GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Όχι στον πόλεμο της Συρίας" ψήφισε η Βρετανική Βουλή!

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, ανακοίνωσε ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντί...

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, ανακοίνωσε ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας, αφού η κυβέρνηση έχασε στην ψηφοφορία που διεξήχθη στο κοινοβούλιο επί του θέματος.
"Ήλπιζα ότι θα κερδίσουμε αλλά καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες σχετικά με την ανάμειξή μας στη Μέση Ανατολή", δήλωσε ο Χάμοντ κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου BBC.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ένας από τους βασικούς συμμάχους της χώρας, θα απογοητευτεί με την ανακοίνωση ότι η Μεγάλη Βρετανία «δεν θα εμπλακεί στην υπόθεση», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν νομίζω πως η αποχή της Βρετανίας θα έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσει οποιαδήποτε δράση».
Το Βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε νωρίτερα με ψηφοφορία την πρόταση του πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, για ανάμειξη της χώρας στις ενδεχόμενες στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία, με ψήφους 272 υπέρ και 285 κατά.
"Είναι σαφές ότι το κοινοβούλιο, το οποίο αντικατοπτρίζει τις επιθυμίες του βρετανικού λαού, δεν θέλει να δει την εμπλοκή της χώρας στις στρατιωτικές δράσεις", είπε ο Κάμερον ενώπιον των βουλευτών. "Το καταλαβαίνω και η κυβέρνηση θα πράξει ανάλογα".
Απορρίφθηκε από το κοινοβούλιο η πρόταση του Κάμερον για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία.
Ο Κάμερον ανακοίνωσε ότι μετά την ψηφοφορία – 272 υπέρ και 285 κατά- θα σεβαστεί τη βούληση του κοινοβουλίου και δεν θα εγκρίνει μια τέτοια δράση. Δήλωσε επίσης πως είναι σαφές ότι το κοινοβούλιο είναι αντίθετο σε μια στρατιωτική επίθεση στη Συρία, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα ενεργήσει ανάλογα.
"Είναι σαφές ότι το κοινοβούλιο, το οποίο αντικατοπτρίζει τις επιθυμίες του βρετανικού λαού, δεν θέλει να δει την εμπλοκή της χώρας στις στρατιωτικές δράσεις", είπε ενώπιον των βουλευτών. «Το καταλαβαίνω και η κυβέρνηση θα πράξει ανάλογα».
Ο Κάμερον επιβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει να επικαλεστεί το βασιλικό προνόμιο και να πάει αντίθετα στη βούληση του κοινοβουλίου. "Σας διαβεβαιώνω για αυτό", είπε. "Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να υπάρξει μια σκληρή απάντηση κατά της χρήσης χημικών όπλων. Πιστεύω όμως επίσης ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη βούληση του κοινοβουλίου", πρόσθεσε.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

5 σχόλια

  1. εκει οι βουλευτες σεβονται το λαο και η κυβερνηση τους βουλευτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο χοντρός με το "αλάθητο" κριτήριο ΤΑΧΘΗΚΕ ΥΠΕΡ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ τους που έβαλαν φρένο!

    Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ μια ζωή προστατεύουν τους Σουνίτες Ισλαμιστές! Τα ίδια έκαναν και στον πόλεμο Ιράκ-Ιράν που προστάτευαν τον Σαντάμ, τα ίδια και στο Αφγανιστάν το ΄70 που εξόπλιζαν τον Μπιν Λάντεν, τα ίδια και τώρα με τους Σουνίτες τρομοκράτες κι ανθρωποφάγους που θέλουν να ρίξουν τον Ασαντ!

    ΜΠΡΑΒΟ στον Αιγυπτιακό στρατό που βάζει τέλος στην Μουσουλμανική Αδελφότητα (Σουνίτες) που κατάντησαν τσιράκι των ΗΠΑ-Ισραήλ!

    ΜΠΡΑΒΟ στους Τούρκους συνανθρώπους μας που σηκώνουν το κεφάλι απέναντι στον Σουνίτη Ισλαμιστή, τσιράκι των ΗΠΑ, κ. Ερντογάν!

    Ο κόσμος ξυπνάει πλέον και τρέμουν τα αφεντικά της άθλιας, παμπάλαιας "Νέας" Τάξης της παγκόσμιας Σιών που εκμεταλλεύεται πολιτικά τις θρησκευτικές πεποιθήσεις όλων των λαών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρέχα Σαμαρά, τρέχα Βενιζέλο να βομβαρδίσετε εσείς για το μεγάλο αφεντικό σας, αφού δεν θα το η Μέρκελ ούτε και η Βρετανία!!! Άξια τα τομάρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οργή στους πολίτες. Ατελείωτες ουρές σε εφορίες και τράπεζες για τους φόρους ακινήτων. Μας έκαναν Σοβιετική Ένωση, με ατελείωτες ουρές σε ΔΕΗ, εφορία, τράπεζες, χαράτσια στην ιδιωτική ακίνητη περιουσία ( ουσιαστικά έχουμε δήμευση περιουσιών, έμμεση )η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και όχι οι κακοί κομμουνισταί, όπως μας φόβιζαν και τους ψηφίζαμε ! Άφησαν χωρίς δουλειά τους νέους, απολύσεις, φόρους και χαράτσια, μόνο αυτοί περνάνε ζωή και κότα σε κότερα και πολυτελή ξενοδοχεία. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας κατέστρεψαν και οι μόνοι ψηφοφόροι που τους έχουν απομείνει είναι κάτι κομματόσκυλα και ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών και οι φοροφυγάδες που τρώνε με χρυσά κουτάλια και όσοι έχουν μαύρα ή άσπρα λεφτά στο εξωτερικό. Έτσι, πολύ απλά ο Σύριζα θα πάρει πάνω από 35%, η Χρυσή Αυγή 25% και οι ΑΝΕΛ του Καμμένου- Δημαρά- Μαριά θα πιάσουν 15% και άνω. Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά. Το μαύρισμα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ θα είναι τρομακτικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση