GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απορρίφθηκε το αίτημα του Μπρέιβικ να σπουδάσει

Ο φυλακισμένος εξτρεμιστής ήθελε να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες Aπορρίφθηκε το αίτημα του εξτρεμιστή Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ - ο οποίο...


Ο φυλακισμένος εξτρεμιστής ήθελε να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες




Aπορρίφθηκε το αίτημα του εξτρεμιστή Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ - ο οποίος εκτίει στη φυλακή στη μέγιστη ποινή για πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση - να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο του Όσλο, διότι δεν διαθέτει τα απαραίτητα τυπικά προσόντα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το εκπαιδευτικό αυτό ίδρυμα.

«Το συμπέρασμα είναι ότι δεν διαθέτει τα αναγκαία προσόντα για να ενταχθεί σε έναν κύκλο σπουδών πολιτικής επιστήμης», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Όλε Πέτερ Ότερσεν, πρύτανης του Πανεπιστημίου του Όσλο.

Ο 34χρονος Μπρέιβικ, στις 22 Ιουλίου 2011, σκότωσε 77 ανθρώπους πυροδοτώντας αρχικά μια βόμβα κοντά στην έδρα της κυβέρνησης του Όσλο και στη συνέχεια ανοίγοντας πυρ εναντίον συγκέντρωσης της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Ούτεγια.

Η υποψηφιότητά του όμως, η οποία είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό σε μέλη του διδακτικού προσωπικού, δεν έγινε δεκτή. Σύμφωνα με τον Ότερσεν, του εστάλη ως είθισται μια τυποποιημένη επιστολή στην οποία του εξηγούνται οι λόγοι της απόρριψης αυτής.

Στη Νορβηγία τα πανεπιστήμια επιλέγουν τους υποψηφίους σπουδαστές τους με βάση τους βαθμούς στις εξετάσεις τους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το επίπεδο του αριθμού εισακτέων ποικίλλει από έτος σε έτος.

Ο Μπράιβικ, 34 ετών σήμερα, είχε διακόψει την φοίτησή του στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά σύμφωνα με μια δικηγόρο του άρχισε να μελετά στη φυλακή για να βελτιώσει το επίπεδο της μόρφωσής του και να λάβει απολυτήριο.




AthensVoice

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση