GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα άκρα οι σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας! Ο Ομπάμα ακύρωσε συνάντηση με τον Πούτιν!

Εξοργισμένος είναι ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετά την απόφαση της Ρωσίας να χορηγήσει άσυλο στον Εντουαρντ Σνόουντεν. Αυτ...


Εξοργισμένος είναι ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετά την απόφαση της Ρωσίας να χορηγήσει άσυλο στον Εντουαρντ Σνόουντεν.
Αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Μόσχα!
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ακύρωσε μια συνάντηση που προγραμματιζόταν να έχει με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τον επόμενο μήνα στην Μόσχα, δήλωσε ένα στέλεχος της κυβέρνησής του σήμερα, σε ένδειξη δυσαρέσκειάς της Ουάσινγκτον για το γεγονός ότι η Μόσχα χορήγησε προσωρινά πολιτικό άσυλο στον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν, απορρίπτοντας τα αμερικανικά αιτήματα να εκδοθεί ο 30χρονος πληροφορικός προκειμένου να δικαστεί για κατασκοπεία.

Η απόφαση αυτή του Ομπάμα είναι «απογοητευτική», δήλωσε ένας κορυφαίος συνεργάτης του Πούτιν, μιλώντας με δημοσιογράφους σε τηλεφωνική πολλαπλή συνδιάλεξη.

Ο Γιούρι Ουσακόφ, σύμβουλος του Πούτιν για θύματα εξωτερικής πολιτικής, επισήμανε ότι η πρόσκληση προς τον Ομπάμα να επισκεφθεί τη Ρωσία εξακολουθεί να τελεί σε ισχύ.

Ο Λευκός Οίκος επισήμανε ότι δεν επηρεάζεται η συνεργασία με τη Ρωσία για διάφορα θέματα, περιλαμβανομένων του πολέμου στο Αφγανιστάν, της κρίσης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, τους χειρισμούς έναντι της Βόρειας Κορέας, της εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων και άλλα. Ωστόσο επισήμανε την δυσαρέσκεια της αμερικανικής κυβέρνησης για την εξέλιξη σε διάφορα άλλα μέτωπα και τους χειρισμούς της Μόσχας όσον αφορά την υπόθεση Σνόουντεν.

«Δοθείσης της έλλειψης προόδου σε ζητήματα όπως είναι η πυραυλική άμυνα και ο έλεγχος των όπλων, οι εμπορικές σχέσεις, θέματα παγκόσμιας ασφάλειας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κοινωνία των πολιτών τους τελευταίους δώδεκα μήνες, πληροφορήσαμε τη Ρωσική Κυβέρνηση ότι πιστεύουμε πως θα ήταν πιο εποικοδομητικό να αναβάλουμε αυτή τη σύνοδο [κορυφής] ωσότου να έχουμε περισσότερα αποτελέσματα», ανέφερε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Η απογοητευτική απόφαση της Ρωσίας να χορηγήσει στον Έντουαρντ Σνόουντεν προσωρινό άσυλο υπήρξε επίσης ένας παράγοντας τον οποίο εξετάσαμε αποτιμώντας την τρέχουσα κατάσταση της διμερούς μας σχέσης», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ στην ανακοίνωση αυτή.

1 σχόλιο

  1. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΠΟΥ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ!!!!!


    Δεν έχει ταμπού να συνεργαστεί με τους συνεργάτες των Γερμανών.

    Δεν έχει ταμπου να συνεργαστεί μ’ αυτούς που κάνουν κατασχέσεις μεσα στο Σ/Κ και την νύχτα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

    ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΜΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔΛΕΡΑΣ.
    Στα σκουπίδια κι αυτός μαζί με τους σαμαραλήτες βελιζελοαπολυτος..

    Ότι χαρτί και να τραβήξεις
    γερμανοτζολιας σου βγαίνει


    Ρε δεν πάτε στο διάβολο κ. Τατσόπουλε ...άντε να πας να γαμηθείς και εσύ και οι μαλάκες που σε ανέχονται στο ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση