GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επαναστατική εξέταση αίματος για την επιλόχεια κατάθλιψη

Βρετανοί γιατροί φαίνεται να βρήκαν την πρώτη επαναστατική εξέταση αίματος για την ανίχνευση της επιλόχειας κατάθλιψης, γεγονός που ...


Βρετανοί γιατροί φαίνεται να βρήκαν την πρώτη επαναστατική εξέταση αίματος για την ανίχνευση της επιλόχειας κατάθλιψης, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει χιλιάδες γυναίκες να αποφύγουν αυτήν την πολύ ψυχοφθόρα και επικίνδυνη κατάσταση.

Με την εξέλιξη της επιστήμης μπορεί πλέον να βρεθεί με μια απλή και φθηνή εξέταση αν κάποια γυναίκα έχει κίνδυνο να νοσήσει από επιλόχεια κατάθλιψη. Στη γυναίκα μπορεί να χορηγηθεί θεραπεία προτού γεννήσει, ώστε να προληφθεί αυτή η επιλόχεια κατάθλιψη.

Ο καθηγητής Δημήτρης Γραμματόπουλος, που ήταν και επικεφαλής της έρευνας στο University Hospitals Coventry and Warwickshire NHS Trust, περιέγραψε την έρευνα αυτή ως «εξαιρετικά σημαντική».

Μιλώντας στο Sky News ανέφερε: «Υπάρχουν ενδείξεις ότι αν μπορούν να ανιχνευτούν οι γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο επιλόχειας κατάθλιψης, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση νωρίς ή να υπάρξουν τρόποι για να προληφθεί ή να σταματήσει η διαδικασία της ασθένειας».

Όπως εξήγησαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, μια έρευνα σε 200 έγκυες γυναίκες, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychiatric Research, απέδειξε ότι υπάρχουν δυο μοριακές «υπογραφές» στα γονίδια που αυξάνουν τον κίνδυνο επιλόχειας κατάθλιψης ως και πέντε φορές, καθώς μια στις επτά νέες μητέρες υποφέρουν από κατάθλιψη.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι οι αλλαγές στα επίπεδα των οιστρογόνων κάνουν τις έγκυες γυναίκες πιο ευαίσθητες στην κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες κι εκείνες οι γυναίκες που παρουσιάζουν γενετικές διαφοροποιήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν την ανισορροπία των ορμονών μετά τον τοκετό, καταλήγοντας έτσι στην επιλόχεια κατάθλιψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση