GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο δήμος της Αθήνας... συγκινεί τον Κώστα Μπακογιάννη!

Ο νεαρός δήμαρχος και το σενάριο να «µετακοµίσει» στο δηµαρχείο της πρωτεύουσας Λιγότερο από έναν χρόνο πριν από τις δηµοτικές εκλογές...


Ο νεαρός δήμαρχος και το σενάριο να «µετακοµίσει» στο δηµαρχείο της πρωτεύουσας

Λιγότερο από έναν χρόνο πριν από τις δηµοτικές εκλογές, η συζήτηση για το πρόσωπο που θα στηρίξει η Νέα ∆ηµοκρατία στην Αθήνα έχει ανοίξει για τα καλά, µε ουκ ολίγους «µνηστήρες» να εκφράζουν δηµοσίως την επιθυµία τους και άλλους να ενδιαφέρονται µεν ζωηρά, αλλά να αποφεύγουν επιµελώς να το δηλώνουν. Κι ενώ συµβαίνουν όλα αυτά, υπάρχει ένα πρόσωπο, που το τελευταίο διάστηµα συζητείται έντονα στα γραφεία της Ν.∆., µε αρκετούς να υποστηρίζουν ότι µπορεί να αποτελέσει την επιλογή του κυβερνώντος κόµµατος -και όχι µόνο- για την κρίσιµη εκλογική αναµέτρηση της Αθήνας. Ο ίδιος βέβαια δεν πρόκειται σε καµία περίπτωση να εκδηλώσει την επιθυµία του αν πρώτα δεν πάρει το «πράσινο φως» για τη στήριξή του.

Προτεραιότητες
Πρόκειται για τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος εξελέγη το 2010 δήµαρχος στο Καρπενήσι, κάτι που ορισµένοι ερµήνευσαν ως πρώτο σταθµό στην πορεία του προς την κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο εγγονός του Κώστα Μητσοτάκη και γιος της Ντόρας και του αείµνηστου Παύλου Μπακογιάννη αρνείται κατηγορηµατικά να δηλώσει οτιδήποτε έχει σχέση µε το θέµα. Στις δηµόσιες τοποθετήσεις του επιµένει ότι συνεχίζει τη δουλειά που του ανέθεσαν οι δηµότες της πόλης στην οποία γεννήθηκε και µεγάλωσε ο αείµνηστος πατέρας του. «Θα είµαι και πάλι υποψήφιος στο Καρπενήσι. Εχω δεσµευθεί δηµόσια για αυτό. Αλλωστε έχουµε ακόµα πάρα πολλή δουλειά να κάνουµε ως οµάδα» είχε δηλώσει προ ηµερών.

Ωστόσο, στις κατ’ ιδίαν κουβέντες µε πολύ στενούς του συνεργάτες δείχνει πως η προοπτική να διεκδικήσει τον τίτλο του πρώτου δηµότη της πρωτεύουσας κάθε άλλο παρά τον αφήνει ασυγκίνητο. Πολλώ δε µάλλον όταν ο συγκεκριµένος θώκος είναι απείρως πιο σηµαντικός από την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της µονοεδρικής Ευρυτανίας.

Ηδη στην πολιτικοδηµοσιογραφική πιάτσα κυκλοφορεί ευρέως ότι ο νεαρός γόνος της οικογένειας Μητσοτάκη επιχειρεί να «µετρήσει» σε επίπεδο κοινής γνώµης τις πιθανότητες που θα είχε ενδεχόµενη υποψηφιότητά του, αν και ο ίδιος αρνείται κατηγορηµατικά ότι έχει παραγγείλει δηµοσκοπικές έρευνες.

"Υπερκομματικός"
Ωστόσο, ένας κύκλος ανθρώπων που κινούνται γύρω του πιστεύουν ότι θα µπορούσε να αντιµετωπίσει µε επιτυχία οποιονδήποτε υποψήφιο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, λόγω του «υπερκοµµατικού» του προφίλ, αλλά και της διακοµµατικής στήριξης που θα µπορούσε να εξασφαλίσει. Λένε, για παράδειγµα, ότι, εφόσον η Νέα ∆ηµοκρατία δεν δώσει επίσηµο χρίσµα στον ίδιο, τότε θα µπορούσε µε τις δικές του επαφές να εξασφαλίσει τη σιωπηλή στήριξη τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ∆ΗΜ.ΑΡ.

Ειδικά όσον αφορά το κόµµα του κ. Βενιζέλου, ο κ. Μπακογιάννης διατηρεί άριστες σχέσεις τόσο µε τον ίδιο τον αρχηγό του όσο και µε µια σειρά από σηµαντικά στελέχη, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Κάποιοι καλοί του φίλοι υπενθυµίζουν µάλιστα ότι ο δήµος Καρπενησίου εξασφάλισε σηµαντικές χρηµατοδοτήσεις και την περίοδο της διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου.

Η ευρυτανική πρωτεύουσα, πάντως, τα τελευταία τρία χρόνια έχει µετατραπεί σε ένα τεράστιο... εργοτάξιο, καθώς πραγµατοποιούνται µεγάλα και σηµαντικά έργα, κάτι που στη Ν.∆. θεωρούν ότι αποτελεί «διαβατήριο» για τη µετάβαση του κ. Μπακογιάννη στην Πλατεία Κοτζιά. Μεταξύ άλλων, η δηµοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε σηµαντικά έργα εξωραϊσµού και ανάπλασης τόσο στο ιστορικό κέντρο όσο και σε άλλα σηµεία της πόλης, ενώ τον επόµενο µήνα θα δηµοπρατηθεί ένα project που αναµένεται να αλλάξει προς το καλύτερο το Καρπενήσι. Πρόκειται για τη διαµόρφωση-ανάπλαση της δυτικής εισόδου της πόλης, προϋπολογισµού 2.610.000,00 ευρώ.

Ο τοπικός άρχοντας του Καρπενησίου είναι γνωστός στον κύκλο των δηµάρχων ανά την επικράτεια και για µία άλλη επιτυχία του: Οι επιδόσεις του στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ είναι ικανοποιητικές. Συγκεκριµένα, έχει ήδη καταφέρει να εξασφαλίσει χρηµατοδότηση ύψους 15 εκατοµµυρίων ευρώ, µε την οποία και προχωρά στην υλοποίηση σηµαντικών έργων για την περιοχή. Σηµειώνεται επίσης ότι πριν από λίγους µήνες προκάλεσε το ενδιαφέρον των µέσων ενηµέρωσης όταν ανακοίνωσε ένα καινοτόµο µέτρο για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηµατικότητας στον δήµο του: Οποιος είναι κάτω από 40, από όποιο µέρος της Ελλάδας, από όποιο µέρος του κόσµου και αν είναι, και εγκατασταθεί στον ∆ήµο Καρπενησίου για να ανοίξει µια επιχείρηση, απαλλάσσεται για τρία χρόνια από όλα τα δηµοτικά τέλη, τους δηµοτικούς φόρους, ακόµα και τα τέλη ύδρευσης!

Αλλά και στη Νέα ∆ηµοκρατία -λένε πάντα οι φίλοι του- ο Κώστας Μπακογιάννης έχει αποκαταστήσει την επικοινωνία µε τον κ. Σαµαρά. ∆εν είναι τυχαίο ότι στα µέσα Μαΐου τον είχε δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίµου ο πρωθυπουργός, τον οποίο ο δήµαρχος είχε ενηµερώσει για τα προβλήµατα που αντιµετωπίζει η Ευρυτανία στο σύνολό της, εστιάζοντας στο ορεινό ανάγλυφο και στην αποµόνωση που χαρακτηρίζει την περιοχή, καθώς επίσης και στους υψηλούς δείκτες ανεργίας.

Παράλληλα, διατηρεί τακτική επαφή µε τον Κώστα Καραµανλή, τον οποίο επισκέπτεται στο γραφείο του, στην Παναγή Κυριακού. Ενα άλλο «ατού» που διαθέτει µια ενδεχόµενη υποψηφιότητα του Κ. Μπακογιάννη -σύµφωνα πάντα µε ανθρώπους που κινούνται στον κύκλο του- είναι ότι στα τρία χρόνια που η µητέρα του παρέµεινε στον ∆ήµο Αθηναίων κατάφερε να φτιάξει έναν µηχανισµό, κοµµάτι του οποίου υπάρχει ακόµα και θα µπορούσε να τον στηρίξει. Κι αυτή η ενίσχυση θα µπορούσε να αποβεί καθοριστική ειδικά σε µια περίοδο που η Νέα ∆ηµοκρατία χάνει ερείσµατα (λόγω διαθεσιµότητας και απολύσεων) στον αυτοδιοικητικό χώρο.

Αντιδράσεις
Από την άλλη πλευρά, είναι βέβαιο ότι, αν προκριθεί µια τέτοια υποψηφιότητα από τη Νέα ∆ηµοκρατία, θα υπάρξει πληθώρα αντιδράσεων, και όχι µόνο από τους υπόλοιπους ενδιαφερόµενους.

Του Σταύρου Παπαντωνίου, 
Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

2 σχόλια

  1. Το μητσοτακέικο είναι σαν την λερναία ύδρα ή καλύτερα σαν την ψωροκώσταινα· ποτέ δε πεθαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε πα να γαμηθεί κι αυτός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση