GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πίνακας απεικονίζει Πούτιν και Μεντβέντεφ με γυναικεία εσώρουχα!

Κατασχέθηκε από γκαλερί της Αγίας Πετρούπολης - Η Αστυνομία υποστηρίζει ότι η σατιρικού περιεχομένου έκθεση παραβιάζει τη νομοθεσία Η ρω...


Κατασχέθηκε από γκαλερί της Αγίας Πετρούπολης - Η Αστυνομία υποστηρίζει ότι η σατιρικού περιεχομένου έκθεση παραβιάζει τη νομοθεσία

Η ρωσική αστυνομία κατέσχεσε από μια γκαλερί της Αγίας Πετρούπολης έναν πίνακα ο οποίος απεικονίζει τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας με γυναικεία εσώρουχα, υποστηρίζοντας ότι η σατιρικού περιεχομένου έκθεση στο χώρο αυτό παραβιάζει τη νομοθεσία, χωρίς να δώσει καμιά διευκρίνιση σχετικά με το ποιος ακριβώς νόμος παραβιάστηκε.

Οι αστυνομικοί κατέβασαν από τους τοίχους της γκαλερί άλλο ένα έργο, που παρουσίαζε τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας με το σώμα καλυμμένο με τατουάζ, καθώς και άλλους δύο, που ειρωνεύονταν δύο βουλευτές, οι οποίοι είχαν πρωτοστατήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου κατά της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας», όπως ανέφερε το προσωπικό της γκαλερί.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως αφαίρεσαν τους πίνακες από την έκθεση στη γκαλερί «Το Μουσείο της Εξουσίας» —που εδρεύει σε δύο δωμάτια ενός διαμερίσματος— το βράδυ της Δευτέρας, έπειτα από καταγγελίες ότι παραβίαζαν το νόμο.

Η αστυνομία δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες, όμως το ρωσικό κράτος διαθέτει σχετική νομοθεσία για προσβολή κατά των αρχών—ένα αδίκημα που επισύρει ποινή φυλάκισης έως κι ενός έτους.

Ο βουλευτής της Αγίας Πετρούπολης του οποίου το πορτρέτο συνδυαζόταν με τη σημαία του κινήματος για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων σε έναν από τους αφαιρεθέντες πίνακες δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως τα έργα αυτά ήσαν ανάρμοστα και «καταφανώς πορνογραφικού χαρακτήρα».

Ο ιδιοκτήτης της γκαλερί Αλεξάντερ Ντανσκόι δήλωσε πως η αστυνομία έκλεισε την γκαλερί του, χωρίς να του δώσει εξηγήσεις για την κατάσχεση των πινάκων από την έκθεση με τίτλο «Ηγέτες».

«Αυτή ήταν μία παράνομη κατάσχεση. Δεν μας έδωσαν κανένα επίσημο έγγραφο που να απαγορεύει τη λειτουργία μας, ούτε και μία απόδειξη για την κατάσχεση των εσόδων μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Αγία Πετρούπολη, που θα φιλοξενήσει την επόμενη εβδομάδα τους ηγέτες της Ομάδας των Είκοσι (G20), είναι μία από τις πρώτες πόλεις στη Ρωσία που υιοθέτησαν την νομοθεσία που απαγορεύει την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα».








protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση