GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ρέκβιεμ για τη στρατιωτική μπάντα"

Πείτε μου ποιος, έστω ένας, Βεροιώτης ή Εδεσσαίος, δεν ένιωσε γαλανόλευκη γλύκα στη ζωή του και εθνεγερτική χαρά όταν παιάνιζε στους...


Πείτε μου ποιος, έστω ένας, Βεροιώτης ή Εδεσσαίος, δεν ένιωσε γαλανόλευκη γλύκα στη ζωή του και εθνεγερτική χαρά όταν παιάνιζε στους δρόμους της πόλης που ξυπνά, η στρατιωτική μπάντα.
Κι ύστερα, η έπαρση της σημαίας στο ηρώο, με τον εθνικό ύμνο, κι οι θαμώνες του καφενείου όρθιοι να σέβονται τη στιγμή (πρόλαβα εποχές που σταματούσαν τα αμάξια κι οι οδηγοί με ανοικτή την πόρτα έστεκαν προσοχή!).

Λοιπόν, αν βρείτε τυχόν αυτόν τον ένα, πείτε του τα "ευχάριστα": η στρατιωτική μπάντα ΤΕΛΟΣ. Οι περικοπές στο υψηλό φρόνημα απαίτησαν και το δικό της σιωπητήριο. Δηλαδή οι πάμφτωχοι και περήφανοι Ελληνες του ´30, του ´50, του ´70 συντηρούσαν Μουσικές, κι εσείς οι αρχοντοχωριάτες διεθνολάγνοι τις καταργείτε.

Χαρείτε το έργο σας επαίτες των δόσεων, γελάστε οστεοφύλακες της κομματόσκυλης αρπαχτής, προπαγανδιστές της παρακμής δεν αργεί το πολιτικό σας φινάλε. Στην κυνική ερώτηση "και τι προσέφεραν..;" δεν θα σας απαντήσω λέξη. Σφίγγω βουβά τη βλαστήμια στα δόντια, αλυχτάω μέσα μου για τους ασπόνδυλους σωτήρες, και παίρνω βιαστικά αγκαλιά τα παιδιά μου να τους εξηγήσω τι θα πει Πατρίδα.

Γιοβανόπουλος Γ. Κώστας
Βουλευτής Ημαθίας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Αναπ. Γραμματέας Κοινοβ. Ομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση