GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γ. Σούρλας: Ιστορικό γεγονός η μεταφορά της καρδιάς του Α. Υψηλάντη

Τη μεταφορά της καρδιάς του Αλέξανδρου Υψηλάντη και του αδελφού του Γιώργου στην Παναγία Σουμελά σχολίασε με δηλώσεις του ο γενικός γραμ...

Τη μεταφορά της καρδιάς του Αλέξανδρου Υψηλάντη και του αδελφού του Γιώργου στην Παναγία Σουμελά σχολίασε με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σούρλα μετά την παραλαβή της καρδιάς του Α. Υψηλάντη και του αδερφού του:

«Η μεταφορά της καρδιάς του Αλέξανδρου Υψηλάντη και του αδελφού του Γιώργου στην Παναγία τη Σουμελά, αποτελεί σημαντικό προσκυνηματικό και ιστορικό γεγονός.

Ο Αρχηγός της Επανάστασης του '21, ανηφορίζει στις πλαγιές του Βερμίου, για να προσκυνήσει μαζί με χιλιάδες πιστούς τη Μεγαλόχαρη και όλοι μαζί να τιμήσουν, να δοξάσουν το γενναίο αυτό άνδρα, τον μεγάλο πατριώτη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, μεγάλωσε στην Ρωσία, πολέμησε στη Μολδαβία- Ρουμανία, πέθανε στην Αυστρία μετά από οκτάχρονη φυλάκιση και ζήτησε από τον αδελφό του Νικόλαο, να αποσπάσουν την καρδιά του και να την μεταφέρουν στην Ελλάδα, στην Ελλάδα που πίστευε ότι θα την επισκεπτόταν απελευθερωμένη.

Πόσοι όμως γνωρίζουν αυτή την επιθυμία και το γεγονός ότι η καρδιά του βρίσκεται από το 1859 στο εκκλησάκι των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Στησιχόρου, μαζί με την καρδιά του αδελφού του Γιώργου.

Στο παρεκκλήσι που απέχει λίγα μέτρα από το Προεδρικό, Κυβερνητικό Μέγαρο και τη Βουλή και που οι εκάστοτε πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες δεν έκαναν τον κόπο να το επισκεφτούν. Δυστυχώς οι επίσημες αρχές του κράτους δεν κατέστη δυνατόν να εντάξουν στα προγράμματα εκδηλώσεων θρησκευτικού και πατριωτικού χαρακτήρα, έστω την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης για τον Υψηλάντη.

Έστω και με καθυστέρηση τόσων ετών, ας πράξουμε το καθήκον μας απέναντι στον αρχηγό της Επανάστασης και που βέβαια δεν είναι μόνο οι τελετές και οι εκδηλώσεις, αλλά κυρίως η υποχρέωση να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες αυτών που θυσιάστηκαν για την πατρίδα».

2 σχόλια

  1. Ρε αλήτες παπάδες, λιπαροί τυμβωρύχοι, νεκρόφιλοι που μόνο με λείψανα καυλώνετε, που σας ταΐζω και από πάνω, δεν λουφάζετε τουλάχιστον στα μπουρδέλα σας να μη σας βλέπω πρωινάτικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΙΓΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση