GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άσυλο στη Γαλλία θα ζητήσει ο καλλιτέχνης που ζωγράφισε τον Πούτιν με εσώρουχο

Ο Κοσταντίν Αλτούνιν έφυγε από τη Ρωσία μετά την κατάσχεση τεσσάρων πινάκων από μουσείο της Αγίας Πετρούπολης Στη Γαλλία βρίσκεται πλέον,...


Ο Κοσταντίν Αλτούνιν έφυγε από τη Ρωσία μετά την κατάσχεση τεσσάρων πινάκων από μουσείο της Αγίας Πετρούπολης

Στη Γαλλία βρίσκεται πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο καλλιτέχνης που ζωγράφισε με εσώρουχα τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και τον πρωθυπουργό της χώρας, Ντμίτρι Μεντεβέντεφ.

Όπως δήλωσε η διευθύντρια του μουσείου της Αγίας Πετρούπολης στο οποίο επρόκειτο να εκτεθεί ο συγκεκριμένος πίνακας στα πλαίσια έκθεσης με τίτλο «Οι Ηγέτες», ο Κονσταντίν Αλτούνιν προτίθεται να ζητήσει πολιτικό άσυλο από το Παρίσι.

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική αστυνομία κατάσχεσε τέσσερις από τους πίνακες του Αλτούνιν που απεικόνιζαν Ρώσους πολιτικούς και έκλεισε την έκθεση.

Μπορεί η ανακοίνωση της αστυνομίας να μην περιγράφει τους νόμους που παραβιάστηκαν αλλά στη Ρωσία υπάρχει νόμος που απαγορεύει την προσβολή κρατικών αρχών.







protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση