GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ροζίτα Σώκου: "Η Μελίνα Μερκούρη ήταν ελεεινή ηθοποιός"....

Το άλμπουμ των αναμνήσεών της άνοιξε η Ροζίτα Σώκου στο περιοδικό "Εγώ Weekly" και μίλησε για πολύ γνωστά ονόματα όπως ο Γιάννη...

Το άλμπουμ των αναμνήσεών της άνοιξε η Ροζίτα Σώκου στο περιοδικό "Εγώ Weekly" και μίλησε για πολύ γνωστά ονόματα όπως ο Γιάννης Τσαρούχης, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Μελίνα Μερκούρη και ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ.
Η κ. Σώκου μίλησε για τον Γιάννη Τσαρούχη και για την στενή σχέση που είχαν.
"Μου άνοιξε τα μάτια, εξαιτίας της ευρύτητας του πνεύματος που είχε. Θυμώνω πάρα πολύ όταν αναφέρουν ότι έλεγε εξυπνάδες. Ήταν μεγάλες σοφίες όσα ανέφερε, μόνο που ο κόσμος δεν είχε συνηθίσει να ακούει την αλήθεια. Ήμασταν συνέχεια μαζί. Κάποτε ήθελε να με παντρευτεί κιόλας και δίσταζε.
Μου μιλούσε πολύ ανοιχτά. Ήξερα τα πάντα για αυτόν. Ποτέ δε με ενόχλησε ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Δεν ήξερα καλά-καλά τι έκαναν εκείνη την εποχή. Εγώ ήμουν ένας άνθρωπος του βιβλίου. Ποτέ δε δέχτηκε ρατσισμό. Δε θυμάμαι κανέναν να τον κοροϊδεύει. Όλα αυτά που λένε είναι βλακείες, δεν είχε καμία θηλυπρέπεια στις κινήσεις του".
Όσο για τη Μελίνα Μερκούρη δε δίστασε να την αποκαλέσει "ελεεινή ηθοποιό". "Ήταν ελεεινή ηθοποιός. Μιλώ ανεξάρτητα από ό,τι ηθικό της έχω προσάψει. Στη 'Μήδεια' ήταν ανυπόφορη. Μόνο στη 'Στέλλα' ήταν καλή γιατί είχε προσαρμόσει ο Kακογιάννης το ρόλο στο δικό της στυλ. Έκανε τον εαυτό της. Αυτό το ύφος είχε και στην πραγματικότητα. Ήταν πολύ κακή ηθοποιός. Έκανε νάζια επί σκηνής. Όταν την έβλεπα να παίζει, ντρεπόμουν που ήμουν γυναίκα", είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση για το αν τελικά υποκρινόταν η Μελίνα Μερκούρη, η Ροζίτα Σώκου απάντησε: "Έξι μήνες μετά το θάνατο του Κένεντι, η Τζάκι είχε πάει στην Ισπανία και για λόγους πολιτικούς είχε βάλει ένα ισπανικό καπέλο και είχε χορέψει έναν κλασσικό χορό. Τη βλέπει η Μελίνα και μου λέει: 'Κοίταξε την ηλίθια. Είχε την τύχη να της σκοτώσουν τέτοιον άνδρα και αντί να βάλει τις πλερέζες, να βγαίνει στις τηλεοράσεις και να ζητάει δικαιοσύνη που θα την έκανε σταρ, χορεύει το ζώον'.
Οπότε όταν ήρθε η χούντα είπα: 'Είχε την τύχη η Μελίνα να της σκοτώσουν τέτοια πατρίδα και κατόπιν τούτου έβαλε τις πλερέζες και την εκμεταλλεύτηκε για να γίνει σταρ. Κάποια στιγμή μου είπε: 'Εγώ δε θα τελείωνα ποτέ το σχολείο. Οι μπράβοι του πατέρα μου πήγαιναν με τα πιστόλια και εκβίαζαν τους καθηγητές".
Η Βουγιουκλάκη και ο Νουρέγιεφ
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρθηκε στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και στο είδος κινηματογράφου που υπηρέτησε. "Ήταν μεγάλο ταλέντο αλλά ήθελε να αρέσει στον κόσμο. Την πρωτοείδα μαθήτρια του Εθνικού να κάνει την υπηρέτρια στον Μολιέρο και είπα 'Τι φαινόμενο είναι αυτό το κορίτσι!'. Ύστερα διαλύθηκε από τις βρωμοταινίες που γύρισε.
Εγώ όλες αυτές τις ταινίες δεν τις θεωρώ κινηματογράφο. Ο Δαλιανίδης κατέστρεψε τον ελληνικό κινηματογράφο. Οι ταινίες είχαν το χάλι τους. Είδατε καμία να πάει στις Κάννες; Με τον Γιάννη δε μιλούσαμε ποτέ για τον κινηματογράφο. Στο δράμα ήμασταν δράματα. Όταν πρωτοήρθα από την Ιταλία είδα τον 'Κατήφορο' και έγραψα την επόμενη μέρα 'Ασφαλώς ήταν συγγενείς όλοι όσοι χειροκρότησαν. Τι αηδία ήταν αυτή η ταινία".
Και ο αείμνηστος Θόδωρος Αγγελόπουλος δεν ξέφυγε από τη Ροζίτα Σώκου, χαρακτηρίζοντάς τον ως "γελοίο". "Δε μου άρεσε καθόλου. Ήταν γελοίος. Δεν ήξερε να γράψει διάλογο. Ο καημός της ζωής του ήταν ότι ποτέ δεν πήρε Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες".

Τέλος, μίλησε για τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ με τον οποίο διατηρούσαν πολύ καλές φιλικές σχέσεις. "Τα ωραιότερα χρόνια της ζωής μου. Μέχρι το τέλος ήταν απόλυτα κύριος. Μου φέρθηκε θαυμάσια. Πάντοτε 10-15 μέρες πριν αρχίσουν οι πρόβες κάποιου έργου του, ετοίμαζα τη δουλειά στην Αθήνα και πήγαινα και ζούσαμε μαζί με την παρέα μας. Δεν είχαμε κανενός άλλου είδους σχέση. Ο άνθρωπος ήταν αμφισεξουαλικός.
Η πρώτη του σεξουαλική επαφή ήταν με τη γυναίκα του καθηγητή του. Αυτός στο τραπέζι του είχε το διευθυντή της Όπερας του Λονδίνου. Ήταν πολύ σνομπ. Ήθελε γνωστούς, μορφωμένους ανθρώπους. Δεν έβαζε δεύτερα ονόματα στο τραπέζι του", κατέληξε.

2 σχόλια

  1. Το σκέτο "χάλι", βλέπει τα... χάλια των άλλων!
    Κάτι σαν την καμήλα που βλέπει την καμπούρα του παιδιού της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠ' ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΜΙΛΑΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση