GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί ιδρύθηκε η «Σοσιαλιστική Τάση»...

Του Γιάννη  Μιχελογιαννάκη   βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ. Από την αρχή στηρίξαμε το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κόμμα μελών και όχι ...

Του Γιάννη  Μιχελογιαννάκη 
 βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ.

Από την αρχή στηρίξαμε το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κόμμα μελών και όχι συνιστωσών. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι ένα ενιαίο, πολυτασικό, πλουραλιστικό, ανοιχτό στην ύπαρξη ιδεολογικών και αξιακών ευαισθησιών, κόμμα.
Ο πλουραλισμός των απόψεων και η ελεύθερη έκφραση γνώμης είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων μας. Στη βάση αυτή, σύμφωνα με το άρθρο 21 του νέου καταστατικού, ιδρύουμε σήμερα την «Σοσιαλιστική Τάση».
Είμαστε μια μη συγκυριακή συλλογικότητα. Έχουμε κοινό ιδεολογικό προσανατολισμό και ήμαστε μακριά από αρχηγικές φιλοδοξίες και από την δημιουργία ενός νέου προϊόντος. Γινόμαστε μείγμα, το οποίο κρατά τις ιδιότητες των αρχικών συστατικών του, καθώς εδώ δεν μιλάμε για χημική ένωση αλλά για ένωση ανθρώπων.
Δεν υιοθετούμε την έννοια του πολυτασικού κόμματος, με την κυριαρχία του «και αυτό και αυτό».
Δεν υιοθετούμε την λογική του κόμματος Super market, με την κυριαρχία του «είτε αυτό, είτε αυτό».
Δεν υιοθετούμε λογικές μονολιθικότητας και αποκλεισμών.
Είμαστε μια διακριτή ιδεολογική τάση, που παλεύουμε να κατακτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνο το επίπεδο της οργανικής σύνδεσής του με το πολιτικό του ακροατήριο, που θα του δώσει την πολιτική δυνατότητα της αυριανής κυβέρνησης.
Αποδοκιμάζουμε τον εσωκομματικό ηγεμονισμό, τον δυναστισμό, την απολιτικοποίηση του κόμματος και την αποθέσμιση των εσωτερικών διαδικασιών.

Δεν είναι τυχαία η ημέρα γέννησης της Σοσιαλιστικής Τάσης. Γεννιέται μια ημέρα που:
Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία της Ελλάδας. Σαν σήμερα κερδίσαμε την Μάχη των Πλαταιών υπό των Παυσανία, το 497 πχ.
Διεκδικούμε τον Διεθνισμό με ταυτότητα τον εξελληνισμό του. Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Κομφούκιος, το 551 πχ, εξελληνισμένη προσωπικότητα.
Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν πέρασε από εμάς ο διαφωτισμός και η αναγέννηση αλλά παλεύουμε για αυτά σε θέματα παιδείας. Σαν σήμερα το 1577 πεθαίνει ο Ιταλός ζωγράφος Τιτσιάνο (Βετσέλι), πατέρας της αναγέννησης.
Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας. Σαν σήμερα το 1789 η Γαλλική Εθνοσυνέλευσή υιοθετεί την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του ανθρώπου. Όπως επίσης σαν σήμερα το 1660, λόγω σύγκρουσης με τον βασιλιά, καίγονται στο Λονδίνο τα βιβλία του φιλοσόφου John Milton.
Είμαστε υπέρ του φιλελληνισμού. Σαν σήμερα το 1813 χάνει ο Αλέξανδρος Υψηλάντης το δεξί του χέρι.
Είμαστε φιλειρηνικοί. Σαν σήμερα το 1949 πέφτει ο Γράμμος και έχουμε το τέλος του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα.
Είμαστε πραγματικοί αναλυτές της Ιστορίας. Δεν υπήρξε συνωστισμός, σαν σήμερα το 1922 τα τελευταία ελληνικά τμήματα εγκαταλείπουν την Σμύρνη.
Είμαστε διεκδικητικοί. Σαν σήμερα το 1952 η Γερμανία πληρώνει 3 δις γερμανικά μάρκα, πολεμικές αποζημιώσεις στο Ισραήλ. Όπως επίσης σαν σήμερα το 1994, το καθεστώς Ντεκτάς ανακαλεί την ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού.
Είμαστε υπέρ της πατριωτικής αριστεράς και θεωρούμε κορύφωση ιστορική το ΕΛΑΣ. Σαν σήμερα το 1905, γεννιέται ο Άρης Βελουχιώτης.
Σεβόμαστε την Ορθοδοξία. Σήμερα ανήμερα του Αγίου Φανουρίου, παραδοσιακά, φτιάχνουμε Φανουρόπιτα ως ευχαριστήριά προσφορά προς τον Άγιο και ως ένα είδος προληπτικής αίτησης βοήθειας για μελλοντικές απώλειες.
Εμείς κυρίες και κύριοι θα προσπαθήσουμε να προφυλάξουμε το ΣΥΡΙΖΑ από μελλοντικές απώλειες, γιατί πάθαμε και μάθαμε.

Ομιλία στο ξενοδοχείο Τιτάνια στην δημοσιοποίηση της τάσης «Σοσιαλιστική Τάση» στο ΣΥΡΙΖΑ.

8 σχόλια

  1. ΓΚΡΕΓΚ ΠΑΛΑΣΤ27 Αυγ 2013, 4:24:00 μ.μ.

    Τα 8 βήματα

    *Θεωρητικά ακούγεται βιώσιμο, πρακτικά όμως ποιος είναι ο δρόμος για την αντιστροφή του κλίματος στην Ελλάδα;

    - Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ, γιατί το ευρώ εγκατέλειψε την Ελλάδα...Είδαμε την Αργεντινή να εγκαταλείπει το αμερικανικό δολάριο και ο ουρανός παρέμεινε στη θέση του. Η Ελλάδα είναι ήδη κατεστραμμένη. Με ρωτάτε, δηλαδή, εάν είναι καλή ιδέα να πηδήξετε έξω από ένα κτήριο που καίγεται;

    Πραγματικά είναι λογικό να ανησυχείτε για το τι θα συμβεί όταν πηδήξετε, αλλά εάν μείνετε μέσα, θα καείτε ζωντανοί.

    Δυστυχώς, η Ελλάδα περίμενε πολύ και άργησε να κάνει την απόδραση, όμως ακόμη και τώρα είναι αναγκαίο να εγκαταλείψετε το ευρώ. Θα με ρωτήσετε πώς, το ξέρω και σας δίνω ένα ένα τα βήματα:

    1./Γυρίστε στη δραχμή, ως μοναδικό επίσημο νόμισμα της Ελλάδας.

    2./Όλα τα χρέη -κρατικά και μη- να αποπληρώνονται σε δραχμές, με ισοτιμία ένα προς ένα , θέλουν δε θέλουν, αυτοί θα χάσουν..

    3./ Η κυβέρνηση και οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρώσουν άμεσα όλο το ξένο χρέος σε αυτό το νόμισμα την (δραχμή η όπως αλλιώς).

    4./ Εάν ξένοι πιστωτές, ειδικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κινηθούν για να κατασχέσουν ελληνικά περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό, η ελληνική κυβέρνηση να κατασχέσει ξένα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα, επιστρέφοντας την ιδιοκτησία της χώρας στους Ελληνες.

    5./Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, πριν από την αλλαγή (νομίσματος)βασικό αυτό, προχωρήστε σε εμπορικές συμφωνίες ανταλλαγής προϊόντων με τη Βραζιλία, το Βιετνάμ και άλλες ισχυρές οικονομίες που δεν χρησιμοποιούν το ευρώ. Γνωρίζω προσωπικά τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαντούρο, και είμαι σίγουρος ότι ενδιαφέρεται για πετρελαϊκές συμφωνίες με την Ελλάδα.

    6./Προετοιμαστείτε για αναταραχές, που θα διαρκέσουν περίπου έξι μήνες ΜΑΙ ΘΑ ΥΠΆΡΞΟΥΝ ΠΆΡΑ ΠΟΛΛΕΣ. Όμως, καθώς η χώρα βρίσκεται σε αναταραχή τέσσερα χρόνια τώρα, έχετε την εμπειρία για να το αντιμετωπίσετε.

    7./Προετοιμαστείτε για την οικονομική ανάπτυξη που θα ακολουθήσει με τιμιότητα στον ΛΑΟ ΣΑΣ.

    8./Προετοιμαστείτε, γιατί η τρόικα θα σας παρακαλά για νέα συμφωνία. Εξετάστε την με ψυχραιμία και λογική και ενεργήστε με τόλμη αν για τον ΛΑΟ ΣΑΣ είναι ΤΙΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΚΡΕΓΚ ΠΑΛΑΣΤ27 Αυγ 2013, 4:29:00 μ.μ.

    Ρατσισμός

    * Υποστηρίζετε ότι η Ελλάδα είναι η σκηνή ενός εγκλήματος, ποιος όμως είναι ο δολοφόνος;

    - Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι Ελληνες παρουσιάζονται ως τεμπέληδες που πίνουν ούζο στον ήλιο, δανείζονται πάρα πολλά και δουλεύουν πολύ λίγο. Γι' αυτό και η οικονομία τους κατέρρευσε. Πόσο λάθος ισχυρισμός... Στοιχεία από τον ΟΟΣΑ (από το 2000 έως το 2012), τα οποία και χρησιμοποιώ στο άρθρο μου στο περιοδικό VICE, με τίτλο «My Big Fat Greek Minister», αποδεικνύουν ότι οι Ελληνες εργάζονται κατά μέσο όρο 619 ώρες το χρόνο περισσότερες από τους Γερμανούς, τους Αγγλους και τους Αμερικανούς.

    Δυστυχώς, το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι Ελληνες ηγέτες συμφωνούν με αυτή τη ρατσιστική προσέγγιση, που προωθείται από την «ισχυρή γερμανική φυλή». Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος...

    Η αλήθεια όμως είναι μία: η Ελλάδα είναι θύμα εγκλήματος που διαπράχθηκε σε δύο πράξεις.

    Η πρώτη πράξη ξεκίνησε όταν η διεθνής οικονομική τάξη αποφάσισε την «εφεύρεση» του ευρώ ως οχήματος για την εφαρμογή των σκληρών οικονομικών θεωριών των Τόμας Φρίντμαν, Μίλτον Φρίντμαν, Τζόσεφ Σούμπετερ και του Ρόμπερτ Μούντελ, που πίστευαν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου μέσω της «δημιουργικής καταστροφής».

    Μέχρι τώρα βλέπουμε μόνο την καταστροφή. Στην Ελλάδα, η πρώτη πράξη του εγκλήματος ξεκίνησε το 2002 με τα κρυφά παιχνίδια παραγώγων συναλλάγματος, που έπαιξαν τα δύο μεγάλα κόμματα με τη συνεργασία της Goldman Sachs, μια τρελή ταχυδακτυλουργία ώστε οι ελληνικές κυβερνήσεις να προσποιηθούν ότι το έλλειμμα της χώρας δεν ξεπερνούσε το 3% του ΑΕΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΚΡΕΓΚ ΠΑΛΑΣΤ27 Αυγ 2013, 4:33:00 μ.μ.

    * Γράφετε στα άρθρα σας ότι δεν καταλαβαίνετε γιατί οι Ελληνες αφήνουν τον εαυτό τους να πεθάνει. Ποια είναι η εναλλακτική;

    - Πραγματικά είναι τρελό! Καταλαβαίνω την κούραση και την απογοήτευση και ότι μερικοί άνθρωποι κυριολεκτικά πεινάνε, αισθάνονται αβοήθητοι και απελπισμένοι.

    Αλλά δεν πρέπει να τα παρατήσετε.
    Η εναλλακτική για την Ελλάδα είναι ο Ισημερινός.

    Ο πρόεδρός του Ραφαέλ Κορέα, καθηγητής Οικονομικών, είναι πολύ καλά εκπαιδευμένος και μορφωμένος για να πέφτει θύμα και να γίνεται αντικείμενο κοροϊδίας από οικονομικές βλακείες.

    Είπε στα όρνεα, στο ΔΝΤ, στην Παγκόσμια Τράπεζα, στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομίας και στα υπόλοιπα αρπακτικά της οικονομίας να πάνε στο διάολο.

    Το τραγούδι που χρησιμοποίησε στην προεκλογική του εκστρατεία «We're not gonna take it anymore» τα λέει όλα.

    Ο Κορέα αρνήθηκε να πληρώσει τα αρπακτικά που έχουν το ξένο χρέος.

    Υποστηρίζει ότι τα χρέη που δημιουργήθηκαν από τους εγκληματίες-τραπεζίτες δεν αποτελούν ευθύνη του λαού του.

    Ο Κορέα απέρριψε κατηγορηματικά τα παρανοϊκά προγράμματα λιτότητας του ΔΝΤ. Αντιθέτως, αύξησε τον προϋπολογισμό του για την εκπαίδευση και την υγεία.

    Αρνήθηκε τα προγράμματα ιδιωτικοποίησης, γιατί δεν ήθελε να αφήσει κανέναν να κλέψει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας του.

    Καλωσόρισε στον Ισημερινό τους μετανάστες και τη διασπορά που είχε φύγει αναζητώντας καλύτερο μέλλον.

    Αντιμετώπισε απειλές δολοφονίας και απαγωγής, αλλά δεν έκανε πίσω, και τώρα ο Ισημερινός από την κρίση έχει εκτοξευθεί στην εκρηκτική ανάπτυξη.

    Γι' αυτό σας λέω, ΕΛΛΗΝΕΣ, σκεφτείτε ότι ακόμα και οι ΗΠΑ «αποσκίρτησαν» από τον πρώτο Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου -τη Βρετανική Αυτοκρατορία- και δεν κατέρρευσαν, επειδή ανακήρυξαν την οικονομική τους ανεξαρτησία...έχει η Βρετανια ΕΥΡΩ; και γιατί ΌΧΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @4.29μμ
    ΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ MONSANTO ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΘΕΛΕΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ
    ΑΥΤΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΕΜΒΕΡ ΧΟΤΖΑ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΧΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΑΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ
    ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΚΡΕΓΚ ΠΑΛΑΣΤ27 Αυγ 2013, 4:39:00 μ.μ.

    * Υιοθετεί η Ευρώπη ολοένα και περισσότερο δύο ταχύτητες: φτωχός Νότος, πλούσιος Βορράς; Ποιος είναι ο ρόλος της Γερμανίας στη δράση του ΔΝΤ;

    - Είχα μια ασύλληπτη συζήτηση με τον συνάδελφο οικονομολόγο Ρόμπερτ Μούντελ, τον «πατέρα» του ευρώ.

    Μου ξεκαθάρισε ότι το ευρώ δεν δημιουργήθηκε ως ισχυρό νόμισμα για να βοηθήσει την Ευρώπη να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ..

    Αλλά για να καταστρέψει το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος, ξεκινώντας με τη διάλυση των συνδικάτων, καθώς και για την προώθηση ιδιωτικοποιήσεων.

    Η ιδέα του ευρώ -μου είπε- είναι να «πάρουμε την οικονομική και δημοσιονομική πολιτική από τα Κοινοβούλια», περιορίζοντας δηλαδή το δημοκρατικό έλεγχο στα οικονομικά προϊόντα.{ΟΙ ΕΠΌΜΕΝΟΙ ΆΝΕΡΓΟΙ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ}


    Αυτή η πορεία επέτρεψε στη φιλελευθεροποίηση να αποτελεί σήμερα το μόνο οικονομικό εργαλείο.

    Εκτίμησα την ειλικρίνειά του. Ως οικονομολόγος ο Μούντελ δεν είχε τη δύναμη να εφαρμόσει την αρρωστημένη φαντασίωσή του. Γι' αυτό χρειαζόταν μια ελίτ, ενισχυμένη από τη Γερμανία, για να προσελκύσει τα ευρωπαϊκά κράτη σε αυτή τη νομισματική παγίδα.

    Μπορεί να μιλάω για νέα γερμανική κατοχή στην Ελλάδα, αλλά θέλω να υπογραμμίσω ότι ο μέσος Γερμανός δεν επωφελείται από την κατάσταση της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και των άλλων στοχοποιημένων κρατών.

    Ο πραγματικός μισθός του μέσου Γερμανού επίσης πέφτει. Δεν πιστεύω ότι η Ευρώπη αντέχει και θα αντέξει δύο ταχύτητες.

    Είναι αλήθεια ότι η Σουηδία, η Ολλανδία και η Γερμανία, που θα έπρεπε να έχουν τη δική τους νομισματική ένωση, επωφελούνται από την «τεχνητά» υψηλή συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ στο Νότο.

    Ομως, πρέπει να καταλάβουμε ότι η καταστροφή του Νότου τελικά θα πληγώσει και τον Βορρά.

    Οι μισθοί στη Γερμανία συνεχίζουν να πέφτουν, η Γαλλία αιμορραγεί και η Αγγλία αυτοπληγώνεται με την εφαρμογή ενός ανόητου προγράμματος λιτότητας....Θα έλθουν τα πάνω κάτω μετά της γερμανικές εκλογές, αυτός ο χειμώνας θα μείνει στην ΙΣΤΟΡΊΑ της Ευρώπης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΚΡΕΓΚ ΠΑΛΑΣΤ27 Αυγ 2013, 4:46:00 μ.μ.

    «Το Ορνεο»

    Η δεύτερη πράξη του οικονομικού εγκλήματος, που αποτελείωσε την Ελλάδα, ήταν η επίθεση που δέχθηκε το ελληνικό υπουργείο Οικονομίας από τον Αμερικανό μεγαλοεπενδυτή Πολ Σίνγκερ.

    Τον άνθρωπο που είναι γνωστός ως «Το Ορνεο», γιατί παρουσιάζεται σε χώρες με προβληματικές οικονομίες, αγοράζει από τη δευτερογενή αγορά ομόλογα σε εξευτελιστική τιμή και μέσω δικαστικών προσφυγών απαιτεί την αποπληρωμή τους στο ακέραιο.

    - Οταν ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης οικονομολόγος Τζο Στίγκλιτς ήταν επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, μου είπε ότι άλλαξε τον όρο «ιδιωτικοποίηση» σε «μιζο-ποίηση». Οι ιδιωτικοποιήσεις, μου είχε πει ο Στίγκλιτς, σχετίζονται απόλυτα με δωροδοκίες, πληρωμές σε πολιτικούς, σε μεσάζοντες και στους συνεργάτες τους.

    Η ιδιωτικοποίηση «πουλιέται» στο λαό ως το μέσο σωτηρίας. Ομως η αλήθεια είναι άλλη..Για παράδειγμα: Εάν πουλήσετε τη δημόσια εταιρεία ύδρευσης, πάλι θα χρειάζεστε νερό.

    Τώρα, όμως, θα πρέπει να πληρώνετε ιδιοκτήτες που χρεώνουν περισσότερο...Ακόμη και εάν οι νέοι ιδιοκτήτες είναι τίμιοι, δεν μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα.


    Το ΔΝΤ εξανάγκασε την Αργεντινή να πουλήσει το σύστημα ύδρευσης του Μπουένος Αϊρες στην Enron.

    Η Enron αύξησε τις τιμές στο νερό κατά 400% και στη συνέχεια, επειδή μειώθηκε κατακόρυφα το προσωπικό (κίνηση εξορθολογισμού, όπως την αποκάλεσε), το νερό μολύνθηκε και μετά η παροχή διακόπηκε.

    Αυτό το μοτίβο επαναλαμβάνεται σε ιδιωτικοποιήσεις σε όλο τον κόσμο. Δεν έχω βρει καμία εξαίρεση. ΛΈΕΙ ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης οικονομολόγος Τζο Στίγκλιτς..

    Τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές, με τον μεγιστάνα Μπόμπολα να έχει πάρει τη μερίδα του λέοντος στη συμφωνία, μυρίζουν όπως μια τυπική συμφωνία ιδιωτικοποίησης.

    Ο εταίρος του Μπόμπολα, η καναδική Eldorado Gold, ανήκει στις εταιρείες που ελέγχουν την αγορά χρυσού διεθνώς.

    Η συνήθης πρακτική τους είναι να περιμένουν μέχρι να βρεθεί κάποια χώρα σε πολύ αδύναμη θέση, έτσι ώστε να αναγκαστεί να δώσει τον χρυσό της σε εξευτελιστική τιμή.

    Ας μην κοροϊδευόμαστε. Κανένας δεν αποκτά μεταλλεία χωρίς να δωροδοκήσει. Δεν ιδιωτικοποιούν, σας κλέβουν τον χρυσό!ΕΛΛΗΝΕΣ ...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΚΡΕΓΚ ΠΑΛΑΣΤ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΗΠΩΣ ΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΜΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι είδε ο Γιαπωνέζοςς;

    Για να περιγράψει κανείς το χρέος της Ιαπωνίας που έχει φτάσει σε νέο παγκόσμιο ρεκόρ, πρέπει να βάλει μία μονάδα μπροστά (1) και να αρχίσει να προσθέτει μηδενικά...1,000,000,000,000,000,000,000,000 Αλήθεια μετά το τρισεκατομμύριο πως στο καλό λέμε τον επόμενο γαλαξιακό αριθμό....

    *Japan’s Debt Exceeds 1 Quadrillion Yen as Abe Mulls Tax Rise (Bloomberg)

    Οπότε, κάνοντας μια σύγκριση με το υπέρογκο δικό μας χρέος, οι γιαπωνέζοι έχουν ήδη σβηστεί από το χάρτη, πρέπει να έχουν εφαρμόσει επάνω τους περίπου εκατό πυρηνικές οικονομικές βόμβες, ίσως μάλιστα να τους έχουν συλλάβει όλους σε στρατόπεδα και τους μαστιγώνουν...

    Αλλά δεν συμβαίνει έτσι. Γιατί άραγε. Τι είδε ο Γιαπωνέζος που δεν είδαμε εμείς?

    Δεν είναι εντυπωσιακό, σε παγκόσμιο επίπεδο, πως μόλις η Ελλάδα βήξει λίγο περισσότερο από ότι επιβάλλουν οι γιατροί των στρατοπέδων, τα διεθνή χρηματιστήρια βαράνε κόκκινο, οι εφημερίδες μιλάνε για κατάρρευση, η Τρόικα παίρνει με τη χούφτα τα ηρεμιστικά για την επερχόμενη αποκάλυψη που θα προκαλέσουμε, η κυβέρνησή μας σκίζέι τα ρούχα της ικετεύοντας να δείξουμε λίγο έλεος στα δισεκατομμύρια ανθρώπων που θα πάρουμε στο λαιμό μας αν δεν είμαστε υποταγμένοι χίλια τα εκατό σε οποιαδήποτε πειραματισμό εφαρμόσουν επάνω μας.

    ενώ η Ιαπωνία καταγράφει ρεκόρ Γκίνες στο χρέος της αλλά ο πλανήτης είναι ακόμα εδώ.

    Μήπως συμβαίνει γιατί οι γιαπωνέζοι έχουν δικό τους νόμισμα, και επίσης το 90% του χρέους ανήκει στους ίδιους τους γιαπωνέζους (ιδιώτες, εταιρείες, ιαπωνικές τράπεζες, δημόσιοι οργανισμοί κλπ) οι οποίοι με τι επιτόκιο είπαμε ικανοποιούνται (λόγω πατριωτισμού.) 1,5%? Γιαπωνέζικη υπόθεση τα χρέη τους και τα χαϊρια τους.

    Δεν τριγυρνάνε στις γειτονιές σαν φουκαριάρηδες, να ζητιανεύουν ένα δεκάρικο για να πάρουν μια τυρόπιτα....

    Αλλά, η Ελλάδα πρέπει να είναι πράγματι ένα μοναδικό παράδειγμα πολιτικής αθλιότητας, που η μιζέρια των εκάστοτε κυβερνήσεών της, μπορεί να συγκριθεί μόνο με κάτι μπανανίες όπου οι φύλαρχοι για μια εξάπορτη λιμουζίνα , ένα παλάτι με πισίνα, και δέκα γυναίκες να τις έχουν στο χαρέμι τους, δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να βουτήξουν ότι έφτανε το χέρι τους και να ξεπουλήσουν μισοτιμής και πατρίδα, και λαό και οποιαδήποτε αξιοπρέπεια.

    Εδώ κάτω είναι φαιό νταμάρι, κι η λέξη εθνική πολιτική είναι ανέκδοτο.

    Η λέξη εθνική ομοψυχία εμφανίζεται στις παρελάσεις και τις επαιτείους και η φράση “το κοινό καλό” εξαργυρώνεται με το “κενό τίποτα” που έχουν σαν έμπνευση οι άθλιες τηλεπερσόνες, οι μοναχοφαγάδες επιχειρηματίες και οι πολίτες-πελάτες της δεκάρας.

    Γι΄αυτό και το χρέος σε παγκόσμιο επίπεδο ονομάζεται χρέος, ενώ στα ελληνικά δεδομένα ονομάζεται απλά χαράτσι των ραγιάδων.

    Και όχι δεν συγκρίνω φυσικά την Ιαπωνία με την Ελλάδα, δεν προσθέτουμε μήλα με πορτοκάλια το μάθαμε από το δημοτικό.

    Ούτε έχω σαν πρότυπο τους γιαπωνέζους.

    Αυτό που εκτιμώ είναι ότι κάποιοι λαοί, λειτούργησαν σαν λαοί, και κάποιοι άλλοι λειτούργησαν και λειτουργούν σαν τυχάραπαστοι.
    Γιατί δεν κάναμε ΤΙΠΟΤΑ για να έχουμε να αντιπαραθέσουμε στο τραπέζι των “παραδειγμάτων”.

    Γιατί στη σύγκριση, το “κατά βάθος” είμαστε ξεχωριστοί , ικανοί, ευφυείς, και μεγάλοι πατριώτες, νομίζω δεν μπορεί να κερδίσει καμιά μάχη.

    Χρησιμεύει μόνο στη προσωπική μας φαντασίωση γι΄αυτό που ΙΣΩΣ θα μπορούσαμε να είμαστε.

    Κατά ύψος όμως, δείχνουμε τόσο κοντοί που το βλέμμα μας κοιτάζει πλέον τις σόλες από τα παπούτσια τους, και σαν τέτοιους μας αντιμετωπίζουν .

    Αγάπας την Ελλάδα? Απόδειξη,έλεγε κάποτε εκείνο το γνωστό σλόγκαν.

    Το σωστό όμως θα ήταν να λέει.
    Αγαπάς την Ελλάδα? Απόδειξέ το, αναβαθμίζοντας τον εαυτό σου, τη ζωή σου, τα όνειρά σου και το θάρρος ΣΟΥ για να το κάνεις, σε κάτι περισσότερο από μια κουρδισμένη, άμυαλη μαριονέτα που έχει μάθει καλά μόνο να κουνάει το πισινό της πάνω στις μπάρες του μαγαζιού κάθε πολιτικάντη, προδότη που τα ιδιωτικά χρέη τα ΈΚΑΝΕ ΚΡΑΤΙΚΆ ---Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ--ΕΥΓΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ--ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση