GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεωργιάδης: Δεν αυξάνεται το εισιτήριο στα νοσοκομεία. Υπό συζήτηση τα 25 ευρώ για το κόστος νοσηλείας...

Τη μνημονιακή δέσμευση, που ψηφίσθηκε τον Νοέμβριο του 2012 και προβλέπει τη συμμετοχή με 25 ευρώ στο κόστος νοσηλείας εάν κάποιος κάνει ...

Τη μνημονιακή δέσμευση, που ψηφίσθηκε τον Νοέμβριο του 2012 και προβλέπει τη συμμετοχή με 25 ευρώ στο κόστος νοσηλείας εάν κάποιος κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο θα συζητήσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με την τρόικα στη σχετική διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το εισιτήριο πρόσβασης στα δημόσια νοσοκομεία των πέντε ευρώ δεν πρόκειται να αυξηθεί.
Η μνημονιακή δέσμευση των 25 ευρώ θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2014 και σύμφωνα με τον υπουργό το ζήτημα απασχολεί το υπουργείο Υγείας προς την κατεύθυνση προστασίας τουλάχιστον των οικονομικά αδυνάτων.
«Έχουμε ένα ισχυρό επιχείρημα ότι τα οικονομικά στοιχεία των δημοσίων νοσοκομείων πηγαίνουν το 2013 πολύ καλύτερα από το στόχο, θα κλείσουμε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, με περίπου 80 εκατομμύρια λιγότερες δαπάνες από τις προϋπολογισθείσες. Εκεί έχει προβλεφθεί ότι το μέτρο αυτό θα έχει μία απόδοση της τάξεως των 114 εκατομμυρίων που αμφισβητούμε αν μπορεί να επιτευχθεί πράγματι σε αυτό τον αριθμό που έχει προϋπολογιστεί. Ίσως να είναι λίγο υπερβολική αυτή η εκτίμηση. Και ξεκινάμε μία συζήτηση για την επαναδιαπραγμάτευση, ει δυνατόν αυτού του ποσού είτε με τη μείωσή του είτε με τη θέσπιση κάποιων κριτηρίων είτε οτιδήποτε άλλο. Αλλά μιλάμε για αυτό, όχι για κάτι καινούριο και όχι για αύξηση του εισιτηρίου», κατέληξε ο υπουργός.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Ρε έλληνες πού καταντήσατε, να σας κυβερνάει αυτό το κνώδαλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση