GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γάμος χωρίς σεξ; Και όμως συμβαίνει

Αυτό το είδος γάμου έχει τα πάντα εκτός από σεξ. Αν αυτό δεν είναι σημαντικό για κανέναν από τους δυο, μπορεί να είναι ευτυχισμένοι γιατί...



Αυτό το είδος γάμου έχει τα πάντα εκτός από σεξ. Αν αυτό δεν είναι σημαντικό για κανέναν από τους δυο, μπορεί να είναι ευτυχισμένοι γιατί είναι οι καλύτεροι φίλοι και τα πάνε καλά μεταξύ τους. Αλλά, αν το σεξ είναι σημαντικό για έναν από τους δυο, τότε αυτός θα νιώθει ότι η ζωή τον προσπερνά και ια είναι δυστυχισμένος. Ο άλλος που δεν ενδιαφέρεται για το σεξ μπορεί να αγνοεί τη σεξουαλική στέρηση που νιώθει ο σύντροφός του. ή μπορεί και να τον αναγνωρίζει, αλλά να μη θέλει να το βλέπει γιατί νιώθει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό. Μερικές φορές, ο σύντροφος που ενδιαφέρεται για το σεξ, μπορεί να αναφερθεί ανοιχτά στο πρόβλημα και να προσπαθήσει με διάφορα μέσα ( ίσως και με συζυγική θεραπεία) να κάνει το σύντροφό του να ενδιαφερθεί για το σεξ, αλλά αυτό συνήθως δεν πετυχαίνει.

Γράφει ο Ψυχολόγος-σύμβουλος ζευγαριών Sam.R.Hamburg Phd.

Ετσι σταματά να μιλά ανοιχτά για το θέμα, κι ο αδιάφορος για το σεξ σύντροφός αρχίζει να πιστεύει ότι αφού το θέμα δεν τίθεται δεν υπάρχει πια πρόβλημα.

Αλλά, και βέβαια υπάρχει πρόβλημα. Ορισμένες φορές, ο ενδιαφερόμενος για το σεξ σύντροφος ζει στη σεξουαλική στέρηση γιατί δεν ψάχνει την ολοκλήρωση έξω από το γάμο-είτε λόγω αρχών και ηθικής , είτε από φόβο και αγωνία. Άλλες φορές πάλι, βρίσκει τη σεξουαλική ολοκλήρωση έξω από το γάμο. Αν η εξωσυζυγική σχέση προσφέρει μόνο σεξ, αυτό εξισορροπεί το γάμο ( αυτό δεν σημαίνει ότι το επιδοκιμάζω, απλά λέω ότι εξυπηρετεί κάποιο σκοπό). Μερικές φορές, το εξωσυζυγικό σεξ γίνεται με την αποδοχή του αδιάφορου για σεξ συντρόφου, γιατί τον απαλλάσει από την ενοχή που αισθάνεται που δεν μπορεί να εκπληρώσει της σεξουαλικές ανάγκες του συντρόφου του. Υπάρχει βέβαια το ρίσκο ο σύντροφος του να ερωτευθεί και αυτό φυσικά να φέρει ανισσοροπία στο γάμο.

Το σεξ μπορεί να έιναι τόσο σημαντικό για σας, ώστε να είναι δύσκολο να πεισθείτε ότι ο γάμος που στηρίζεται στο ίδιο Μήκος Κύματος και στη Πρακτική Διάσταση, μπορεί να είναι ικανοποιητικός. Κι όμως μπορεί να είναι, αν οι σύντροφοι δεν νιώθουν την ανάγκη για σεξ.

Ο Κώστας και η Κατερίνα, είναι ένα παράδειγμα. Εκείνος είναι βιβλιοθηκάριος, και εκείνη καθηγήτρια αγγλικών, έτσι δεν είναι τυχαίο που γνωρίστηκαν σ’ ένα σεμινάριο για συγγραφείς. Καθώς γνωρίζονταν, άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται στο ίδιο μηκος κύματος. Άρχισαν να θαυμάζουν ιδιαίτερα ο ένας τον άλλον και μετά από μερικούς μήνες κοντινής σχέσης, συνειδητοποιήσαν ότι είναι ερωτευμένοι. Αποφάσισαν λοιπόν να παντρευτούν.

Παρόλο που ο Κώστας και η Κατερίνα ήταν γύρω στα τριάντα, δεν είχαν εμπειρία πολλών ερωτικών και σεξουαλικών σχέσεων. Βασικά, κανείς τους δεν ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για το σεξ, ούτε ένιωθε άνετα με αυτό.

Ο Κώστας και η Κατερίνα , είχαν μια πλατωνική σχέση η οποία δεν εξελίχθηκε πέρα από στοργικά χάδια και φιλιά. Όπως και οι δυο, είχαν φοβηθεί , η νύχτα του γάμου τους δεν πήγε πολύ καλά.

Μετά από αυτό, προσπάθησαν για λίγο να φτιάξουν μια ολοκληρωμένη σεξουαλική σχέση, αλλά λόγω των αναστολών τους, δεν πέτυχε και το μόνο που κατάφεραν ήταν να αυξηθεί η ένταση και η αδεξιότητα μεταξύ τους. Τελικά, αποφάσισαν να μιλήσουν για το πώς νιώθουν για το σεξ. Ανακουφίστηκαν όταν ανακάλυψαν, ότι και οι δυο ήταν ικανοποιημένοι, σε ένα γάμο που δεν υπήρχε η πίεση για σεξουαλικές προσδοκίες. Ο γάμος τους λειτούργησε σε αυτή τη βαση, ζούσαν αρμονικά τη κάθε μέρα , και συνέχισαν να νιώθουν οι καλύτεροι φίλοι. Και επειδή και οι δυο είχαν ονειρευτεί να κάνουν παιδιά, υιοθέτησαν ένα. Αυτό το παιδί, σαν ειρωνεία της τύχης, έγινε ένας άντρας γεμάτος αυτοπεποίθηση όσον αφορά στο σεξ.







boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση