GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μ. Σενετάκης: Προσλαμβάνονται νέα μέλη ΔΕΠ και ΕΠ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Με 402 Μέλη Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού και 53 Μέλη Εκπαιδευτικού Προσωπικού πρόκειται να ενισχυθούν τα Πανεπιστήμια και τα ...


Με 402 Μέλη Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού και 53 Μέλη Εκπαιδευτικού Προσωπικού πρόκειται να ενισχυθούν τα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. της χώρας, μετά από... σχετική απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Η απόφαση του Υπουργού, θέτει ως βασικό άξονα της πολιτικής την εκπαίδευση, ενώ έρχεται σε συνέχεια παρεμβάσεων για το θέμα που είχε πραγματοποιήσει ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης. Εκτός από τις παρεμβάσεις του ο βουλευτής, είχε θέσει ξανά το ζήτημα στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνάντηση που είχε μαζί του στις 22 Ιουλίου, όπου και είχε λάβει την απάντηση, πως οι προσλήψεις πρόκειται να προχωρήσουν άμεσα.

“Με την απόφαση του ο Υπουργός κ. Μητσοτάκης, τον οποίο και οφείλω να συγχαρώ, προχωρά τις πολιτικές για την ενίσχυση και ανανέωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος με μία νέα γενιά Ελλήνων επιστημόνων” ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Σενετάκης για να προσθέσει:

“Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης και όλων όσοι υπηρετούμε το όραμα της “Νέας Ελλάδας”, είναι η ανακοπή της μετανάστευσης Ελλήνων επιστημόνων, του λεγόμενου brain drain. Το όραμα μας σχετίζεται με μια Ελλάδα που θα αξιοποιεί το υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού της, που δε θα ζει με δανεικά, αλλά που ταυτόχρονα θα καινοτομεί και θα παράγει. Ένας τέτοιος στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τους Έλληνες επιστήμονες. Γιατί πέρα από νούμερα και στατιστικές, αξία έχει ο άνθρωπος”.





Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση