GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξι παράγοντες -εμφανισιακοί και τρόπου ζωής- που επηρεάζουν το ύψος του μισθού

Μπορεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια οι μισθοί να μειώνονται συνεχώς λόγω των κακών οικονομικών του κράτους που την οδήγησαν στα Μνημόν...

Μπορεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια οι μισθοί να μειώνονται συνεχώς λόγω των κακών οικονομικών του κράτους που την οδήγησαν στα Μνημόνια και οι αυξήσεις να μοιάζουν δύσκολες για πολύ συγκεκριμένους λόγους, ωστόσο, κατά καιρούς έρευνες έχουν καταγράψει παράγοντες -που συνήθως δεν είναι υπό τον έλεγχο του ατόμου- οι οποίοι επηρεάζουν το ύψος του μισθού και κρατούν μακριά την πολυπόθητη αύξηση.

Υψος

Οι ψηλότερο πληρώνονται καλύτερα από τους πιο κοντούς και αυτό γιατί οι πιο ψηλοί άνθρωποι δίνουν την αίσθηση ότι είναι εξυπνότεροι και πιο δυναμικοί.

Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από την Αυστραλία οι ψηλότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να πληρώνονται καλύτερα από αυτούς που υστερούν σε ύψος. Ο λόγος; Όσο ψηλότερος είναι κανείς, δίνει την αίσθηση ότι είναι εξυπνότερος και πιο δυναμικός.
Κοινωνικότητα στο σχολείο

Αμερικανική έρευνα αποκαλύπτει ότι η δημοφιλία και η ευρύτερη κοινωνική αποδοχή από τη σχολική ακόμη περίοδο επιδρά και αυτή στο ύψος του μισθού. Συγκεκριμένα απέδειξε ότι τα άτομα που βρίσκονταν στα πέντε πιο αγαπητά και δημοφιλή της τάξης τους είχαν κατά 10% μεγαλύτερες αποδοχές από τους συναδέλφους τους.
Γάμος

Ο γάμος στο ύψος του μισθού φαίνεται ότι επιδρά διαφορετικά στους άνδρες και στις γυναίκες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης οι γυναίκες που παντρεύονται μετά τα 30 τους, έχουν την τάση να έχουν μεγαλύτερο εισόδημα, σε αντίθεση με τους άντρες, οι οποίοι, όσο μικρότεροι παντρευτούν τόσο πιο καλοπληρωμένοι είναι.
Βάρος

Διαφορετικά επηρεάζει άνδρες και γυναίκες και το βάρος. Ερευνα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που ζυγίζουν επτά κιλά λιγότερα από το μέσο όρο έχουν την τάση να βγάζουν 15.572 δολάρια περισσότερα τον χρόνο. Οι άντρες, αντίθετα, με τα περισσότερα κιλά βγάζουν περισσότερα από τους αδύνατους ομόφυλούς τους.
Εμφάνιση

Οτι οι όμορφοι άνθρωποι τυγχάνουν πιο ευνοϊκής μεταχείρισης σε πολλούς τομείς είναι γνωστό. Ερευνα αποδεικνύει ότι είναι και πιο καλοπληρωμένοι και συγκεκριμένα ότι βγάζουν 3%- 4% παραπάνω χρήματα από τους άλλους.
Το χρώμα των μαλλιών σας

Και ναι ρόλο στο ύψος του μισθού παίζει και το χρώμα των μαλλιών. Και παρά το γεγονός ότι γύρω από τις ξανθές κυκλοφορούν πάρα πολλά ανέκδοτα τα οποία τις αναδεικνύουν ως «βασίλισσες της χαζομάρας» αυτές αμείβονται κατά 7% περισσότερο από τις μελαχρινές συναδέλφους τους.

Πηγή: Queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση