GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Γιατί δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι αυτοκινητόδρομοι;"

Ν. Κακλαμάνης: «Επανεκκίνηση αυτοκινητόδρομων που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης».   Το θέμα της επανεκκίνησης των αυτοκινητοδ...

Ν. Κακλαμάνης: «Επανεκκίνηση αυτοκινητόδρομων που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης». 

Το θέμα της επανεκκίνησης των αυτοκινητοδρόμων που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης θέτει ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ο βουλευτής της ΝΔ ζητά να πληροφορηθεί γιατί δεν έχουν ξεκινήσει μέχρι σήμερα οι εργασίες κατασκευής στην Ιόνια Οδό και στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος.
Παράλληλα, ο Ν. Κακλαμάνης διερωτάται «Για ποιο λόγο δεν κατατέθηκαν οι τροποποιημένες συμβάσεις των αυτοκινητοδρόμων στη Βουλή, ώστε να μπορούν να εκμεταλλευτούν τα εργοτάξια την καλοκαιρία, καθώς απομένει λίγος χρόνος για την αποπεράτωσή τους στο χρονικό όριο του ΕΣΠΑ;».
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:
Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
ΘΕΜΑ: «Επανεκκίνηση αυτοκινητόδρομων που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης»
Κύριε Υπουργέ,
Όπως είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών, τον περασμένο Μάρτιο, υπήρξε συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των παραχωρησιούχων – κατασκευαστών για κάθε έναν από τους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης.
Αυτό ήταν μία θετική εξέλιξη για την επανεκκίνηση των έργων μετά από δύο και πλέον χρόνια πλήρους ακινησίας.
Στο πλαίσιο των τεσσάρων συμφωνιών του περασμένου Μαρτίου επανεκκίνησαν τα έργα στην Ολυμπία Οδό και στον άξονα Μαλιακός κόλπος – Κλειδί.
Για την Ιόνια Οδό ο παραχωρησιούχος κατέθεσε το τραπεζικό έγγραφο που είχε θέσει το Υπουργείο ως προαπαιτούμενο στις αρχές Ιουλίου 2013. Όμως ακόμα οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει στον σημαντικό αυτό αυτοκινητόδρομο.
Επίσης, ενώ το Υπουργείο Ανάπτυξης είχε θέσει τον Ιούλιο 2013 ως τελικό χρόνο κατάθεσης των τροποποιημένων συμβάσεων των αυτοκινητοδρόμων στη Βουλή, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
- Γιατί δεν έχουν ξεκινήσει μέχρι σήμερα οι εργασίες κατασκευής στην Ιόνια Οδό παρ’ ότι πληρούνται, πλέον, όλα τα προαπαιτούμενα που είχε θέσει το Υπουργείο;
- Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες στην Ιόνια και στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας;
- Για ποιον λόγο δεν κατατέθηκαν οι τροποποιημένες συμβάσεις των αυτοκινητοδρόμων, στη Βουλή, ώστε να μπορούν να εκμεταλλευτούν τα εργοτάξια την καλοκαιρία, καθώς απομένει λίγος χρόνος για την αποπεράτωσή τους στο χρονικό όριο του ΕΣΠΑ;
- Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα κατάθεσής τους; 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση