GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας στη συνάντηση με ΙΣΑ: Κανείς εργαζόμενος σε νοσοκομείο δεν θα χάσει τη θέση του...

... Δε μπαίνουν οι γιατροί του ΕΣΥ σε καθεστώς κινητικότητας. Η μετακίνηση και η διαθεσιμότητα του προσωπικού των νοσοκομείων, καθ...


... Δε μπαίνουν οι γιατροί του ΕΣΥ σε καθεστώς κινητικότητας.

Η μετακίνηση και η διαθεσιμότητα του προσωπικού των νοσοκομείων, καθώς και η αλλαγή χρήσης νοσοκομείων ήταν το θέμα της σημερινής συνάντησης του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας Γ. Πατούλη, με τον Υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο ΓΓ του Υπουργείου Πελοπίδας Καλλίρης, ο κος Βασίλης Κονταζαμάνης Διοικητής Α΄ ΥΠΕ, ο Πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ κος Πάνος Ευσταθίου και ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας κος Αντώνης Αυγερινός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε ότι κανείς εργαζόμενος σε δημόσιο νοσοκομείο δεν πρόκειται να χάσει τη θέση του, καθώς και ότι δεν πρόκειται να μπουν σε καθεστώς κινητικότητας οι γιατροί.

Τι αλλάζει στα νοσοκομεία

Οπως δήλωσε ο κ. Πατούλης, έγινε αποδεκτή η πρόταση του ΙΣΑ, που είχε διατυπώσει, πριν μήνες για το Παίδων Πεντέλης, ώστε να μην είναι συνδεμένο με το Αγία Σοφία αλλά με το Σισμανόγλειο. Μαζί με το Αμαλία Φλέμιγκ, θα αποτελέσουν ένα τραστ νοσοκομείων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της ΒΑ Αττικής.

Επίσης στο Αμαλία Φλέμιγκ θα αναπτυχθεί Μονάδα Αποκατάστασης και Ιατρεία Νοσηλείας μίας ημέρας (one day clinic). Τέλος διατηρούνται η Παθολογική, Καρδιολογική και Χειρουργική Κλινική, ενώ η Πνευμονολογική, Οφθαλμολογική Ορθοπαιδική, Ουρολογική και Νεφρολογική κλινική θα μετακινηθούν σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας, ενώ θα εφημερεύει μερικώς το Νοσοκομείο.

Οι Αγιοι Ανάργυροι μετατρέπονται σε νοσηλευτικό ίδρυμα με πλήρη εφημέρευση και ενισχύεται με ειδικότητες και προσωπικό, όπως και η Παμμακάριστος.

Επίσης, ενισχύονται με ειδικότητες που δεν διαθέτουν ή υπολειτουργούν κυρίως τα Νοσοκομεία Σωτηρία, Λαϊκό , Σισμανόγλειο, Θριάσειο, Τζάνειο και άλλα.

Το Σπηλιοπούλειο θα μετατραπεί σε Κέντρο Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων καθώς και κέντρο Ακτινοθεραπείας.

Στο Πατησίων θα λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία τα οποία θα συνδέονται με το Αγία Ολγα, και το προσωπικό θα μετακινηθεί στο νοσοκομείο της Παμμακάριστου ή στους Αγιους Αναργύρους.

Η Πολυκλινική θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου από τις 8 το πρωϊ ως τις 8 το βράδυ και οι κλινικές θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία. Θα στεγάσει επίσης Καρδιολογική και Παθολογική Μονάδα Αποθεραπείας.

Θα γίνει μεταφορά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομεία Β ΥΠΕ Πειραιώς απο την Αγία Βαρβάρα και θα παραμείνει μικρό μέρους του προσωπικού. Το νοσοκομείο θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, ενω μέρος των κλινών θα φιλοξενεί χρόνια περιστατικά που δεν χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας σε νοσοκομεία της Β ΥΠΕ.

Από το ΔΣ του ΙΣΑ, επίσης παρευρέθησαν ο Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ κος Αχιλλέας Ρέντης, ο Ταμίας του ΙΣΑ κος Φώτης Πατσουράκος, ο Γεν Γραμματέας του ΙΣΑ κος Στάθης Τσούκαλος και τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ κκ Σωτήρης Δρίτσας, Νίκος Μπατάκης και Μάριος Θεμιστοκλέους.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση