GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Πόλεμος” για τα μπλόκια στο νέο λιμάνι της Κιμώλου!

Aπό την Mάνια Τσαβλίδου.   Άγνωστες παραμένουν οι αντιδράσεις των αρχών και όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται στην κατασκευή του νέο...

Aπό την Mάνια Τσαβλίδου. 
 Άγνωστες παραμένουν οι αντιδράσεις των αρχών και όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται στην κατασκευή του νέου μώλου προσέγγισης επιβατικών πλοίων στην Κίμωλο. Την καταγελλία έκανε ομάδα κιμωλιατών, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως “Ομάδα Αγανακτισμένων Κιμωλίων”. Στην διαμαρτυρία, της οποία το πλήρες κείμενο ακολουθεί, υποστηρίζουν ότι στην Κίμωλο κατασκευάζεται και ένα μέρος των κρηπιδομάτων που θα χρειαστούν για το λιμενικό έργο στα Πολλώνια της Μήλου.
“Με μεγάλη αγανάκτηση σας καταγγέλλουμε για άλλη μία φορά τις παράνομες εργασίες της κατασκευής του λιμανιού Ψάθη Κιμώλου ζητώντας την επέμβαση όλων των δημόσιων υπηρεσιών.
Καταγγέλλουμε την εταιρεία ΕΝΙΠΕΑΣ ΑΕ-ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και τον δήμαρχο Κιμώλου ότι παρανομούν και δεν τηρούν την απόφαση περιβαλλοντικών όρων και την απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Σίφνου με Α.Π. 589/28-12-2012 και έχουν κατασκευάσει και λειτουργούν το εργοτάξιο του λιμανιού σε μάνδρα οικοδομών 1,5 χιλιμ. Μακριά από το σημείο που τους έχουν επιτρέψει και ορίσει οι δημόσιες υπηρεσίες. Αυτή η μάντρα οικοδομών έχει εγκαταστήσει στο χώρο της ένα υψηλό σιλό μεγάλου όγκου και χωρητικότητας για την κατασκευή μπετόν χωρίς να έχει καμία νόμιμη άδεια για να κάνει παρόμοιες κατασκευές και εγκαταστάσεις παράγοντας χιλιάδες τόνους σκυροδέματος .
Η κατασκευή και εγκατάσταση του σιλό φτιάχτηκε και λειτουργεί παράνομα χωρίς να εγγυάται κανείς για την ασφαλή λειτουργία του αλλά και την ασφάλεια όλων των εργαζομένων και ειδικά όταν μία τόσο υψηλή κατασκευή βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το ελικοδρόμιο.
Τα φορτηγά αυτοκίνητα που διαθέτει η μάντρα υπερφορτώνονται με το έτοιμο μπετό από την μάντρα και κινούνται συνεχώς ανεβοκατεβαίνοντας προς το λιμάνι χωρίς πινακίδες και καμία ασφάλεια κ.λ.π.
Καταγγέλλουμε τους προϊσταμένους της ΔΕΗ που έδωσαν το βιομηχανικό ρεύμα για την λειτουργία του εργοταξίου στην παράνομη μάντρα ενώ δεν έχει καμία άδεια λειτουργίας έως σήμερα. Με την ανοχή της ΔΕΗ και τις απαιτήσεις του δήμου της τεχνικής εταιρείας και των εργολάβων έδωσαν παράνομα παροχή για βιομηχανικό ρεύμα σε ένα χωράφι. Γιατί χωρίς καμία κτιριακή εγκατάσταση και δίχως πολεοδομικές άδειες σε ένα χωράφι δεν μπορεί να δοθεί βιομηχανικό ρεύμα. Σε ποια επωνυμία και ποιο φορέα ανήκει η άδεια του βιομηχανικού ρεύματος που έδωσε ο υπεύθυνος που έκανε τον έλεγχο στο παράνομο εργοτάξιο και έδωσε εντολή για την παροχή ρεύματος αλλά και ποιος εγγυάται την ασφαλή λειτουργία του εργοταξίου ;
Ο δήμαρχος δημοσίως στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο παραδέχεται όλες τις παρανομίες που γίνονται καθημερινά στα έργα του λιμανιού και δικαιολογήθηκε ότι άλλαξαν μόνοι τους τα σχέδια του εργοτάξιο και το εγκατέστησαν παράνομα στην μάντρα οικοδομών για μην ενοχλούν κατά την καλοκαιρινή περίοδο τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις στην Ψάθη.
Ο δήμαρχος όμως μας κρύβει όλη την αλήθεια γιατί ενώ γνωρίζει την απόφαση των δημόσιων υπηρεσιών και τους περιβαλλοντικούς όρους που λένε ότι το εργοτάξιο του λιμανιού της Ψάθης Κιμώλου πρέπει να γίνει και να λειτουργεί στο παλιό Μόλο της Ψάθης και εκεί να κατασκευάζονται μόνο τα μπλόκια που αφορούν το λιμάνι της Κιμώλου. Εκείνος όμως προτίμησε να εξυπηρετήσει το οικονομικό συμφέρων των εργολάβων και της τεχνικής εταιρείας και συμφώνησε να γίνει το εργοτάξιο 1,5 χλιομ. μακριά από το λιμάνι της Ψάθης στην παράνομη μάντρα οικοδομών δήθεν για να μην υπάρχει επιβάρυνση σε εμάς τους κατοίκους του νησιού.
Η αλήθεια είναι όμως ότι έκανε αυτή την συμφωνία γιατί δέχτηκε να κατασκευάζονται στην παράνομη μάντρα και όλα τα μπλόκια που χρειάζονται για την κατασκευή του νέου λιμανιού στα Πολλώνια και μετά να μεταφέρονται στη Μήλο έτοιμα. Στους περιβαλλοντικούς όρους των δημόσιων υπηρεσιών επιβάλλεται να γίνουν δύο ξεχωριστά εργοτάξια για το κάθε ένα λιμάνι δηλ. ένα στη Κίμωλο στον παλιό Μόλο και έναν στα Πολλώνια και το κάθε νησί θα είχε την δική του επιβάρυνση για το δικό του έργο.
Το λιμάνι της Μήλου είναι πολύ μεγαλύτερο έργο και επομένως χρειάζεται πολλαπλάσια μπλόκια από ότι το λιμάνι της Κίμώλου και για τους λόγους αυτούς αποφάσισαν και έφτιαξαν ένα μόνο εργοτάξιο και αυτό παράνομο αλλά το έστησαν εκεί που τους βόλευε για να μην πάρει κανείς είδηση τα χιλιάδες μπλόκια που κατασκευάζονται στην παράνομη μάντρα και φτιάχνονται όλα στη Κίμωλο με αποτέλεσμα να έχουμε όλοι εμείς μεγάλες επιβαρύνσεις στο νησί ενώ οι εργολάβοι κερδοσκοπούν καθημερινά στις πλάτες μας.
Με αυτό το κόλπο και τον παράνομο τρόπο η τεχνική εταιρεία με τους εργολάβους της γλύτωσε το κόστος από τις εγκαταστάσεις και των δύο εργοταξίων που έχει υποχρέωση να φτιάξει βάση των περιβαλλοντικών αποφάσεων. Έχουν εξοικονομήσει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και με την σύμφωνη γνώμη του δημάρχου επιβαρύνοντας συνεχώς και δημιουργώντας προβλήματα στους κατοίκους και στους μικροεπιχειρηματίες του νησιού μας που τον ψηφήσαμε και τον εμπιστευτήκαμε και περιμένουμε να δουλέψουμε τις μικρές τουριστικές μας επιχειρήσεις την καλοκαιρινή περίοδο.
Εμείς δεν είμαστε εναντίον της κατασκευής του νέου λιμανιού το θέλουμε και το περιμέναμε χρόνια αλλά έπρεπε να γίνουν όλα νόμιμα όπως γράφουνε οι αποφάσεις από τις δημόσιες υπηρεσίες. Διότι εάν είχαν γίνει όλα νόμιμα και το εργοτάξιο στο παλιό Μόλο σήμερα το λιμάνι θα είχε τελειώσει . Όμως ο δήμαρχός μας και οι εργολάβοι της τεχνικής εταιρείας έστησαν μία κομπίνα για να κερδοσκοπήσουν εις βάρος της Κιμώλου.
Όλα αυτά γίνονται με τις πλάτες πολλών υπηρεσιών και διευθηντάδων που κάνουν τα στραβά μάτια στις παρανομίες αυτές.
Ο περιφερειάρχης και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης να προσέχουν περισσότερο διότι τα χρήματα που εγκρίνουν καταλήγουν στα λαμόγια και είναι υπεύθυνοι και αυτοί για όλη την παράνομη κατάσταση.
Οι διωκτικές αρχές η αστυνομία της Μήλου της Κιμώλου, το Λιμενικό Ταμείο Σίφνου και Μήλου το Λιμεναρχείο Μήλου και Κιμώλου, ενώ γνωρίζουν την παράνομη κατάσταση κάνουν τα στραβά μάτια για όλα αυτά και δεν επεμβαίνουν για να κάνουν το καθήκον τους. Ο νόμος αναφέρει ξεκάθαρα ότι όποια δραστηριότητα δεν έχει άδεια λειτουργίας και δεν τηρεί τους νόμους έχουν την υποχρέωση οι διωκτικές αρχές να σφραγίσουν την παράνομη δραστηριότητα ή και να επιβάλουν την αυτόφωρη διαδικασία στους παραβάτες.
Γνωρίζει ο δήμαρχος της Μήλου ότι ο λόγος που σταμάτησε το λιμάνι των Πολλωνίων έχει σχέση με τις παρανομίες που γίνονται στο λιμάνι της Κίμώλου;
Όλα αυτά είναι κοινό μυστικό στην Κίμωλο αλλά με τον εκφοβισμό που υπάρχει και την άμεση και έμμεση εξάρτηση πολλών από εμάς από τους εκάστοτε κοινοτάρχες και δημάρχους δεν μπορούμε να πούμε φωνακτά της γνώμη μας και να διεκδικήσουμε το δίκιο μας και αυτός είναι λόγος που κρατάμε την ανωνυμία μας και απευθυνόμαστε στις Εισαγγελικές και διωκτικές αρχές για να εφαρμοστούν κάποτε οι νόμοι του κράτους και όχι των τεχνικών εταιρειών και των συμφερόντων που επικρατούν στην Κίμωλο.
Καταγγέλλουμε για άλλη μία φορά όλες τις παρανομίες που γίνονται στο νησί μας και έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση στην ζωή μας αλλά και στις δουλειές μας ειδικότερα αυτήν την δύσκολη περίοδο που ζούμε.
Ζητάμε από τον Εισαγγελέα Σύρου εδώ και τώρα την παρέμβασή του για να σταματήσει όλες τις κομπίνες και παρανομίες στην Κίμωλο καθώς και από την Αστυνομία Μήλου Κιμώλου λιμενικές αρχές Μήλου Κιμώλου και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες απαιτούμε να πάψουν να κλείνουν τα μάτια στις παρανομίες και να επέμβουν για να ελέγξουν όλα όσα καταγγέλλουμε και να επιβάλλουν τον νόμο.”

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση