενός εκάστου εξ αυτών. Φαίνεται, όμως, πως το ζήτημα δεν αντιμετωπίστηκε και έτσι επανήλθε αναφερόμενος, πλέον, σε συγκεκριμένα περιστατικά, καθώς, όπως επεσήμανε, το πρόβλημα αυτό εξελίσσεται σε ακαδημαϊκό αλλά και κοινωνικό με απρόβλεπτες πιθανόν προεκτάσεις.

Αυτή την περίοδο, αντικείμενο συζήτησης στο Πανεπιστήμιο είναι η νέα επιστολή που έστειλε στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών (στον πρόεδρο καθηγητή Σογομώντα Μπογοσιάν, και τον κοσμήτορα Νίκο Ανυφαντή) αναφορικά με καθηγητή στο μάθημα «Μεταφοράς Θερμότητος», που είναι πάντα τελευταίο για τους φοιτητές και συνεπεία του οποίου, πολλοί δεν μπορούν να πάρουν τα πτυχία τους, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να διαγραφούν με βάση τον νέο νόμο και να ακυρωθεί όλη η προσπάθεια που έχουν καταβάλει τόσο για να μπουν στο συγκεκριμένο Τμήμα όσο και στα χρόνια που ήσαν φοιτητές.

Οπως προκύπτει από την επιστολή του πρύτανη, που αποτελεί πρωτοφανή παρέμβαση στα πανεπιστημιακά δεδομένα, το γεγονός της συνεχούς αποτυχίας των φοιτητών στο συγκεκριμένο μάθημα και τον συγκεκριμένο καθηγητή δεν είναι ζήτημα που αφορά μόνον εκείνον και τους φοιτητές του. Θα έπρεπε να έχει απασχολήσει τη γενική συνέλευση του Τμήματος, αφού αυτό μπορεί να έχει γενικότερη επίπτωση στην επερχόμενη εξωτερική αξιολόγηση του Τμήματος.
pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση