GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γ. Μιχελάκης: «Η κυβέρνηση τρέχει πιο γρήγορα χωρίς τον Κουβέλη»

Απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ακόμα και στην περίπτωση που ζητηθούν νέα μέτρα ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης σε...


Απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ακόμα και στην περίπτωση που ζητηθούν νέα μέτρα ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης σε συνέντευξή του στο «Θέμα» της Κυριακής.

«Για κανένα λόγο», λέει, «δε μπορεί να τιναχθεί στον αέρα η προοπτική πιστοποίησης του πρωτογενούς πλεονάσματος, που προσδιορίζεται την άνοιξη του 2014».

Επίσης, εκφράζει την πεποίθηση ότι δε θα υπάρξουν διαρροές βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην ψήφιση νομοσχεδίων στο μέλλον.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που ζητηθούν νέα επιπρόσθετα μέτρα ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε: «Μέσα στους λίγους μήνες που απομένουν ως το τέλος της χρονιάς, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που ανέλαβε. Έχει, προπάντων, υποχρέωση να εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα έτσι ώστε να ανοίξει την πόρτα για μια νέα και ουσιαστική ελάφρυνση του δημοσίου χρέους. Αυτή τη δέσμευση εξασφάλισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από τους εταίρους μας και η προοπτική αυτή δε μπορεί να χαθεί σε καμία περίπτωση. Όπως θα θυμάστε, τόσο ο επικεφαλής του Eurogroup όσο και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, αλλά και άλλοι αξιωματούχοι της ΕΕ, τοποθετούν τις αποφάσεις αυτές την προσεχή άνοιξη, όταν η Eurostat θα πιστοποιήσει το πρωτογενές πλεόνασμα στον τρέχοντα προϋπολογισμό. Πιστεύω, λοιπό, ότι για κανένα λόγο δε μπορεί να τιναχθεί η προοπτική αυτή στον αέρα. Γι’ αυτό είναι εθνική υποχρέωση όλων να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Η ευκαιρία είναι μπροστά μας – και δε μπορεί να χαθεί».

- Σας ανησυχεί μια μελλοντική άρνηση βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας να στηρίξουν νομοσχέδια;

«Είναι γεγονός ότι υπάρχουν περιπτώσεις που οι αρμόδιοι υπουργοί παίρνουμε αποφάσεις, οι οποίες σηκώνουν βελτιώσεις, τροποποιήσεις ή διορθώσεις. Ακούμε όλους τους συναδέλφους που στηρίζουν την κυβέρνηση. Είναι επίσης γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις συνάδελφοι βουλευτές, εξαιτίας της σχέσης τους είτε με ένα θέμα είτε με έναν κόσμο που τον αφορά, μπορεί να εκφράζουν πιο έντονες διαφοροποιήσεις. Εκείνο, όμως που θέλω να τονίσω είναι ότι σε κάθε περίπτωση βάζουμε όλοι το εθνικό συμφέρον πάνω από όλα. Άλλωστε, αρκετές φορές μέχρι σήμερα υπήρξαν διαφοροποιήσεις σε επιμέρους ζητήματα. Την κρίσιμη όμως ώρα, όταν από τη μία μπαίνουν τα επιμέρους και από την άλλη το εθνικό συμφέρον, η ζυγαριά γέρνει ξεκάθαρα».

Για το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να κατέβεις τις επόμενες αυτοδιοικητικές ή εθνικές εκλογές μαζί με άλλους κομματισμούς σχηματισμούς ή με πρόσωπα που ανήκουν σε άλλους χώρους, ο κ. Μιχελάκης απάντησε ότι «κάθε εκλογική διαδικασία –αυτοδιοικητικές, εθνικές ή ευρωεκλογές- έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Θεωρώ όμως, ότι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, που είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές, και βέβαια οι ευρωεκλογές, έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας».

Σε ό,τι αφορά την αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη από την κυβέρνηση ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε τα εξής: «Δε θα κάνω υποθέσεις για τους λόγους αποχώρησης του κ. Κουβέλη. Πολύ περισσότερο όταν κορυφαίοι της κοινοβουλευτικής του ομάδας επέμεναν στο αντίθετο. Θεωρώ όμως –και το λέω ευθέως- ότι ήταν λάθος, από όποια σκοπιά κι αν το δει κανείς, η απόφαση εκείνη. Ωστόσο, οφείλω να αναγνωρίσω το γεγονός ότι στον έναν χρόνο της συμμετοχής του κ. Κουβέλη στην τρικομματική κυβέρνηση η συνεισφορά του ήταν σημαντική. Έχω επίσης, την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση που συγκροτήθηκε αμέσως μετά, μπορεί να τρέξει ακόμη πιο γρήγορα».

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ξεκάθαρα στην εφημερίδα ότι δεν τίθεται θέμα νέου εκλογικού νόμου, ενώ σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα μετακίνησης των δημοτικών αστυνομικών προς την Ελληνική Αστυνομία είπε:

«Όπως γνωρίζετε, το ανθρώπινο δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας μπαίνει σε καθεστώς κινητικότητας στις 23 Σεπτεμβρίου. Εξαιρούνται, παρόλο που καταργούνται όλες οι θέσεις της Δημοτικής Αστυνομίας- και παραμένουν ως δυναμικό των δήμων όσοι εμπίπτουν στις εξαιρέσεις που θεσπίστηκαν για κοινωνικούς λόγους, όπως πολύτεκνοι, ο γονέας που έχει την αποκλειστική επιμέλεια παιδιού, τα ΑΜΕΑ, ο ένας από τους συζύγους στην περίπτωση που συνυπηρετούν. Στη συνέχεια, θα μπουν σε εφαρμογή δύο ΚΥΑ που θα εκδοθούν η πρώτη από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια, και η δεύτερη από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η απορρόφηση αφενός στην ΕΛΑΣ και αφετέρου στα σωφρονιστικά καταστήματα όπου υπάρχουν κενά και είναι ανάγκη να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατό. Σε κάθε περίπτωση, πριν από κάθε μετακίνηση θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος εάν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες πρόσληψης».

5 σχόλια

  1. ...προς τιμήν του Κουβέλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ ΧΩΡΙΣ ΓΥΡΙΣΜΟ.ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΒΑΡΗ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΘΑΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν συγκαμένη τρέχει· χι χι χι.. για να μη πω χεσμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν να της τον έχει σφηνώσει όπισθεν ο Μεϊμαράκης ο κωλομπαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το λες επειδή την έπεσε στον Πάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση